Βίντεο με Καταγγελίες,αλήθειες,αντιπαραθέσεις και πολλές δηλώσεις με θέμα τα αδέσποτα στο Ωραιόκαστρο

Πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 6/11/17 στις 20:00,η πρώτη συνάντηση φιλοζωικής με πολίτες του δήμου,φιλόζωους και μη.
Συντονίστρια της συζήτησης ήταν η κυρία Ιακωβάκη Μαρία.
Η ανταπόκριση του κόσμου ήταν μεγάλη. Και η συμμετοχή της αντιπολίτευσης επίσης.
Παρόν έδωσε και η διοίκηση του δήμου Ωραιοκάστρου,με αιτιολογημένη καθυστέρηση και με εκπρόσωπο τον κ.Ζιακούλη Ηλία.
Αδιάφορος ο δήμος,που πάνε τα κονδύλια,ποίος πέταξε τις φόλες,άνθρωπος του δήμου ευθύνεται για τις φόλες ήταν απο τις προτάσεις που ειπώθηκαν πολλές φορές μέσα στην αίθουσα.
Η φιλοζωική Ωραιοκάστρου κατήγγειλε ,μεταξύ άλλων και τα εξής:
”-Σταμάτησαν οι κτηνίατροι να στειρώνουν τα αδέσποτα γιατί δεν πληρώνονται απο το 2016.
Υπάρχει νέα σύμβαση με ΕΝΑΝ μόνο κτηνίατρο,δεδομένο  που δεν μπορεί να αντεπεξέλθει στις ανάγκες του δήμου.
Ο ρόλος της φιλοζωικής είναι να συνεργάζεται με τον δήμο και να καταμερίζει το προβλεπόμενο κονδύλιο που ορίζει το κράτος στους δήμους.Στην ερώτηση της φιλοζωικής προς τον δήμο για το που πάνε τα χρήματα ο δήμος απάντησε,όπως δηλώνει η φιλοζωική,οτι «τα 15.000€ κάλυψαν άλλες τρύπες».

Έντονη αγανάκτηση υπήρχε και για τις φόλες που ρίχνονται κατά καιρούς για την υποτιθέμενη αντιμετώπιση του προβλήματος των αδέσποτων και για τις επιθέσεις σκύλων  που έχουν γίνει σε ανυποψίαστους πολίτες,οι οποίες δεν είναι λίγες αυτές που έχουν καταγραφεί και άλλες πόσες που δεν έχουν γίνει γνωστές.

Πρόταση έγινε απο την συντονίστρια της συζήτησης να μαζευτούν όλοι μαζί και να καθαρίσουν τις ακαθαρσίες των ζώων απο σχολεία και παιδικές χαρές.

Πολύ σημαντική και ανησυχητική  ήταν η διασταύρωση της πληροφορίας οτι πριν λίγες μέρες εθεάθη αλεπού με κρούσμα λύσσας σε κατοικημένη περιοχή του Ωραιοκάστρου.

Ο κ.Ζιακούλης δήλωσε ότι απο εδώ και στο εξής υπεύθυνος για τα αδέσποτα του δήμου θα είναι ο ίδιος και η πρώτη ενέργεια που έκανε ήταν να παραχωρήσει γραφείο πλήρες εξοπλισμένο για τις ανάγκες της φιλοζωικής που μέχρι τώρα ήταν “άστεγοι”,τους είχε παραχωρηθεί μόνο η είσοδος του δημαρχείου δήλωσαν χαρακτηριστικά.
Ενημερώθηκε ο πάτερ Νικόλας για την έλλειψη γραφείου της φιλοζωικής,δια στόματος  ενός πολίτη ανακοίνωσε ότι παραχωρεί το πνευματικό κέντρο για τις συνεδριάσεις της.

Αξιοσημείωτος ήταν ο λόγος της κυρίας που δήλωσε ότι φιλοξενεί 25 αδέσποτα στο σπίτι της,η αίθουσα την χειροκρότησε.

Καταμερισμός ευθυνών έπεσε και στις πλάτες των κυνηγών, οι οποίοι κατηγορήθηκαν ότι παρατάνε τα κυνηγητικά σκυλιά τους, όταν πλέον δεν τα χρειάζονται, στο βουνό του Ωραιοκάστρου με αποτέλεσμα τα αδέσποτα να “πολλαπλασιάζονται”.

Δείτε το εκτενέστερο ρεπορτάζ στα παρακάτω βίντεο:

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.