Βραβεία Αριστείας στην Οδική Ασφάλεια για την Ελλάδα

[ad_1]

Βραβεία Αριστείας στην Οδική Ασφάλεια για την Ελλάδα

Ως μέρος της Ευρωπαϊκής Χάρτας για την Οδική Ασφάλεια, την οποία ξεκίνησε η Κομισιόν το 2004, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή απονέμει Βραβεία Αριστείας στην Οδική Ασφάλεια για τις πρωτοβουλίες σε κάθε χώρα, όσον αφορά το συγκεκριμένο θέμα.

Στην Ελλάδα το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς» καταβάλει μεγάλη προσπάθεια για τη μείωση των ατυχημάτων στους δρόμους και από τα τέλη του 2016 είναι συντονιστής για μία ομάδα 7 χωρών της Ευρώπης.

Αυτές είναι οι Κύπρος, Μάλτα, Βουλγαρία, Ρουμανία, Λετονία, Εσθονία, Φινλανδία και για το 2017 η Ελλάδα συμπεριλήφθηκε στα εν λόγω Βραβεία. Ο λόγος ήταν η πρωτοβουλία του Ομίλου Εταιριών «Ηρακλής», που είναι μέλος της LafargeHolcim, ενώ βραβεύτηκαν και οι πρωτοβουλίες από Γαλλία, Πορτογαλία, Ρουμανία, Σουηδία.

Η απονομή των βραβείων έγιναν σε εκδήλωση στο Βουκουρέστι της Ρουμανίας, με τη συγκεκριμένη διάκριση να αναγνωρίζει τη δέσμευση, που επιδεικνύουν φορείς στην Οδική Ασφάλεια για να συμβάλουν στην προστασία της ζωής στους ευρωπαϊκούς δρόμους.

«Παρακολουθούμε τις εξελίξεις στην Ευρώπη και χαιρόμαστε ιδιαίτερα όταν ελληνικές επιχειρήσεις διακρίνονται για τη συνέπειά τους σε θέματα Οδικής Ασφάλειας, όπως και στην προαγωγή της υγείας και ασφάλειας των εργαζομένων τους.

AdTech Ad
Το Ινστιτούτο θα βρίσκεται πάντα δίπλα σε τέτοιες προσπάθειες που αναδεικνύουν τη σημασία της πρόληψης και της προστασίας της ζωής στο δρόμο», δήλωσε η πρόεδρος του ΙΟΑΣ, Βασιλική Δανέλλη-Μυλωνά.

Αναλυτικά οι πέντε νικητές

Όμιλος Εταιριών Ηρακλής, μέλος της LafargeHolcim (Ελλάδα)

Ville de Martigues (Γαλλία)

CTT Correios de Portugal (Πορτογαλία)

Romanian Automobile Club (Ρουμανία)

Motorförarnas Helnykterhetsförbund (Σουηδία).

Από τη μεριά της, η Ευρωπαϊα Επίτροπος για την Κινητικότητα και τις Μεταφορές, Βιολέτα Μπουλκ, αναφέρθηκε στον σκοπό των Βραβείων Αριστείας στην Οδική Ασφάλεια.

«Η Οδική Ασφάλεια μπορεί να αποτελεί τον κοινό μας στόχο, ωστόσο οι εθνικοί και τοπικοί παράγοντες είναι οι πλέον κατάλληλοι να σχεδιάσουν λύσεις που να ανταποκρίνονται στις εθνικές και τοπικές προκλήσεις σε θέματα Οδικής Ασφάλειας, μέσω καινοτόμων μέτρων, αυστηροποίησης των δράσεων ενάντια στους επικίνδυνους οδηγούς και της καλύτερης εκπαίδευσης και ευαισθητοποίησης.

Το βραβείο Αριστείας στην Οδική Ασφάλεια αποτελεί μία μοναδική ευκαιρία να επιβραβευτεί η καλύτερη πρακτική, να αναγνωριστεί η σκληρή δουλειά που κάνετε όλοι σας καθημερινά και να γίνει αυτή η εξαιρετική προσπάθεια ακόμα πιο γνωστή στην Ευρώπη και εκτός αυτής».

Από εκεί και πέρα, να σημειωθεί ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δημοσίευσε τα ετήσια στατιστικά στοιχεία για το 2016, τα οποία κάνουν λόγο για μείωση των θανάτων κατά 2% στους δρόμους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σε σύγκριση με το 2015. Συγκεκριμένα, 25500 άτομα έχουν αφήσει τη ζωή τους στην άσφαλτο, ενώ άλλα 135000 έχουν υποστεί σοβαρούς τραυματισμούς σε τροχαία.

Τέλος, να σημειωθεί ότι υπάρχει μεγάλο περιθώριο βελτίωσης στην εκπαίδευση, στην αστυνόμευση και στη χρήση νέων τεχνολογιών για την εξεύρεση σύγχρονων λύσεων σε υφιστάμενα προβλήματα, με την Επιτροπή να αξιολογεί τις καλές πρακτικές, που κατατέθηκαν στη Χάρτα των Βραβείων σε αυτό το πλαίσιο, και να επιβραβεύει εκείνες τις πρακτικές που παρείχαν τις πλέον καινοτόμες, δραστικές και αποτελεσματικές λύσεις με σημαντική συμβολή στην Οδική Ασφάλεια.

[ad_2]

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.