Α. Πολυχρονίδης: Κάποιοι δρομολογούν την επιστροφή στο παρελθόν -«Όχι» στη μεταφορά της γραμμής 56 στα ΚΤΕΛ

Α. Πολυχρονίδης: Κάποιοι δρομολογούν την επιστροφή στο παρελθόν -«Όχι» στη μεταφορά της γραμμής 56 στα ΚΤΕΛ

Την αντίθεση της δημοτικής παράταξης «Συνεργασία Τώρα» στην επιχειρούμενη απένταξη του Ωραιοκάστρου από τον συγκοινωνιακό σχεδιασμό του πολεοδομικού συγκροτήματος εκφράζει με δήλωσή του ο επικεφαλής της παράταξης, Ανέστης Πολυχρονίδης. Όπως, μεταξύ άλλων, επισημαίνει ενδεχόμενη μεταφορά της λεωφορειακής γραμμής 56 από τον ΟΑΣΘ στα ΚΤΕΛ μετά από 40 χρόνια, σημαίνει επιστροφή στο παρελθόν και όχι μόνον.

Ο κ. Πολυχρονίδης υπογραμμίζει ακόμη πως το θέμα της αστικής συγκοινωνίας του Ωραιοκάστρου είναι μείζον και θα έπρεπε να αποτελέσει θέμα του δημοτικού συμβουλίου. Παράλληλα καλεί τον δήμαρχο να διεκδικήσει αύξηση των δρομολογίων του ΟΑΣΘ, δρομολόγηση νέας γραμμής εξπρές που θα συνδέει το Ωραιόκαστρο με τα Πανεπιστήμια και επέκταση της γραμμής 27 μέχρι τη Συμμαχική Οδό.

Αναλυτικά η δήλωση του επικεφαλής της δημοτικής παράταξης του Ωραιοκάστρου «Συνεργασία Τώρα», Ανέστη Πολυχρονίδη έχει ως εξής:

«Πληροφορούμε τον νεοεκλεγέντα δήμαρχο Ωραιοκάστρου και το επιτελείο του ότι το Ωραιόκαστρο απέκτησε αστική συγκοινωνία το 1979. Τότε ήταν μια μικρή κοινότητα των 2.500 κατοίκων και με την ένταξη στον ΟΑΣΘ των γραμμών του 54 ΚΤΕΛ (προαστίων) το Ωραιόκαστρο μπήκε στον ‘’χάρτη’’ του συγκοινωνιακού σχεδιασμού του πολεοδομικού συγκροτήματος και αναβάθμισε τις συγκοινωνίες του. Σήμερα, σαράντα χρόνια μετά, το Ωραιόκαστρο είναι μια πόλη των 30.000 κατοίκων και κάποιοι δρομολογούν την επιστροφή στο παρελθόν γιατί έτσι τους βολεύει! Και ο δήμαρχος διαβουλεύεται μαζί τους χωρίς καν να συζητήσει το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο. Είναι ευχάριστο και ακίνδυνο με το ΄΄καλημέρα’’ να υπογράφει συμβάσεις κατασκευής έργων που πολλοί προηγουμένως μόχθησαν για να ωριμάσουν, το θέμα, όμως, της γραμμής 56 του ΟΑΣΘ για την αστική σύνδεση του Ωραιοκάστρου με το πολεοδομικό συγκρότημα, είναι ένα θέμα μείζονος στρατηγικής και αναπτυξιακής σημασίας για τον δήμο μας. Και ως τέτοιο θα πρέπει να αντιμετωπισθεί από κοινού και όχι με μεμονωμένες ενέργειες.

Η γραμμή 56 του Ωραιοκάστρου θα πρέπει και στο μέλλον να αποτελεί τμήμα του μητροπολιτικού συγκοινωνιακού σχεδιασμού του πολεοδομικού συγκροτήματος και όχι του περιφερειακού σχεδιασμού με το ΚΤΕΛ νομού Θεσσαλονίκης (πρώην 39 ΚΤΕΛ).

Θα προτείναμε στον νέο δήμαρχο να διαθέσει την ενέργειά του στη διεκδίκηση:

-περισσότερων λεωφορείων του ΟΑΣΘ για τη γραμμή 56,

-της δημιουργίας της γραμμής 56 Εξπρές έως τα Πανεπιστήμια με 10 δρομολόγια καθημερινά για να εξυπηρετεί φοιτητές και εργαζόμενους,

-της επέκτασης δρομολογίων της γραμμής 27 μέχρι τη Συμμαχική οδό για την εξυπηρέτηση των κατοίκων του οικισμού Αγίου Γεωργίου και των εργαζομένων στη Βιοτεχνική Περιοχή, θέματα τα οποία είχαμε ωριμάσει μέχρι το 2014 αλλά στην συνέχεια δεν υλοποιήθηκαν».

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.