Αυτές είναι οι νέες επιτροπές του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης 

Αυτές είναι οι νέες επιτροπές του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης

Στελεχώθηκαν οι νέες επιτροπές του ΕΕΘ
Μιχ. Ζορπίδης: συνεχίζουμε έναν πετυχημένο θεσμό
για να βρισκόμαστε πάντα στο πλευρό των μελών μας».
Στην αναδιάρθρωση των θεματικών επιτροπών του προχώρησε το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης με σκοπό να βελτιώσει ακόμη περισσότερο έναν πετυχημένο θεσμό που παρουσίασε σημαντική δραστηριότητα το προηγούμενο χρονικό διάστημα.
Πρόκειται για τις Επιτροπές, στις οποίες συμμετέχουν όλα τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου που μελετούν διάφορα θέματα της αρμοδιότητας τους, προετοιμάζουν παρεμβάσεις του ΕΕΘ και διοργανώνουν δράσεις και την εν γένει δραστηριότητα του Επιμελητηρίου.
Όπως τόνισε ο Πρόεδρος του Μιχάλης Ζορπίδης στη σημερινή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου, που πήρε και τις αποφάσεις,  «οι Θεματικές Επιτροπές δούλεψαν ικανοποιητικά τα προηγούμενα δύο χρόνια. Διαπιστώσαμε όμως μερικά κενά ή παραλείψεις τις οποίες με την αναδιάρθρωση τις καλύψαμε. Έτσι, κάθε μέλος του ΕΕΘ μπορεί εύκολα να απευθύνεται για κάθε αίτημα, ιδέα, πρόταση ή πρόβλημα που στην ανάλογη επιτροπή η οποία θα το επεξεργάζεται ώστε στη συνέχεια να φτάνει το Διοικητικό Συμβούλιο. Νομίζουμε ότι με τον τρόπο αυτό διασφαλίσουμε την άνετη επικοινωνία των μελών με το ΕΕΘ αλλά και την δημοκρατική και διαφανή λειτουργία του Επιμελητηρίου μας. Αλλά το κυριότερο είναι ότι με τις Επιτροπές διαθέτουμε τα εργαλεία ώστε να αυξήσουμε τη δραστηριότητα μας», δήλωσε ο Πρόεδρος του ΕΕΘ Μιχάλης Ζορπίδης.Στη διάρκεια της συζήτησης ο Γιώργος Ηλιάδης υπέβαλε την παραίτηση του από τη θέση του Α΄Αντιπροέδρου του ΕΕΘ αντιδρώντας έτσι. όπως εξήγησε με τον τρόπο  με τον οποίο εισήχθη το θέμα.

Οι Θεματικές Επιτροπές του ΕΕΘ είναι οι εξής:

