Αύξηση κρουσμάτων κορονοϊού σε 14 δήμους της Θεσσαλονίκης – Πόσα καταγράφηκαν στο Ωραιόκαστρο

Αύξηση κρουσμάτων κορονοϊού σε 14 δήμους της Θεσσαλονίκης – Πόσα καταγράφηκαν στο Ωραιόκαστρο

Μικρή μείωση των ενεργών κρουσμάτων σε Καλαμαριά και Λαγκαδά, σταθερά σε Ωραιόκαστρο και Πυλαία-Χορτιάτη – Σημαντική αύξηση σε πολλούς δήμους

Αυξημένα είναι τα ενεργά κρούσματα στους 14 δήμους της Θεσσαλονίκης την τελευταία εβδομάδα, συγκριτικά με την προηγούμενη, αλλά όχι σε πολύ μεγάλο ποσοστό, με λίγες εξαιρέσεις.

Δύο δήμοι, Καλαμαριάς και Λαγκαδά, κατέγραψαν μείωση κρουσμάτων. Μικρή μεν, αλλά μείωση. Οι υπόλοιποι δήμοι εμφανίζουν από μικρή έως μεγάλη αύξηση.

Τα κρούσματα βέβαια είναι συνάρτηση του αριθμού των τεστ που γίνονται ανά δήμο και είναι πιθανό να… ξεγελάσουν, όμως η πορεία τους είναι ενδεικτική του φορτίου που υπάρχει στον νομό Θεσσαλονίκης.

Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι πλέον οι περισσότεροι δήμοι έχουν ξεπεράσει τα 100 κρούσματα.

Ο κεντρικός δήμος παρότι ξεπέρασε πλέον τα 2.000 ενεργά κρούσματα, η αύξηση που καταγράφει συγκριτικά με την προηγούμενη εβδομάδα είναι της τάξης του 10%, που δεν προκαλεί έκπληξη.

Στον δήμο Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με την ενημέρωση του ΕΟΔΥ, από 1.892 κρούσματα, σήμερα καταγράφονται 2.197, ενώ επιβεβαιώνεται και η αύξηση των νοσηλευόμενων, καθώς μέσα σε μια εβδομάδα οι νοσηλευόμενοι του κεντρικού δήμου από 444 έφτασαν στους 504 (60 επιπλέον).

Στους δήμους με σημαντική αύξηση ενεργών κρουσμάτων περιλαμβάνεται ο δήμος Χαλκηδόνας, όπου από τα 20 κρούσματα της προηγούμενης Δευτέρας σήμερα καταγράφονται 90, ο δήμος Παύλου Μελά, όπου από 87 κρούσματα την προηγούμενη Δευτέρα σήμερα καταγράφονται 123, ο δήμος Θέρμης, που εμφανίζει αύξηση 30% (από τα 82 κρούσματα έφτασε στα 107), ο δήμος Δέλτα, που από τα 162 κρούσματα έφτασε στα 197, ο δήμος Κορδελιού – Ευόσμου, που από τα 101 κρούσματα έφτασε στα 153 και ο δήμος Νεάπολης – Συκεών, που από τα 64 κρούσματα έφτασε στα 81.

Μικρότερη αύξηση αυτή τη φορά είχε ο δήμος Θερμαϊκού, όπου όμως τα ενεργά κρούσματα διατηρούνται ψηλά. Από τα 126 της προηγούμενης Δευτέρας έφτασε στα 134, ενώ επίσης μικρή αύξηση είχαν οι δήμοι Βόλβης με 26 ενεργά κρούσματα από 22 και Αμπελοκήπων – Μενεμένης με 52 κρούσματα αυτή την εβδομάδα από 41 την προηγούμενη.

Σταθερός στα 61 κρούσματα είναι ο δήμος Ωραιοκάστρου και ο δήμος Πυλαίας – Χορτιάτη, που δεν είχε λάβει πάντως επίσημη ενημέρωση μέχρι πριν από λίγη ώρα (είναι στα 50 ενεργά κρούσματα).

Λιγότερα είναι τα κρούσματα σήμερα σε σύγκριση με την προηγούμενη εβδομάδα στην Καλαμαριά, που από τα 95 ενεργά έπεσε κάτω από τα 90, όπως και στον δήμο Λαγκαδά, που από τα 130 της προηγούμενης εβδομάδας (είχε ανεβεί λόγω μεγάλου αριθμού τεστ από τα 80) έπεσε στα 116 σήμερα.

voria.gr

 

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.