Α. Γεωργιάδης για PCR : Θα ξαναδούμε την τιμή του πλαφόν, σήμερα κιόλας – Τι είπε για τα σχολεία

Α. Γεωργιάδης για PCR : Θα ξαναδούμε την τιμή του πλαφόν, σήμερα κιόλας – Τι είπε για τα σχολεία

Ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας στην τηλεόραση του ΑΝΤΕΝΝΑ δήλωσε για τα διαγνωστικά τεστ:

«Στα rapid test έχει λειτουργήσει ο ανταγωνισμός και ενώ το πλαφόν είναι 10 ευρώ, μπορεί ο πολίτης να το βρει σε φαρμακεία και 5 και 6 και 7 ευρώ. Στο pcr test έχουν «κλειδώσει» στα 60 ευρώ οι τιμές στα ιδιωτικά κέντρα, θα ξαναδούμε την τιμή του πλαφόν, σήμερα κιόλας θα ανοίξει αυτή η συζήτηση. Ξέρετε όμως ότι άλλο κόστος έχουν για τις μεγάλες αλυσίδες και άλλες για τα μικρά διαγνωστικά κέντρα».

Για τα σχολεία σημείωσε πως ως πατέρας και όχι ως Υπουργός, καθώς δεν έχει σχετική αρμοδιότητα λέει ότι «δεν μου αρέσουν τα κλειστά σχολεία. Στον μικρό μου γιό η τηλεκπαίδευση βοήθησε λίγο, αλλά όχι τελείως, ενώ ο άλλος μου γιός που είναι στην ηλικία της προετοιμασίας να δώσει εξετάσεις για το πανεπιστήμιο, έχει απορρυθμιστεί τελείως Ως Υπουργός Ανάπτυξης λέω ότι κλειστά σχολεία σημαίνουν αναστάτωση στην οικονομία, αλλά ένα οι επιστήμονες πουν άλλα, θα το δούμε»

«Για τις επόμενες 2-3 εβδομάδες θα έχουμε μεγάλη αναστάτωση στην ζωή μας, διότι θα έχουμε μια κορύφωση της πανδημίας. Όσο δεν μεγαλώνει η πίεση στο σύστημα υγείας, δεν υπάρχει προοπτική για νέα μέτρα. Εάν τελικώς ληφθούν, αυτά θα αφορούν κυρίως τους ανεμβολίαστους. Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι οι ανεμβολίαστοι άνω των 60 ετών και η προστασία τους. Εγώ πλην την γενικής καραντίνας, δεν αποκλείω κανένα άλλο μέτρο, όπως η επέκταση του υποχρεωτικού εμβολιασμού», συμπλήρωσε.

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.