  1. ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ
Στόχος: η διοργάνωση εκδηλώσεων για την τόνωση της ουσιαστικής παρέμβασης του ΕΕΘ στην Αγορά και την κοινωνία της Θεσσαλονίκης. Παράλληλα η μετάδοση με όλα τα μέσα των δράσεων του ΕΕΘ στην κοινωνία και η ευαισθητοποίηση και ενεργοποίηση του μεγαλύτερου δυνατού αριθμού πολιτών στα μηνύματα που αυτό θα επιλέξει να εκπέμψει. Επίσης, η επίτευξη καλής διαρκούς συνεργασίας με άλλους τοπικούς φορείς της Θεσσαλονίκης για την υλοποίηση κοινών δράσεων και η εκπροσώπηση του στις δραστηριότητες τους.
Αποτελείται από:
ΠΡΟΕΔΡΟΣ : ΕΔΙΑΡΟΓΛΟΥ ΡΟΥΛΗΣ
ΜΕΛΗ:
ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
ΗΛΙΑΔΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
ΠΑΝΤΑΛΕΩΝ ΘΕΟΔΩΡΟΣ
ΠΑΝΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ
ΣΥΜΕΩΝΙΔΗΣ ΣΤΕΛΙΟΣ
ΝΙΚΟΛΑΙΔΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ: ΒΑΣΩ ΣΠΑΝΟΥ
  1. ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ
Στόχος: η προετοιμασία και υλοποίηση δράσεων και πρωτοβουλιών του ΕΕΘ που συντείνουν στην βελτίωση του τουριστικού προϊόντος του Νομού Θεσσαλονίκης, με στόχο την προσέλκυση το δυνατόν περισσότερων τουριστών και επισκεπτών. Επίσης η επίτευξη της καλύτερης δυνατής συνεργασίας με άλλους τοπικούς φορείς (Περιφέρεια, Δήμοι, Επιμελητήρια, σύλλογοι), που έχουν τους ίδιους στόχους.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ
ΜΕΛΗ:
  1. ΑΪΒΑΖΙΔΗΣ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ
  2. ΖΟΡΠΙΔΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ
  3. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑΚΗΣ ΝΑΣΟΣ
  4. ΜΠΟΥΡΛΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
  5. ΝΑΝΑΚΟΣ ΘΑΝΑΣΗΣ
  6. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΣΑΚΗΣ
  1. ΑΓΟΡΑΣ, ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
Στόχος: η παρακολούθηση των θεμάτων που αφορούν τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος αλλά η διαρκής επικοινωνία και συνεργασία με το Δήμο Θεσσαλονίκης, τους Δήμους της Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης και την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΠΑΣΑΛΙΔΗΣ ΑΓΓΕΛΟΣ
ΜΕΛΗ:
  1. ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ ΑΓΓΕΛΟΣ
  2. ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ
  3. ΙΑΚΩΒΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
  4. ΜΟΥΛΑΡΑΣ ΜΙΧΑΛΗΣ
  5. ΤΟΖΑΚΙΔΗΣ ΣΩΤΗΡΗΣ
  1. ΓΥΝΑΙΚΕΙΑΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΕΤΑΙΡΙΚΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ
Στόχος: η ενίσχυση και η στήριξη μέσα από δράσεις και πρωτοβουλίες, των νέων και των γυναικών που αναλαμβάνουν επιχειρηματική δραστηριότητα. Παράλληλα, η διοργάνωση δράσεων Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης τόσο του ΕΕΘ όσο και μεγαλύτερων κοινών με τη συμμετοχή εταιριών- μελών του. Σ’ αυτές τις δράσεις θα συνενώνονται τα προγράμματα κοινωνικής ευθύνης πολλών εταιριών, ώστε να διοργανώνεται μία μεγάλη δράση κάθε χρόνο.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΓΕΩΡΓΙΑΔΟΥ – ΓΡΑΝΟΥΖΗ ΧΡΥΣΑ
 ΜΕΛΗ:
  1. ΔΕΜΙΡΤΖΟΓΛΟΥ ΕΦΗ
  2. ΜΑΥΡΙΔΟΥ ΣΟΦΙΑ
  3. ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
  4. ΣΙΩΖΟΠΟΥΛOY  ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ
  5. ΤΖΑΜΠΑΖΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ
  1. ΝΕΑΝΙΚΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΝΕΟΦΥΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ
Στόχος: Η μελέτη και παρουσίαση στο ΔΣ του νέου πλαισίου που διαμορφώνεται στην επιχειρηματικότητα, τόσο ως προς τη μορφή των εταιριών όσο και ως προς το αντικείμενο τους, που σχετίζεται φυσικά με την σύγχρονη τεχνολογία.
Παράλληλος αλλά κύριος στόχος είναι η ενδυνάμωση της σχέσης και της συνεργασίας του ΕΕΘ με δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς, όπως η Ζώνη Καινοτομίας.ΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΑΚΗΣ ΠΟΥΛΑΚΑΣ
ΜΕΛΗ

