Βρείτε λύση ΤΩΡΑ για τη μεταφορά των μαθητών!

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Βρείτε λύση ΤΩΡΑ για τη μεταφορά των μαθητών!

Για εγκληματική αδιαφορία της σημερινής διοίκησης του δήμου Ωραιοκάστρου κάνει λόγο ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Πολιτεία με Όραμα», Αστέριος Γαβότσης αναφερόμενος στη μεταφορά μικρών παιδιών από και προς τον Βρεφονηπιακό Σταθμό Ωραιοκάστρου, όχι με το ειδικό σχολικό λεωφορείο, το οποίο παραμένει ακινητοποιημένο, αλλά με ένα βανάκι που δεν πληρεί σε καμία περίπτωση τις προϋποθέσεις ασφαλούς μετακίνησης.

Τα μικρά παιδιά, η ηλικία των οποίων δεν ξεπερνά τα 4-5 έτη, αναγκάζονται να κάθονται ανά τρία σε κάθε κάθισμα και να δένονται με μια ζώνη. «Όλοι μπορούμε να καταλάβουμε τι σημαίνει αυτό για την ασφάλεια τους. Με ένα απότομο φρενάρισμα του οδηγού του βαν η σωματική ακεραιότητα των μικρών παιδιών κινδυνεύει επικίνδυνα», τονίζει ο κ. Γαβότσης.

Οι γονείς ανησυχώντας εύλογα για την ασφάλεια των παιδιών τους ζήτησαν από τη δημοτική αρχή να τους εξηγήσει τους λόγους για τους οποίους η μεταφορά γίνεται με το εν λόγω βανάκι και όχι με το σχολικό λεωφορείο, το οποίο έχει τραβήξει χειρόφρενο. Η απάντηση που έλαβαν από τους υπευθύνους του δήμου είναι ότι το σχολικό λεωφορείο έχει χαλάσει και βρίσκονται εν αναμονή ανταλλακτικών. Ωστόσο, σύμφωνα με μαρτυρίες γονέων, το σχολικό λεωφορείο παραμένει ακινητοποιημένο λόγω έλλειψης οδηγού του σχολικού λεωφορείου, τον οποίο αδυνατούν να προσλάβουν λόγω έλλειψης κονδυλίων και όχι λόγω βλάβης.

«Η αδιαφορία των διοικούντων για τους δημότες έχει ξεπεράσει κάθε όριο. Αυτή τη φορά όμως έχουμε να κάνουμε με την ασφάλεια μικρών παιδιών. Η δημοτική αρχή θα πρέπει να καταλάβει ότι δεν μπορεί να παίζει με τις ζωές των παιδιών και ταυτόχρονα να εμπαίζει τους γονείς ισχυριζόμενη ψεύδη, προσπαθώντας να καλύψει με αυτό τον τρόπο τις δικές της παραλείψεις», υποστηρίζει ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Πολιτεία με Όραμα», Αστέριος Γαβότσης ζητώντας από τη δημοτική αρχή να βρει άμεσα λύση σε ένα ιδιαίτερα ευαίσθητο θέμα, πριν, όπως λέει, «βρεθούμε αντιμέτωποι με δυσάρεστα γεγονότα».

Γραφείο Τύπου

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.