Βέροια: Αφιέρωμα στη μελοποιημένη ποίηση – Μια υπέροχη συναυλία!!!! βίντεο

Βέροια: Αφιέρωμα στη μελοποιημένη ποίηση – Μια υπέροχη συναυλία!!!! βίντεο

Ήταν μια εξαιρετική βραδιά!!! Μια συναυλία γεμάτη τρυφερότητα, σεβασμό στην έμπνευση των δημιουργών και ανάδειξη αυτού του τεράστιου πνευματικού πλούτου αυτού του τόπου!!!

Ήταν μια συναυλία-αφιέρωμα στην μελοποιημένη ποίηση με τίτλο «αυτός ο κόσμος δεν θ’ αλλάξει ποτέ». Έναν τίτλο με αντίθετο συναίσθημα, αφού μπορεί να μην αλλάζει ο κόσμος, αφού δεν μπορούμε αλλάξουμε τον κόσμο, μπορούμε όμως να αλλάξουμε τον δικό μας κόσμο!!!

Η ιδέα της συναυλίας απόλυτα εύστοχη και η πραγματοποίησή της μοναδικά πετυχημένη χάρη στο μεράκι και τη βαθιά γνώση μουσικών που αποτελεί τιμή που ζουν και δημιουργούν εδώ.

Αντώνης Σαρακατσιάνος στο πιάνο, Πέτρος Ρίστας στην κιθάρα, Μάντης Σαββίδης στο μπουζούκι και Πάνος Παπαδόπουλος στο ακορντεόν πλαισίωσαν τις πολύ όμορφες ερμηνείες της Μάγδας Πένσου και του Αλέξανδρου Σολάκογλου.

Ο τεράστιος πλούτος της μελοποιημένης ποίησης δεν εξαντλείται σε μια βραδιά γι’ αυτό και ο πρόεδρος της ΚΕΠΑ, Κώστας Ρίζος «έριξε» την ιδέα για συχνές συναυλίες με ανάλογο περιεχόμενο, ιδέα που χειροκροτήθηκε από το κοινό….

Παρουσιάστηκαν τραγούδια των Μ. Θεοδωράκη, Μ. Χατζιδάκι, Θ. Μικρούτσικου, Σ. Ξαρχάκου, Χ. Λεοντή, Β, Δημητρίου, Η. Ανδριόπουλου σε ποίηση των Ο. Ελύτη, Ν. Γκάτσου, Ν. Καββαδία, Τ. Λειβαδίτη, Κ. Καρυωτάκη, Μ. Πολυδούρη, Μ. Λουντέμη.

Βέροια – Αφιέρωμα στη μελοποιημένη ποίηση (απόσπασμα) (22/3/2022)

verianet.gr
vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.