Αφίξεις 35 εκατ. τουριστών το 2021 στην Ελλάδα

[ad_1]

Αφίξεις 35 εκατ. τουριστών το 2021 στην Ελλάδα

Περί τα 35 εκατομμύρια αφίξεις εκτιμάται ότι θα υποδεχθεί το 2021 η Ελλάδα, ενώ τα άμεσα τουριστικά της έσοδα αναμένεται να κινηθούν στα 19-20 δισ.ευρώ, χωρίς να περιλαμβάνονται σε αυτά οι μεταφορές.

Τις εκτιμήσεις αυτές, που βασίζονται στην τελευταία μελέτη της McKinsey και του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ), μετέφερε από το βήμα του 1ου Thessaloniki Summit ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ κ. Ανδρέας Ανδρεάδης.

Ο κ. Ανδρεάδης σημείωσε πως τα τουριστικά έσοδα το 2016 θα είναι οριακά αυξημένα σε σχέση με αυτά του 2015, οπότε είχαν διαμορφωθεί σε 14,2 δισ.ευρώ. Τόνισε μάλιστα πως από το 2010 μέχρι σήμερα τα τουριστικά έσοδα έχουν αυξηθεί κατά 40%, τη στιγμή που η ελληνική οικονομία έχει συρρικνωθεί σχεδόν κατά 25%.
Εν τω μεταξύ ανέφερε πως φέτος για πρώτη φορά μετά από μια δεκαετία η Ελλάδα ξεπέρασε σε αφίξεις τη γειτονική Τουρκία. (27,5 εκατομμύρια αφίξεις στην Ελλάδα φέτος, 26 εκατομμύρια αφίξεις στην Τουρκία), εξαιτίας των δυσμενών συγκυριών στην γείτονα.

[ad_2]

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.