Αυξάνονται τα διόδια στην Εγνατία Οδό,το 2019 διόδια και στο Ωραιόκαστρο

Αυξήσεις στα διόδια της Εγνατίας Οδού δημιουργεί η ολοκλήρωση των προαπαιτούμενων για την ιδιωτικοποίηση του οδικού άξονα.

Αύξηση 150% στα Μάλγαρα, 3 ευρώ από 1,20. Οι αυξήσεις στα διόδια Εγνατίας

Σταθμός διοδίων προβλέπεται να λειτουργήσει μέσα στο 2019 και κοντά στο Ωραιόκαστρο 

Αυξήσεις που ανέρχονται σε ποσοστό 67% κατά μέσο όρο θα ισχύσουν στα διόδια της Εγνατίας Οδού από την πρώτη Ιανουαρίου του 2019, σύμφωνα με κοινή απόφαση των υπουργών οικονομικών και υποδομών.

Η έκδοση της κοινής υπουργικής απόφασης αποτελούσε ένα από τα προαπαιτούμενα του επικαιροποιημένου μνημονίου για το κλείσιμο του προγράμματος, αλλά και για την ολοκλήρωση του διαγωνισμού παραχώρησης της Εγνατίας Οδού έως και 35 έτη ο οποίος είναι σε εξέλιξη.

Με τη νέα απόφαση η χρέωση ανά χιλιόμετρο στο μεγαλύτερο αυτοκινητόδρομο της χώρας ορίζεται σε πέντε λεπτά, από τρία λεπτά που είναι τώρα για την κατηγορία οχημάτων 2, που αφορά στα συμβατικά ΙΧ.

Ως εκ τούτου, για την απόσταση των 658 χιλιομέτρων από την Ηγουμενίτσα έως τους Κήπους στον Έβρο, οι οδηγοί θα πρέπει να καταβάλλουν 32,9 ευρώ από 19,7 ευρώ που πληρώνουν τώρα.

Σε ορισμένες περιπτώσεις η αύξηση στην τιμή των διοδίων υπερβαίνει το 100%, όπως στα Μάλγαρα όπου το αντίτιμο θα διαμορφωθεί στα 3 ευρώ από 1,20 που ισχύει τώρα. Σταθμός διοδίων προβλέπεται να λειτουργήσει μέσα στο 2019 και κοντά στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης. Η χρέωση για τα συμβατικά ΙΧ θα διαμορφωθεί σε 70 λεπτά.

Εντός του 2019 θα λειτουργήσουν 18 μετωπικοί σταθμοί σταθμοί διοδίων στην Εγνατία Οδό, από 13 που λειτουργούν τώρα, ενώ η κοινή απόφαση των κυρίων Σπίρτζη και Τσακαλώτου προβλέπει επίσης την κατασκευή 43 πλευρικών σταθμών διοδίων.

Από την πρώτη Ιανουαρίου του 2019 καταργούνται όλες οι απαλλαγές από την πληρωμή διοδίων, εκτός από εκείνες που αφορούν σε ανέργους.

Πηγή: http://www.skai.gr/news/greece/article/375600/auxisi-150-sta-malgara-3-euro-apo-120-oi-auxiseis-sta-diodia-egnatias-/#ixzz5HrP0Jcd4
Follow us: @skaigr on Twitter | skaigr on Facebook

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.