Βραβεία ΕΡΤ στο 62ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης

Βραβεία ΕΡΤ στο 62ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης

Δύο βραβεία απένειμε η ΕΡΤ στην τελετή λήξης του 62ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη από τις 4 ώς τις 14 Νοεμβρίου 2021.

Το πρώτο βραβείο της ΕΡΤ απονεμήθηκε στην πρώτη μεγάλου μήκους ταινία μυθοπλασίας του σκηνοθέτη Γιώργου Γούση «Μαγνητικά Πεδία». Η ταινία επελέγη από τη Διεθνή Ένωση Κριτικών Κινηματογράφου FIPRESCI, ενώ απέσπασε και άλλα βραβεία, συμπεριλαμβανομένου του Χρυσού Αλέξανδρου στο διαγωνιστικό τμήμα >>Film Forward.

Το δεύτερο βραβείο της ΕΡΤ απονεμήθηκε στο ελληνικό project που διακρίθηκε στο Agora Lab–Works in Progress «Silence 6-9», σε σκηνοθεσία Χρήστου Πασσαλή και παραγωγή της Μαρίας Δρανδάκη (Homemade Films).

Κατά την απονομή των βραβείων, ο γενικός διευθυντής της ΕΡΤ3, Φίλιος Στάγκος, επεσήμανε τη συνεισφορά της ΕΡΤ Α.Ε. ως εκ των σημαντικότερων υποστηρικτών του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης και υπογράμμισε τη σημασία της επιστροφής του κοινού στις κινηματογραφικές αίθουσες που επετεύχθη χάρη στην αυστηρή τήρηση των σχετικών υγειονομικών πρωτοκόλλων. «Θέλω να ευχαριστήσω όλες και όλους εσάς που αντισταθήκατε στη βαρυτική έλξη του καναπέ και αφεθήκατε ξανά, μετά από είκοσι βασανιστικούς μήνες, στη μαγεία των συναισθημάτων που μόνο η μεγάλη οθόνη μπορεί να γεννήσει μέσα μας. Αποδείξατε και αποδεικνύετε και πάλι ότι βασικότερο συστατικό στοιχείο αυτής της επιτυχημένης διαχρονικά «συνταγής» του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης,  είναι το πιστό και απαιτητικό κοινό του», κατέληξε ο κ. Στάγκος.

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.