Βιντεο,το χρονικό μιας χαμένης παιδικότητας ,απο το 2o Δημ. Σχολείο Ωραιοκάστρου

Η κινηματογραφική ταινία μικρού μήκους (Μυθοπλασία) της Γ΄ τάξης του 2ου Δημ. Σχολ. Ωραιοκάστρου που συμμετέχει στον 8ο διεθνή διαγωνισμό ταινιών μικρού μήκους cinema…διάβασες; (2018) έχει τίτλο : «Το χρονικό μιας χαμένης παιδικότητας» .

Με αφορμή τον 8 ο Διεθνή Μαθητικό Διαγωνισμό Ταινιών Μικρού Μήκους που διοργανώνεται από : Τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών, το Φεστιβάλ ταινιών Μικρού μήκους της Δράμας, τη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και επικοινωνίας του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, το Τμήμα Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης του Υπουργείου Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων της Ελλάδας ,την ΕΡΤ Α.Ε και την Πρεσβεία της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Ελλάδα-Μορφωτικό Γραφείο – Σπίτι της Κύπρου. Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου δημοτικού σχολείου Ωραιοκάστρου θέλει να σας ενημερώσει για την αξιόλογη συμμετοχή των μαθητών της Γ΄ τάξης του σχολείου. Συγχαίρει εκπαιδευτικούς, μαθητές, τον εξωτερικό συνεργάτη κ. Παραπάνη Κωνσταντίνο και συνιστά την θέαση της ταινίας στο youtube λόγω της πολύ καλής δουλειάς και του ιδιαίτερου μηνύματος που οι μικροί μαθητές θέλουν να μεταφέρουν. Η κινηματογραφική ταινία έχει τίτλο: ‘’Το χρονικό μιας χαμένης παιδικότητας’’ (youtube.com) παρουσιάζει ένα κορίτσι, τη Σοφία, που προσπαθεί να ανταπεξέλθει στο εβδομαδιαίο, δύσκολο πρόγραμμά της. Οι υποχρεώσεις της την πιέζουν ασφυκτικά και το βάρος πολλές φορές είναι αβάσταχτο. Η γιαγιά του κοριτσιού θα τη βγάλει από το αδιέξοδο και θα την οδηγήσει στη λύτρωση. Από έναν δρόμο που όλοι γνωρίζουμε πόσο σημαντικός είναι, μα όταν μεγαλώσουμε ξεχνούμε την αξία του… Βλέποντας την ταινία, θα αναθεωρηθούν πολλές αντιλήψεις που πιθανόν οι γονείς να έχουν για τις αντοχές των παιδιών τους. Κυρίως τα παιδιά θα σκεφτούν σοβαρότερα τη διαχείριση του ελεύθερου χρόνου τους σύμφωνα με τις αντοχές τους και την ηλικία τους. Ακόμη , θα καταλάβουν ότι δεν πρέπει να διστάσουν να διεκδικήσουν την ουσιαστική χαρά της νιότης τους. Πιστεύουμε στην ταινία που έχει ετοιμάσει με κόπο η Γ΄ τάξη του σχολείο μας, του 2 ου δημοτικού σχολείου Ωραιοκάστρου και ευχόμαστε καλή της επιτυχία στον διαγωνισμό. Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων 2 ου Δημοτικού Σχολείου Ωραιοκάστρου.

Λίγα λόγια για την υπόθεση :

Πρόκειται για ένα κορίτσι, τη Σοφία, που προσπαθεί να ανταπεξέλθει στο εβδομαδιαίο, δύσκολο πρόγραμμά της. Οι υποχρεώσεις της την πιέζουν ασφυκτικά και το βάρος πολλές φορές είναι αβάσταχτο . Η γιαγιά του κοριτσιού θα τη βγάλει από το αδιέξοδο και θα την οδηγήσει στη λύτρωση . Βλέποντας την ταινία, θα αναθεωρηθούν πολλές αντιλήψεις που πιθανόν οι γονείς να έχουν για τις αντοχές των παιδιών τους και για το πόσο είναι ικανά να εκπληρώσουν ακόμη και «τα δικά τους όνειρα» . Κυρίως τα παιδιά θα σκεφτούν σοβαρότερα τη διαχείριση του ελεύθερου χρόνου τους σύμφωνα με τις αντοχές τους και την ηλικία τους. Ακόμη , θα καταλάβουν ότι δεν πρέπει να διστάσουν να διεκδικήσουν την ουσιαστική χαρά της νιότης τους. Μήπως τελικά το παιχνίδι στην παιδική χαρά , στη γειτονιά , στις αλάνες πρέπει να ξαναπάρει τη θέση που του αξίζει στη ζωή των παιδιών ; Μήπως θα ήταν καλό να έπαιζαν και οι γονείς περισσότερο με τα παιδιά τους αφιερώνοντας τους έναν ιδιαίτερα δημιουργικό χρόνο; Σύλληψη σεναρίου- σενάριο : Οι μαθητές της γ΄ τάξης. Παναγιώτης Παπαδόπουλος (δάσκαλος Γ΄1 τάξης) Σκηνοθετική επιμέλεια : Κωνσταντίνος Παραπάνης, Παναγιώτης Παπαδόπουλος Εικονοληψία & μοντάζ : Κωνσταντίνος Παραπάνης Μουσική επένδυση : Credit to A Winters Wish – Harrys Cupboard https://itunes.apple.com/gb/artist/ha… Inspiring Piano Documentary – Aquarius A New Beginning – Bensound https://www.bensound.com/royalty-free… Instinct – Bensound https://www.bensound.com/royalty-free… Maelstrom – Purple Planet Music http://www.purple-planet.com Inspirational Piano – TheJRSoundDesign

 

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.