Βγήκε το ΦΕΚ: Τι θα ισχύσει για εμβολιασμένους και μη απο 13 Σεπτεμβρίου

Βγήκε το ΦΕΚ: Τι θα ισχύσει για εμβολιασμένους και μη απο 13 Σεπτεμβρίου

Νέα κανονικότητα από αύριο,13 Σεπτεμβρίου, για τους ανεμβολίαστους καθώς θα πρέπει να κάνουν με δικά τους έξοδα rapid test για να εργαστούν, να κινηθούν με μέσα μαζικής μεταφοράς ή να μπουν σε οποιοδήποτε κλειστό χώρο. To απόγευμα δημοσιεύθηκε το ΦΕΚ με όλα τα μέτρα που θα τεθούν σε ισχύ από αύριο. Φέρει τον τίτλο «Έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορονοϊού COVID-19 στο σύνολο της Επικράτειας» και τίθεται σε ισχύ από τη Δευτέρα, 13 Σεπτεμβρίου 2021 και ώρα 06:00 έως και τη Δευτέρα, 20 Σεπτεμβρίου 2021 και ώρα 06:00. Περιλαμβάνει όλα τα έκτακτα μέτρα προστασίας ανά τομέα δραστηριότητας όπως δημόσιες υπηρεσίες, ιδιωτικές επιχειρήσεις, δικαστήρια, νοσοκομεία, κέντρα διασκέδασης και εστίαση.

Το εβδομαδιαίο κόστος για rapid test για εργαζόμενους στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα είναι 10 ευρώ ενώ για εκπαιδευτικούς, ακαδημαϊκούς, φοιτητές που παρακολουθούν μαθήματα, εργαζόμενους σε τουρισμό, εστίαση, τηλεοπτικές, κινηματογραφικές, θεατρικές, μουσικές και χορευτικές παραγωγές, το εβδομαδιαίο κόστος φθάνει στα 20 ευρώ. Δέκα ευρώ για rapid test θα πληρώνουν όλοι όσοι θέλουν να εισέλθουν σε κλειστό χώρο εστίασης και διασκέδασης ή να μετακινηθούν με τρένα, πλοία, αεροπλάνα, ΚΤΕΛ.

Στοχευμένους ελέγχους θα πραγματοποιούν από Δευτέρα κλιμάκια της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας, αστυνομία και ελεγκτικές υπηρεσίες των Περιφερειών για την πιστή εφαρμογή των μέτρων σε όλους τους κλειστούς χώρους εργασίας και διασκέδασης.

Σήμερα ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 1.319 νέα κρούσματα. 378 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι ενώ έχασαν τη ζωή τους 28 συνάνθρωποί μας.

Δείτε αναλυτικά όλο το ΦΕΚ ΕΔΩ

ertnews.gr
vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.