Αστέριος Γαβότσης: «Συνεπείς στο λόγο μας για την ασφαλτόστρωση της Συμμαχικής Οδού»

Αστέριος Γαβότσης: «Συνεπείς στο λόγο μας για την ασφαλτόστρωση της Συμμαχικής Οδού»

 

Δελτίο Τύπου:Ξεκίνησαν την Τετάρτη 8 Μαΐου οι εργασίες ασφαλτόστρωσης στη Συμμαχική Οδό. Ένα μεγάλο έργο στον Δήμο Ωραιοκάστρου, που βρίσκονταν σε εκκρεμότητα εδώ και μια δεκαετία, πλέον μπαίνει σε τροχιά υλοποίησης, με τη Διοίκηση να κερδίζει ένα επιπλέον στοίχημα και να κάνει πράξη ακόμη μια υπόσχεση της.

Πρόκειται για ένα έργο ζωτικής σημασίας για την εξυπηρέτηση της Βιομηχανικής Περιοχής και των χιλιάδων πολιτών, που μετακινούνται καθημερινά με τα οχήματά τους.

Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 1.200.000€. Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας θα χρηματοδοτήσει το έργο με 600.000 ευρώ, ο δήμος Ωραιοκάστρου με 300.000 ευρώ από ίδιους πόρους, με 200.000 ευρώ ο δήμος Δέλτα και με 100.000 ευρώ ο δήμος Παύλου Μελά.

Το έργο της ασφαλτόστρωσης, μήκους 8χλμ, από την οδό Θεσσαλονίκης έως την Π.Ε.Ο Κιλκίς – Θεσσαλονίκης, περιλαμβάνει: αποκατάσταση – επισκευή των φθορών του ασφαλτικού οδοστρώματος (λακκούβες- καθιζήσεις- παραμορφώσεις), καθώς και των λοιπών στοιχείων ασφαλείας της οδού, ενώ δεν θα γίνει καμία αλλαγή των γεωμετρικών χαρακτηριστικών της Συμμαχικής Οδού σε κανένα τμήμα της.

Παράλληλα με προγραμματική σύμβαση μεταξύ Δήμου Ωραιοκάστρου, Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και Εγνατίας Οδού θα εκπονηθεί οριστική μελέτη διαπλάτυνσης της Συμμαχικής Οδού, που θα περιλαμβάνει: ηλεκτροφωτισμό, δίκτυο όμβριων υδάτων, στοιχεία ασφάλειας Οδού, κατακόρυφη και οριζόντια σήμανση αλλά και κατασκευή κόμβων σε σημεία της Συμμαχικής Οδού. Ο προϋπολογισμός του έργου εκτιμάται ότι θα φτάσειπερίπου στα 11 εκατ. ευρώ

Ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Αστέριος Γαβότσης την Τετάρτη το πρωί παραβρέθηκε στη Συμμαχική Οδό, κατά την έναρξη των εργασιών, τονίζοντας ότι «Με την ασφαλτόστρωση της Συμμαχικής Οδού επιλύονται σημαντικότητα ζητήματα ασφάλειας στην κίνηση των οχημάτων. Συνεπείς στο λόγο μας είχαμε δεσμευτεί ότι η ασφαλτόστρωση της Συμμαχικής Οδού θα ξεκινήσει και θα ολοκληρωθεί εντός της θητείας μας, όπως και έγινε. Κάθε μέρα αποδεικνύουμε ότι με σκληρή δουλειά επιτυγχάνουμε τους στόχους μας. Αγωνιζόμαστε για να βελτιώσουμε την καθημερινότητα των κατοίκων μας και θα συνεχίσουμε».

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.