  • ΕΜΜΑΝΟΥΗΛΙΔΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
  • ΖΟΡΠΙΔΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ
  • ΦΩΤΕΙΝΗ ΚΛΙΑΝΗ
  • ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΖΕΒΕΛΕΚΟΣ
  • ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΕΝΤΟΣ
  1.  ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΠΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΜΕΛΩΝ
Στόχος: η ανάληψη το δυνατόν περισσότερων Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων από το ΕΕΘ για την ενδυνάμωση του ρόλου του και την υποβοήθηση του έργου των μελών του. Παράλληλα η εκπόνηση προγραμμάτων και η διοργάνωση συνεδρίων, σεμιναρίων, ημερίδων και κάθε είδους εκδηλώσεων για την εκπαίδευση και κατάρτιση των μελών του ΕΕΘ.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΙΔΗΣ ΛΕΥΤΕΡΗΣ
ΜΕΛΗ:
  1. ΒΑΚΙΑ ΚΑΤΕΡΙΝΑ
  2. ΚΟΥΛΟΥΤΜΠΑΝΗΣ ΘΑΝΟΣ
  3. ΤΕΛΙΟΡΙΔΟΥ ΝΙΚΟΛ
  4. ΤΣΑΪΡΕΛΗΣ ΜΠΑΜΠΗΣ
  1. ΕΡΓΑΣΙΑΚΩΝ, ΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ  ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ
Στόχος: η στενή παρακολούθηση, σε συνεργασία με τους συμβούλους του ΕΕΘ των θεμάτων που προκύπτουν με το φορολογικό καθεστώς, των θεμάτων κοινωνικής ασφάλισης (κρατικής και ιδιωτικής), των θεμάτων με το προσωπικό των επιχειρήσεων αλλά και των νομικών (αδειοδοτήσεις, ιδρύσεις, μεταβολές, διαλύσεις κλπ). Παράλληλα η παρακολούθηση της λειτουργίας του ΓΕΜΗ και η διαρκής βελτίωση του.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΣΙΩΧΟΥ ΜΑΤΙΝΑ
ΜΕΛΗ:
  1. ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ
  2. ΛΑΣΚΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
  3. ΝΙΚΗΦΟΡΙΔΟΥ ΑΝΝΑ
  4. ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΣ ΙΟΡΔΑΝΗΣ
  1. ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ
Στόχος: η διαρκής επικοινωνία με την Ομοσπονδία, τους τοπικούς εμπορικούς συλλόγους και τα επαγγελματικά Σωματεία ώστε να συγκεντρώνονται αναφορές για προβλήματα και καταγγελίες αλλά και προτάσεις και ιδέες για κάθε είδους κοινές δράσεις πάνω σε θέματα που πλήττουν κλάδους και επαγγελματίες.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΚΕΣΙΔΗΣ ΣΑΒΒΑΣ
ΜΕΛΗ:
  1. ΚΑΛΑΜΠΑΚΑΣ ΛΑΚΗΣ
  2. ΜΠΑΣΙΑΣ ΣΤΑΥΡΟΣ
  3. ΜΠΛΙΟΥΜΗ ΦΑΝΗ
  4. ΡΟΝΤΣΗΣ ΗΡΑΚΛΗΣ
  5. ΣΥΛΛΗΣ ΜΑΝΩΛΗΣ
  6. ΤΕΡΖΙΔΗΣ ΚΙΡΑΜΠΑΛΙΔΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ
  1. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ, ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ, ΑΝΑΘΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΚΘΕΣΕΩΝ
Στόχος: η σωστή προετοιμασία κάθε διαγωνισμού, προμήθειας ή ανάθεσης με οικονομικό αντικείμενο και γενικότερα διαδικασίας για την προμήθεια ή ανάπτυξης οικονομικής συνεργασίας του ΕΕΘ.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ:  ΩΡΑΙΟΠΟΥΛΟΣ ΛΕΥΤΕΡΗΣ
 ΜΕΛΗ:
  1. ΓΑΒΑΝΑΣ ΧΑΡΗΣ
  2. ΜΕΡΕΛΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ
  3. ΠΑΠΑΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΧΡΗΣΤΟΣ
  4. ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ ΘΩΜΑΣ
  1. ΜΕΤΑΒΑΣΗΣ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΣΤΗΝ ΨΗΦΙΑΚΗ ΕΠΟΧΗ
Στόχος: η καλή γνώση των νέων ψηφιακών εργαλείων (προγραμμάτων ηλεκτρονικών υπολογιστών, μεθόδων οργάνωσης κλπ), που προκύπτουν κάθε στιγμή και εάν αξιοποιηθούν σωστά μπορούν να βοηθήσουν στην ανάπτυξη των επιχειρήσεων αλλά και στην καλύτερη οργάνωση του ΕΕΘ.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ ΚΩΣΤΑΣ
ΜΕΛΗ:
  1. ΘΕΟΤΟΚΗΣ ΚΛΕΟΒΟΥΛΟΣ
  2. ΚΑΛΛΙΝΙΚΙΔΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
  3. ΚΑΡΑΤΕΝΙΖΗ ΜΑΡΙΑ
  4. ΚΟΥΖΟΥΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
  5. ΜΠΑΛΙΤΣΑΣ ΒΑΙΟΣ
  1. ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΑΚΟΥ ΘΕΣΜΟΥ

Η Επιτροπή θα είναι υπεύθυνη για τη μελέτη διαφόρων υποθέσεων που αφορούν τον Θεσμό των Επιμελητηρίων γενικά αλλά και για την επεξεργασία προτάσεων και ενεργειών με σκοπό την αναβάθμιση του αλλά και την τόνωση των παρεμβάσεων του στην κοινωνία και τις αρχές.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΙΜΗΣ ΕΝΕΚΕΝ : ΖΟΡΠΙΔΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ
ΜΕΛΗ:

  1. ΗΛΙΑΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
  2. ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ
  3. ΘΕΟΤΟΚΗΣ ΚΛΕΟΒΟΥΛΟΣ
  4. ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.