Αρσεναλ – Τσέλσι. Ευρώπη ή… Νευροκόπι;

Αρσεναλ Τσέλσι. Ευρώπη ή… Νευροκόπι;

Η Αρσεναλ, για όσους το ξεχνούν, έχει μια πρωτιά στην Αγγλία: τα περισσότερα Κύπελλα, 13 έναντι 12 της Γιουνάιτεντ και 8 των Τσέλσι και Τότεναμ ενώ η Λίβερπουλ έχει όσα και η Αστον Βίλα, 6. Και, έχοντας τις περισσότερες παρουσίες σε τελικούς εν συγκρίσει με την Τσέλσι, δεν έχει καλύτερο ποσοστό κατακτήσεων: 13/20 έναντι 8/13 των «μπλε».

Τούτη είναι η σύνθεση του σημερινού (19:00) τελικού του FA Cup που κυριαρχεί σήμερα στο παμε στοίχημα, που πλην του τίτλου έχει φυσικά και μέγα ευρωπαϊκό κίνητρο… για μια: την Αρσεναλ. Αν το πάρει, πάει Ευρώπη, αν όχι… Νευροκόπι σε ματς με παράταση και πέναλτι σε τυχόν ισοπαλία.

Οι δύο Λονδρέζες αντάμωσαν ξανά σε άλλους δύο τελικούς Κυπέλλων. Το 2002 στο Κάρντιφ η Αρσεναλ του Αρσέν Βενγκέρ είχε επιβληθεί με 2-0, με τέρμα από Πάρλουρ και Λιούνγκμπεργκ στο τελευταί0 20λεπτο, με βασικό για τους «μπλε» τον νυν τεχνικό τους, Φρανκ Λάμπαρντ, που είχε τότε προπονητή τον Κλαούντιο Ρανιέρι. Και το 2017 στο «Γουέμπλεϊ» η Αρσεναλ νίκησε ξανά, αυτή τη φορά με 2-1 με γκολ από Αλέξις Σάντσες και Ράμσεϊ, είχε ισοφαρίσει προσωρινά ο Ντιέγο Κόστα στο 76’. Ξανά με Βενγκέρ οι μεν, αλλά με Αντόνιο Κόντε οι δε.

Η Αρσεναλ κλείνει μια μετριότατη χρονιά (τερμάτισε 8η, χειρότερη θέση της από το 1994-95!), που θα στεφθεί με αποτυχία αν δεν πάρει το τρόπαιο, και το ευρωπαϊκό εισιτήριο. Η Τσέλσι εσχάτως έκανε δύο μεστά, αποτελεσματικά ματς: στον ημιτελικό με την αήττητη επί 19 σερί ματς, Γιουνάιτεντ, και στο 2-0 επί της Γουλβς όπου τσέκαρε την 4άδα.

Επιστρέφουν Βίλιαν και Καντέ, πρακτικά πλήρης η ομάδα του Φρανκ Λάμπαρντ.

Στον 21ο αιώνα η Τσέλσι είναι η πιο επιτυχημένη ομάδα στη διοργάνωση, με έξι τρόπαια σε εννέα τελικούς, φέτος πήρε τον… αέρα της Αρσεναλ (2-1 εκτός, 2-2 εντός). Ωστόσο η Αρσεναλ δεν έφτασε τυχαία ως εδώ. Συν ότι (καλό για stoixhma αυτό…), έχει να κριθεί τελικός FA Cup στα πέναλτι από το 2006 και το Λίβερπουλ – Γουέστ Χαμ 3-3. Δύο γκολ ο Τζέραρντ κι ένα ο Τζιμπρίλ Σισέ από τη μια για το σύνολο του Ράφα Μπενίτεθ, αυτογκόλ ο Κάραχερ κι από ένα οι Αστον και Κοντσέσκι για τους «χάμερς» του Αλαν Πάρντιου.

Διαβάστε το πλήρες άρθρο και τα προγνωστικά του Νίκου Μποζιονέλου στο Foxbet.gr

 

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.