Α.Γαβότσης: Σήμερα ολοκληρώθηκε το έγκλημα της διοίκησης Τσακίρη – ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΜΕ ΣΙΩΠΗΛΟΙ ;

Ολοκληρώθηκε σήμερα το έγκλημα ή αν προτιμάται η τραγωδία του διαγωνισμού «ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΔΙΚΤΥΩΝ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΟΙΚΙΣΜΩΝ ΛΗΤΗΣ, ΔΡΥΜΟΥ ΚΑΙ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΜΕΛΙΣΣΟΧΩΡΙΟΥ ΔΙΕΥΡΥΜΕΝΟΥ ΔΗΜΟΥ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ» Εκτιμώμενης αξίας 2.950.000,00 Ευρώ

Είμαι περήφανος γιατί ως Δήμαρχος Ωραιοκάστρου εξασφάλισα επί των ημερών μου το ποσό αυτό των 2.950.000,00 ευρώ από το πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ για το συγκεκριμένο έργο.
Όπως είχα επισημάνει από την πρώτη στιγμή χωρίς κανέναν δισταγμό ο διαγωνισμός με ευθύνη της διοίκησης Τσακίρη περιείχε καταχρηστικούς όρους. Με πρόθεση , τι άλλο από το , να «φωτογραφίσει » συγκεκριμένο υποψήφιο και να αποκλείσει όλους τους άλλους. Και αυτό έγινε σήμερα. Προκρίνεται συγκεκριμένος υποψήφιος και αποκλείονται οι υπόλοιποι που δεν πληρούσαν τους «φωτογραφικούς» όρους

Τι και αν ο Ν. 4412/2016 απαγορεύει , κατ’ αρχήν, την θέσπιση προδιαγραφών που περιορίζουν τον κύκλο των διαγωνιζομένων επιχειρήσεων. Ψιλά γράμματα.

Για όλους τους δύσπιστους Θωμάδες παραθέτω εδώ τους όρους 22 Γ περί Χρηματοοικονομικής Επάρκειας που περιείχε ο διαγωνισμός και ήταν το μαγικό τρικ ώστε να πεταχτούν εκτός όλοι οι συμμετέχοντες πλην του «εκλεκτού».

Μια απλή ανάγνωση τους αρκεί να πείσει.

Και τώρα τι;

Γνωρίζω τη δυσκολία με την οποία οι τεχνικές εταιρείες που αποκλείστηκαν θα προσφύγουν αρμοδίως. Διότι η κατάθεση προσφυγής κατά της διακήρυξης ενός διαγωνισμού, όταν π.χ. είναι «φωτογραφική είναι δαπανηρή. Στις περισσότερες περιπτώσεις, το παράβολο για τις προσφυγές κατά διακηρύξεων κοστίζει 15.000 ευρώ.

Αυτονόητα για το λόγο αυτό συντάσσομαι με όσους ζητούν να επανέρθει η θέσπιση ειδικού παραβόλου, αξίας 100 ευρώ, αποκλειστικά για προσφυγή κατά της νομιμότητας όρων των διακηρύξεων ενώπιον της ΑΕΠΠ, ώστε να δημιουργηθεί ανάχωμα στους παράνομους και καταχρηστικούς όρους των διακηρύξεων. Εγώ το ζητώ , η διοίκηση Τσακίρη έχει την τόλμη να το ζητήσει ώστε το δημόσιο χρήμα να προστατευθεί;

Και τώρα καλώ την αντιπολίτευση του Δήμου Ωραιοκάστρου να σταθεί όρθια απέναντι σε αυτό το πρόδηλα έγκλημα του διαγωνισμού. Να κοινοποιήσει τα σχετικά έγγραφα της Οικονομικής Επιτροπής στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση , να ενημερώσει το κλιμάκιο του Ελεγκτικού Συνεδρίου στη Θεσσαλονίκη, να καταφύγει σε όλες εκείνες τις ενέργειες που επιβάλλουν τα συμφέροντα του Δήμου και των πολιτών.

Αστέριος Γαβότσης πρώην δήμαρχος Ωραιοκάστρου 

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.