Α. Πολυχρονίδης : Η διοίκηση λειτουργεί πρόχειρα – Είναι επικίνδυνη για το φυσικό περιβάλλον του Ωραιοκάστρου

Α. Πολυχρονίδης : Η διοίκηση λειτουργεί πρόχειρα – Είναι επικίνδυνη για το φυσικό περιβάλλον του Ωραιοκάστρου
Το ”σπάσιμο του κεφαλιού” ….!

”Γλώσσα λανθάνουσα τα αληθή λέγει” λέει η παροιμία, στην περίπτωσή μας όμως το ξεχασμένο ανοικτό μικρόφωνο του δημάρχου ήταν αυτό που φανέρωσε την μεθόδευση και την αγωνία μήπως και δεν ψηφιστεί η παράταση για 20 χρόνια της σύμβασης μίσθωσης του λατομείου του Δρυμού από το Τιτάν, ήτοι μέχρι τον Δεκέμβριο του 2040!

Τέτοια ήταν η τρεμούρα τους που την παράταση την ψήφισε και δημοτικός σύμβουλος που -λόγω εννόμου συμφέροντος, έπρεπε να απέχει από την όλη διαδικασία!

Το αίτημα μίσθωσης από το Τιταν κατατέθηκε στο δήμο ΠΡΙΝ την εμφάνιση του Κορονοϊού, στις 20 Φεβρουαρίου 2020.

Κρατήθηκε κρυφό επί 10 μήνες και ήλθε για συζήτηση-ψήφιση στην συνεδρίαση του Δ.Σ στις 16/12/20 αφ’ότου είχε ήδη λήξει στις 12/12/20 η τωρινή σύμβαση.

Όλο αυτό το διάστημα δεν έγινε καμία ενημέρωση ή διαβούλευση με την τοπική κοινωνία, το δε Κοινοτικό Συμβούλιο Δρυμού καλέσθηκε να πάρει απόφαση κυριολεκτικά στο παρά πέντε, σε έκτακτη συνεδρίαση στις 15/12/20 !

Αναπάντητα έμειναν τα ερωτήματα:

-γιατί δεν ενημερώθηκαν άμεσα -τον Φεβρουάριο, οι Κοινοτικοί και Δημοτικοί Σύμβουλοι;

-γιατί δεν χρησιμοποιήθηκε συνδυαστικά -ως μέσο πίεσης, το αίτημα παράτασης με την άδεια καύσης RDF/SRF, όταν συζητήθηκε το θέμα στο Δ.Σ. στις 24/6/20 με την διοίκηση του Τιταν;

-γιατί δεν έγινε καμία προσπάθεια ούτως ώστε να τεθεί ένα χρονοδιάγραμμα μετεγκατάστασης του Τιταν για λόγους Περιβαλλοντικής Αναβάθμισης και Οικιστικής Ανάπτυξης της Δυτ. Θεσσαλονίκης;

-γιατί -σε αντίθεση με προηγούμενες 20χρονες συμβάσεις όπου τα ανταποδοτικά ήταν το θέατρο στις Τσούκες ή πρόσφατα ο Πολυχώρος Αθλητισμού-Πολιτισμού, αυτή την φορά ήταν ΜΟΝΟΝ μία δενδροφύτευση στις Τσούκες και 4 ετήσιες δόσεις των 25χιλ. Ευρώ;

Λες και τα είκοσι χρόνια δεν θα είναι επικερδή για την επιχείρηση και η τοπική κοινωνία του Δρυμού -που έχει αποδείξει την ικανότητα της να αντιδρά και να ασκεί πίεση, θα έλεγε όχι στην διεκδίκηση π.χ. Της κατασκευής από το Τιτάν ενός νέου Νηπιαγωγείου στις Τσούκες!

Φίλες και φίλοι,

αν για όλα αυτά δεχθούμε ότι η διοίκηση λειτουργεί τόσο πρόχειρα, τότε, είναι επικίνδυνη για το φυσικό περιβάλλον στην ευρύτερη περιοχή του Δ. Ωραιοκάστρου.

Αν πάλι δεχθούμε ότι λειτουργεί εκ του πονηρού, τότε, ας αναλάβει την ευθύνη των αποφάσεων της και να μην κρύβεται πίσω από τα ”δεν ξέρω” και την απόφαση του τοπικού.

Όπως και νά ΄ναι φάνηκε για ακόμη μία φορά ότι αυτή η διοίκηση όταν δεν δρομολογεί τα γεγονότα , τρέχει πίσω από αυτά, όπως στην περίπτωση των συμβάσεων για την λειτουργία των δύο νέων λατομείων στο Μεσαίο ! Τυχαία; Τα συμπεράσματα δικά σας !

Α. Πολυχρονίδης

ΥΓ: Όσο για την Δημοτική Σύμβουλο της πλειοψηφίας, βρέθηκε, ψήφισε και ”γλίτωσε” το σπάσιμο του κεφαλιού της!

Καλά Χριστούγεννα με υγεία και χαμόγελα ελπίδας για όλο τον κόσμο.

Ο Δήμαρχος Ωραιοκάστρου απειλεί οτι θα σπάσει το κεφάλι  Δημοτικού συμβούλου, βίντεο

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.