Αυτά είναι τα πέντε εγκαταλελειμμένα χωριά της Ελλάδας

Αυτά είναι τα πέντε εγκαταλελειμμένα χωριά της Ελλάδας

Μυλόρρευμα Δράμας

Στα βόρεια του νομού Δράμας και σε απόσταση 57 χιλιομέτρων από την πόλη της Δράμας και 13 από τον δήμο του Κ. Νευροκοπίου, σε απόσταση 3 χιλιομέτρων από το δημοτικό διαμέρισμα των Λευκογείων, μέσα σε ένα πανέμορφο τοπίο στα βορειoδυτικά της λίμνης των Λευκογείων βρίσκεται ο οικισμός του Μυλορρεύματος (Μαχαλετσίκ).

Άνω Σκοτίνα Πιερίας

Η Άνω Σκοτίνα είναι εγκαταλελειμμένος σήμερα οικισμός του νομού Πιερίας. Τα τελευταία χρόνια έχει γνωρίσει άνθιση λόγω του τουρισμού. Μέρος του χωριού έχει ανακατασκευαστεί με τη επιμέλεια της πολιτείας και ιδιωτών και πλέον αποτελεί έναν πόλο έλξης όλες τις εποχές του χρόνου.

Σκλάβαινα Αιτωλοακαρνανίας

Τα Σκλάβαινα είναι ένα μικρό χωριό του Νομού Αιτωλοακαρνανίας, της Επαρχίας Ξηρομέρου.

Βρίσκεται στους πρόποδες των Ακαρνανικών ορών! Βρίσκεται 4 χιλιόμετρα Β.Α. Της Παλαίρου και 20 χιλιόμετρα ανατολικά από τη Βόνιτσα. Η πρόσβαση είναι εύκολη και ο δρόμος ασφαλτοστρωμένος.

Αιγίτιο Φωκίδας

Το Αιγίτιο είναι ένα έρημο πλέον ορεινό χωριό του Νομού Φωκίδας. Είναι χτισμένο σε υψόμετρο περίπου 1.000 μέτρων στις νοτιοανατολικές πλαγιές των Βαρδουσίων πάνω από την λίμνη του Μόρνου. Το Αιγίτιο ανήκει στον Δήμο Δωρίδας και σύμφωνα με την απογραφή του 2011 έχει τρεις κάτοικους. Μέχρι το 1927 ονομαζόταν Στρούζα, οπότε και μετονομάστηκε σε Πύρινον αλλά την επόμενη χρονιά, το 1928 μετονομάστηκε σε Αιγίτιο.

Γάβρος Καστοριάς

Ο Γάβρος είναι ένα από τα εγκαταλειμμένα χωριά της Καστοριάς. Βρίσκεται στην Κορέστεια και εγκαταλήφθησαν με το τέλος του εμφύλιου πολέμου, καθώς οι περισσότεροι κάτοικοι μετανάστευσαν κυρίως στην Αυστραλία και τον Καναδά.
vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.