Αρνητικό το πρώτο δείγμα γραφής του νέου δημάρχου Π.Τσακίρη για τον συνδυασμό “Δύναμη Δημιουργίας”

Το Πρώτο Δείγμα Γραφής

Δελτίο Τύπου της Παράταξης Δύναμη Δημιουργίας:

Η παράταξη «Δύναμη Δημιουργίας» υπήρξε από την ημέρα της ίδρυσης της ένας δημοκρατικός φορέας ευαισθητοποιημένων δημοτών που με ανιδιοτέλεια και συλλογικότητα προσπαθούσε και προσπαθεί να συμβάλει σ την ανάπτυξη και την βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης στο Δήμο Ωραιοκάστρου. Οι αποφάσεις  και οι ενέργειες υπήρξαν πάντα προϊόν διαβούλευσης των μελών της , ακόμα και όταν αυτές λαμβάνονται μέσα σε μία δυσάρεστη χρονικά στιγμή.

Λίγες ημέρες  μετά τις εκλογές, παρά το γεγονός ότι παραμείναμε στην αντιπολίτευση, συγκαλέσαμε γενική συνέλευση όλων των μελών, ως οφείλαμε, για να συζητήσουμε τις επόμενες κινήσεις, αλλά και τη μελλοντική στάση της παράταξης. Με μεγάλη συμμετοχή και μετά από μία εξαντλητική και πολύωρη ανταλλαγή απόψεων ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ,  χαράξαμε την πορεία των επόμενων βημάτων, πάντα με αποκλειστικό γνώμονα το συμφέρον του Δήμου Ωραιοκάστρου και των κατοίκων του μέσα από την ανάγκη ευρύτερων συναινέσεων, αναμένοντας παράλληλα και τα πρώτα δείγματα γραφής με τις πρώτες κινήσεις της νέας διοίκησης.

Με πολύ μεγάλη καθυστέρηση, σχεδόν δύο μήνες μετά, δεχθήκαμε πρόσκληση από το νεοεκλεγέντα δήμαρχο κ. Τσακίρη Παντελή, προκειμένου να ενημερώσει τους εκλεγέντες δημοτικούς συμβούλους της παράταξης μας για τις προθέσεις του και τον τρόπο που σκοπεύει να διοικήσει το Δήμο. Και ενώ το ραντεβού αυτό είχε ζητηθεί από τον ίδιο γνωρίζοντας την σύνθεση της επιτροπής που θα εκπροσωπούσε την «Δύναμη Δημιουργίας», με επιστολή του που μας απηύθυνε λίγες ώρες πριν από την συνάντηση, μας ανακοίνωσε ξαφνικά ότι την «αναβάλει» επειδή επιθυμεί να συναντηθεί μόνο με τον επικεφαλής της.

Για όλα τα ανωτέρω ενημερώνουμε τον κ. Τσακίρη:

  1. Όταν ζητά μία συνάντηση, κατόπιν μάλιστα πολλών διευκρινιστικών τηλεφωνικών επικοινωνιών και γνωρίζοντας με κάθε λεπτομέρεια τη σύνθεσή της, με εκπροσώπους των πολιτών του δήμου μας, οφείλει να μην προχωρά σε μονομερείς αυτοκρατορικές ενέργειες του στυλ «αποφασίζω και διατάζω» για να την αναβάλει. Αντίθετα οφείλει να σέβεται τους ανθρώπους αυτούς οι οποίοι αποδέχθηκαν ευγενικά την πρόσκληση του να παρευρεθούν στη συνάντηση που ο ίδιος προκάλεσε, για να μπορέσουν να βοηθήσουν από το δικό τους μετερίζι να πάει ο τόπος μας μπροστά.
  2. Ο επικεφαλής της παράταξης «Δύναμης Δημιουργίας», όπως πολύ καλά γνωρίζει, μέχρι τις 31 Αυγούστου είναι ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου. Αλλά ακόμα και αν επικοινωνήσει καθυστερημένα μαζί του, η απάντηση που θα πάρει θα είναι η ίδια με αυτή που πήρε και από τον Βαγγέλη Κανταρτζή: Η «Δύναμη Δημιουργίας» είναι συμμετοχική παράταξη και εκπροσωπείται από αυτούς που ορίζουν τα μέλη της και δεν δέχεται υποδείξεις από κανένα για το πώς και από ποιους θα εκπροσωπηθεί. Όποιος επιθυμεί να συζητήσει μαζί της θα πρέπει να σεβαστεί τις αποφάσεις και τις δημοκρατικές της διαδικασίες.
  3. Είναι γνωστό ότι η «Δύναμη Δημιουργίας» και τα μέλη της αγωνίστηκαν τα προηγούμενα χρόνια, και συνεχίζουν να αγωνίζονται όσο κανείς άλλος, δίπλα στην κοινωνία και μέσα στο δημοτικό συμβούλιο. Σήμερα, που οι πολίτες του δήμου εξέλεξαν τον κ. Τσακίρη στη θέση του δημάρχου, οφείλει χωρίς αλαζονεία, αλλά με πράξεις να αποδείξει ότι πραγματικά ενδιαφέρεται για τα προβλήματα του τόπου και τις λύσεις που μπορεί να προκύψουν μέσα από ευρύτερες συναινέσεις. Οι πολίτες έχουν κουραστεί από τα πολλά και κούφια λόγια.
  4. Χαιρετίζουμε τη δήλωση του κ. Τσακίρη ότι δεν πρόκειται να δώσει θέσεις ως αντάλλαγμα σε συμβούλους της αντιπολίτευσης προκειμένου αυτοί να συνταχθούν μαζί του και περιμένουμε να το δούμε στην πράξη. Πιστεύουμε ότι οι εκλεγέντες δημοτικοί σύμβουλοι με τη διοικούσα παράταξη πρέπει και οφείλεται να έχουν την ευκαιρία που τους έδωσαν οι πολίτες του δήμου να διοικήσουν, αναλαμβάνοντας οι ίδιοι τις θέσεις ευθύνης της νέας διοίκησης.
  5. Η πεποίθηση μας στη «Δύναμη Δημιουργίας» είναι ότι οι οποιεσδήποτε συζητήσεις στο επίπεδο μεταξύ της διοίκησης και των παρατάξεων πρέπει να γίνονται με ανοιχτές πόρτες και σε γνώση και παρουσία τόσο των μελών των παρατάξεων, όσο και των πολιτών του δήμου Ωραιοκάστρου. Διαφωνούμε κάθετα σε συναντήσεις μόνο μεταξύ των επικεφαλείς, όπως επίσης και σε οποιεσδήποτε άλλες παρασκηνιακές διαβουλεύσεις, και δηλώνουμε ότι δεν πρόκειται να συμμετέχουμε.

Λυπούμαστε που πριν ακόμα αναλάβει ο κ. Τσακίρης προσπαθεί με λάθος τρόπους να επιβάλει τους όρους επικοινωνίας, προκαταβάλλοντας  και το αποτέλεσμα. Εμείς δεν αρκούμαστε σε γενικόλογες υποσχέσεις και πολιτικολογίες  χωρίς αντίκρισμα. Περιμένουμε έστω και μετεκλογικά να ακούσουμε τις προγραμματικές του δεσμεύσεις με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα. Μόνο έτσι μπορούμε να πειστούμε πλέον ότι υπάρχει πραγματική διάθεση για ευρύτερες συναινέσεις και ουσιαστικές συγκλίσεις προς όφελος των πολιτών και του δήμου, μακριά από ευκαιριακές και επιφανειακές συμμαχίες.

 

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.