Α. Θεμελής: Η δημοτική αρχή Ωραιοκάστρου πρέπει να διεκδικήσει τα 500.000 Ε απο τους 13 εμπλεκόμενους

Η δημοτική παράταξη Λαϊκή Συσπείρωση με επικεφαλής τον Άγγελο Θεμελή είναι η μόνη παράταξη που τοποθετείται, έπειτα απο ερώτημα του oraiokastro24, ως προς την δικαστική απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων εις βάρος των 13 πρώην και νυν αρετών του δήμου Ωραιοκάστρου, δείτε αναλυτικά εδώ.

Η δικαστική απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, αποτελεί ένα σοβαρό πλήγμα για τη δημοτική διαχείριση και αναδεικνύει τις πολιτικές ευθύνες, κυρίως της δημαρχιακής παράταξης. Για τα αξιώματα που αυτή έδωσε και για τη σωρεία αποφάσεων που πήρε με τη στήριξη των δύο από τους καταδικασθέντες. Οι αναφορές περί απιστίας στην υπηρεσία, έργα φαντάσματα, ψευδείς βεβαιώσεις και υπεξαιρέσεις αποτελούν έτσι κι αλλιώς βαριές διαπιστώσεις του δικαστηρίου. Ωστόσο, αποτελούν ένα μόνο μέρος ενός γενικότερου προβλήματος κακοδιαχείρισης και εξυπηρέτησης οικονομικών και πολιτικών συμφερόντων, σε βάρος της πλειοψηφίας των πολιτών, ένα καπιταλιστικό φαινόμενο.

Οι δοσμένες από τις κυβερνήσεις υπερεξουσίες σε δημάρχους – καίσαρες και σε επιτροπές του δήμου, σε βάρος των δημοτικών συμβουλίων και του οποιουδήποτε ελέγχου από συλλογικούς φορείς και δημότες, η οικονομική «αυτοτέλεια» των δημοτικών επιχειρήσεων, οι ποικίλες επιχειρηματικές διασυνδέσεις, οδηγούν σε παρόμοια φαινόμενα. Το λιγότερο, ανοίγουν δρόμο στην κατασπατάληση του δημοσίου χρήματος ….

Στη συγκεκριμένη περίπτωση, οι όποιες ευθύνες δεν είναι μόνο προσωπικές αλλά και των παρατάξεών τους, τριών τον αριθμό που τους στέγασαν, ενώ εκκρεμούσαν οι δίκες. Συν ακόμα μία τουλάχιστον παράταξη που στελέχη της συνεργάστηκαν στη συνέχεια με την ενεχόμενη διοίκηση της Καλλιθέας, για να παρθούν πόστα στον ενιαίο δήμο Ωραιοκάστρου. Επίσης, χρειάζεται ορισμένοι ψηφοφόροι να εξετάσουν τις ευθύνες τους και τα κριτήρια με τα οποία ψηφίζουν.

Οι αιρετοί της τοπικής διοίκησης που ακόμα διαθέτουν κάποια συνέπεια, οφείλουν να αντισταθούν με κάθε τρόπο στην τάση αυτή του συστήματος, κυρίως με τον αγώνα για αντίσταση στις μεθοδεύσεις της κυρίαρχης πολιτικής και για όσο το δυνατό καλύτερη διαχείριση στα πλαίσια του δήμου.

Αυτοί που καταδικάστηκαν, πρέπει να εκπέσουν από τη θέση του δημοτικού συμβούλου. Η δημοτική αρχή, η οποία κακώς δεν παρέστηκε στη δίκη με δικό της δικηγόρο, θα πρέπει να διεκδικήσει από το σύνολο των 13 εμπλεκόμενων την απώλεια για το δήμο Ωραιοκάστρου των 500.000 ευρώ.

Θεμελής Άγγελος

Δημοτικός σύμβουλος  «Λαϊκής Συσπείρωσης»
vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.