Αστ.Γαβότσης: Η δικαίωση ήρθε με την επέκταση του Μετρό προς το Ωραιόκαστρο

Αστ.Γαβότσης: Η δικαίωση ήρθε με την επέκταση του Μετρό προς το Ωραιόκαστρο

Μια πρόταση μας πριν τρία χρόνια, που αφορούσε την επέκταση του Μετρό Θεσσαλονίκης προς τα Δυτικά, και για πολλούς ”κακόπιστους” ήταν ένα ”κυνήγι μαγισσών” και μια ”αφελή πρόταση”, ήρθε σήμερα να πάρει σάρκα και οστά και να γίνει πλέον μια πραγματικότητα, με την ΙΝΤΡΑΚΑΤ να αναλαμβάνει τα έργα για τις πρόδρομες εργασίες της επέκτασης του Μετρό Θεσσαλονίκης στα βορειο-δυτικά της πόλης, η οποία μειοδότησε με ποσοστό 27,03%, σε ένα έργο που ανέρχεται σε 18.6 ευρώ, και με τον  διαγωνισμό που είναι σε εξέλιξη από το Φθινόπωρο του 2019, να οδεύει προς ολοκλήρωση, σηματοδοτώντας την έναρξη του τρίτου έργου Μετρό για την πόλη.

Να θυμίσουμε ότι στις 16-1-2017, ανταποκρινόμενοι σε ένα παλαιότερο αίτημα της δημοτικής μας αρχής του Δήμου  Ωραιοκάστρου, αυτό δηλαδή της εγκατάστασης του τερματικού σταθμού της γραμμής δυτικής Θεσσαλονίκης του μετρό στο χώρο του υφιστάμενου αμαξοστασίου του ΟΑΣΘ, στα όρια των δήμων Ωραιοκάστρου και Παύλου Μελά, πραγματοποιήθηκε παρουσία μου, σύσκεψη  υπό τον τότε υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Χρήστο κ.Σπίρτζη στο δημαρχείο Κορδελιού- Ευόσμου.

Στην σύσκεψη είχα τονίσει,  ότι η χωροθέτηση του τερματικού σταθμού στον χώρο του υφιστάμενου αμαξοστασίου του ΟΑΣΘ, συγκεντρώνει όλες τις αναγκαίες προϋποθέσεις καθώς υπάρχει η δυνατότητα ανάπτυξης μεγάλου πάρκινγκ, που θα εξυπηρετεί περισσότερους από 100.000 πολίτες. Παράλληλα υποστήριξα  ότι στο εν λόγω αμαξοστάσιο καταλήγουν για μετεπιβίβαση όλες οι γραμμές ΟΑΣΘ της λεκάνης του Λαγκαδά ενώ με τον συγκεκριμένο σταθμό θα μπορούν να εξυπηρετούνται και κάτοικοι όμορων νομών όπως π.χ. Κιλκίς, με τον τότε διευθύνων σύμβουλο του ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε. Θεόδωρο Παπαδόπουλο, να δεσμεύετε  ότι η επέκταση του μετρό εντάσσεται στα μελλοντικά σχέδια της εταιρείας.

Επίσης στις 17-4-2018 ξεκίνησε η δημόσια διαβούλευση για την επέκταση του μετρό στη δυτική Θεσσαλονίκη μεταξύ φορέων της πόλης, δημάρχων και εκπροσώπων της Αττικό Μετρό ΑΕ., και στην οποία κατέθεσα αίτημα χωροθέτησης κάποιου από τους βορειότερους σταθμούς, σε σημείο που να εξυπηρετεί την μετακίνηση, και με άλλα μέσα, προς τις περιοχές του δήμου Ωραιοκάστρου, και συγκεκριμένα η γραμμή του μετρό να επεκταθεί από τον κόμβο της Ευκαρπίας, όπως προβλέπει το σχέδιο της Αττικό Μετρό, και να φτάσει μέχρι τον τερματικό του ΟΑΣΘ στο Ωραιόκαστρο.

Τώρα πλέον ήρθε το πλήρωμα του χρόνου, να αισθάνομαι την ηθική ικανοποίηση σαν πρώην δήμαρχος του Δήμου Ωραιοκάστρου, αλλά και του Δήμου Μυγδονίας, ότι ένας αγώνας ο οποίος ξεκίνησε πριν πολλά χρόνια, βρήκε την δικαίωση του.

ΑΣΤΕΡΙΟΣ ΓΑΒΟΤΣΗΣ, πρώην δήμαρχος Ωραιοκάστρου

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Με πληροφορίες από την ygodomes.com

 

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.