Αρνούνται την κριτική οι διοικούντες για την 9η καρναβαλική παρέλαση Ωραιοκάστρου – Αυτοχειροκροτούνται και αλληλοκαλύπτουν τα λάθη τους

Αρνούνται την κριτική οι διοικούντες για την 9η καρναβαλική παρέλαση Ωραιοκάστρου – Αυτοχειροκροτούνται και αλληλοκαλύπτουν τα λάθη τους

Η επόμενη ημέρα της 9ης καρναβαλικής παρέλαση Ωραιοκάστρου ήταν ένα απο τα αναμενόμενα θέματα του δημοτικού συμβουλίου,ως προς τα αποτελέσματα που έφερε.

Πρώτος πήρε το λόγο ο επικεφαλής της παράταξης ΑΝ.Α.Σ.Α κ.Παντελής Σκαρλάτος, ζητώντας απο τον δήμαρχο να τοποθετηθεί με την δική του αυτοκριτική στο “φιάσκο” της φετινής εκδήλωσης,όπως χαρακτηριστικά είπε. Αναφέρθηκε στα χρήματα που δαπανήθηκαν ότι δεν έφεραν το αποτέλεσμα που έπρεπε.
Για την μη επικοινωνιακή προώθηση της εκδήλωσης,όπως της έπρεπε και την αδυναμία συνεννόησης με τους συλλόγους του δήμου Ωραιοκάστρου για να συμμετέχουν.

Για την απευθείας ανάθεση,την οποία δεν ανέλυσε αλλά το ρεπορτάζ απέδειξε οτι αναφερόταν σε υπέρογκα ποσά που δαπανήθηκαν προς έντυπο διαφημιστικό υλικό,ο κ.Σκαρλάτος επιφυλάσσεται να το αναλύσει σε βάθος χρόνου….

Ο αντιδήμαρχος πολιτισμού κ.Ηλίας Ζιακούλης ανάμεσα στις απαντήσεις του, ότι η φετινή καρναβαλική παρέλαση ήταν η καλύτερη όλων των εποχών και τον υποστήριζε δυναμικά και ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου κ.Παντελής Τσακίρης σε αυτό, συμβούλεψε τον κ.Σκαρλάτο να μην ταυτίζεται με τον πρώην δήμαρχο Ωραιοκάστρου κ.Αστέριο Γαβότση και ταυτόχρονα διαχώρισε την θέση του απο αυτόν και ότι ανήκει στην Πολιτεία με Όραμα και μόνο.

Δείτε αναλυτικά την τοποθέτηση του Π.Σκαρλάτου και τις απαντήσεις που έλαβε απο την διοίκηση:

Αμέσως μετά ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης Συνεργασία Τώρα κ.Ηρακλής Τσακαλίδης συνέχισε τις στοχευμένες παρατηρήσεις προσωποποιώντας τα λάθη σε κάθε επίπεδο. Δεν ενόχλησε η απειρία της νέας διοίκησης αλλά η άρνηση αποδοχής της άγνοιας που προσπαθούσαν να αλληλοκαλύψουν.  Αγνοούσαν και εκμηδένιζαν τις προηγούμενες διοργανώσεις, τονίζοντας με υπεροψία ότι η φετινή εκδήλωση ήταν η καλύτερη απο όλες τις προηγούμενες. Ο κ.Τσακαλίδης επέμενε ότι δεν ενημερώθηκαν όλοι οι σύλλογοι του ενιαίου δήμου Ωραιοκάστρου. Οι καρναβαλικές ομάδες που συμμετείχαν ήταν λιγότερες απο κάθε άλλη φορά καθώς και απίστευτα ολιγομελής,όπως για παράδειγμα ομάδα με 6 μέλη.

Ο κ.Τσακαλίδης έκανε εκτενέστερη αναφορά στο καρναβάλι Ωραιοκάστρου απο το 2015 και μετά που επήλθε η συνεργασία με τον δήμο Ξάνθης,μη αναφερόμενος στα προηγούμενα τρία χρόνια.

Ζήτησε αναλυτικά το κόστος που δαπανήθηκε για την 9η καρναβαλική εκδήλωση.

Ο κ.Τσακαλίδης τόνισε  την αδυναμία της διοίκησης στο να έχουν ενιαία άποψη για το καρναβάλι, φέρνοντας παράδειγμα ανάμεσα στα άλλα και τις λανθασμένες δηλώσεις της πρόεδρου του τοπικού συμβουλίου Ωραιοκάστρου κ.Μαρία Αραμπατζίδου,ως προς τον αριθμό των ομάδων που θα συμμετείχαν και ως προς τον λόγο που το καρναβάλι Ωραιοκάστρου γίνεται την Κυριακή πριν το καρναβάλι της Ξάνθης.
Η πρόεδρος σε συνέντευξή της είχε πει ότι η ημερομηνία αυτή επιλέχθηκε για να μπορεί ο κόσμος να πηγαίνει ταξίδι το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας,αγνοώντας τον πραγματικό λόγο που είναι η συμμετοχή της νικήτριας ομάδας Ωραιοκάστρου στην συμμετοχή της στο καρναβάλι της Ξάνθης. Απο το 2015 όποια ομάδα κερδίσει τον τίτλο της καλύτερης παρουσίας έχει ως έπαθλο να ταξιδέψει δωρεά στην Ξάνθη και να ανοίξει αυτή το καρναβάλι της.

Η πρόεδρος τοπικού Ωραιοκάστρου  όταν απάντησε επί προσωπικού στον κ.Τσακαλίδη ξεκίνησε λέγοντας ότι ασχολήθηκε με κάτι που δεν ήταν στις αρμοδιότητές της.
Αιτιολόγησε τα λάθη της καρναβαλικής παρέλασης με διάφορες  δικαιολογίες που αντίκρουε συνέχεια με επιχειρήματα ο κ.Τσακαλίδης.

Δείτε αναλυτικά την τοποθέτηση του κ.Τσακαλίδη και τις απαντήσεις που έλαβε απο την διοίκηση:

Το θετικό της όλης συζήτησης και των αντιπαραθέσεων ήταν πως απο κάθε διαφορετική πλευρά όλοι δήλωσαν μέσα απο τα λεγόμενά τους ότι το καρναβάλι Ωραιοκάστρου θέλουν να συνεχιστεί.

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.