Β. Πατουλίδου: Με θυμώνει ότι ο φόβος είναι βία

Β. Πατουλίδου: Με θυμώνει ότι ο φόβος είναι βία

Εκείνο που με ενοχλεί, με θυμώνει πολύ είναι ότι ο φόβος είναι βία. Αυτός ο φόβος ενισχύει την εξουσία, τόνισε η Ολυμπιονίκης Βούλα Πατουλίδου σε συνέντευξη στο Πρώτο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας και την εκπομπή Πρωινή Παρέα με τους Κατερίνα Σερέτη και Διονύση Χατζημιχάλη.

«Με ενοχλεί αυτή η κατάσταση επειδή γνωρίζω τη Σοφία, τον αθλητικό χώρο τον έχω ζήσει από 19 χρονών ξεκίνησα τον πρωταθλητισμό, εκείνο που με θυμώνει πολύ είναι ότι ο φόβος είναι βία. 20 χρόνια μία λαβωμένη ψυχή κρατούσε ένα μυστικό, το οποίο ήθελε να το ουρλιάξει, το έθαψε και όταν ήρθε η στιγμή – γιατί πολλοί αναρωτιούνται γιατί τώρα – βλέπει τον ίδιο άνθρωπο να θέλει να συνεχίσει – γιατί έχει εκλογές στην ομοσπονδία – και ευελπιστείς κάποια στιγμή από την αγωνία σου ότι θα περάσει αυτό και αυτό τον άνθρωπο δεν θα τον ξαναδείς. Και περνάει ο καιρός, ξανά μπροστά σου. Και καθώς μεγαλώνεις και δυναμώνεις, λες φτάνει πια, να μου βιάζεις και το μυαλό και την ψυχή. Αυτός ο φόβος είναι που δυναμώνει την εξουσία αυτού. Και λες δεν θα σου επιτρέψω αλώβητος να συνεχίσεις χωρίς καμία επίπτωση που δεν ξέρω αν το έχεις κάνει και σε κάποιον άλλο» είπε.

Και πρόσθεσε: «Χτυπιέται ο χώρος του αθλητισμού, γιατί η Σοφία είναι καταξιωμένη – μεγάλη αθλήτρια αλλά πολλοί μπορούν να βεβαιώσουν σε όλους τους εργασιακούς χώρους, οι άνθρωποι που έχουν εξουσία και που ταυτόχρονα είναι και χυδαίοι και ποταποί, τέτοιες ανάλογες περιπτώσεις προφανώς έχουν προκαλέσει».

Στο απυρόβλητο όσοι έχουν την εξουσία;

Έστω και μισός την κόλαση την φέρνει εδώ. Αν ήταν όλοι έτσι τότε αλίμονό μας. Θα είχαμε αποτύχει παντελώς σαν κοινωνία.

Η έκταση του προβλήματος στον αθλητισμό

Πάντα μία αθλήτρια, εργαλείο δουλειάς της είναι το κορμί. Το κορμί όμως τραυματίζεται, άρα η σωματική επαφή είναι επιβεβλημένη. Ακόμη και αν εσύ δεν μπορείς να ερμηνεύσεις με πιο τρόπο γίνεται αυτό, άμεσα καταργείται αυτή η αλήθεια που υπάρχει στον αθλητισμό. Οι ανήλικες αθλήτριες – αθλητές είναι πλέον απροστάτευτοι, είχαμε και το πρόσφατο παράδειγμα της Αμερικής, η ηλικία είναι πολύ μικρή. Είναι τέτοια η φύση της δουλειάς του αθλητή, που εύκολα μπορείς να παρεξηγηθείς. Εγώ 20 χρόνια δεν έτυχε ποτέ να νιώσω σεξουαλική παρενόχληση. Μου λένε πολλοί ήσουν άγρια. Δεν παίζει ρόλο αυτό. Μπορεί να σε αγκαλιάσει ο άλλος και είσαι το θεριό που μπορεί να νιώσεις σεξουαλική παρενόχληση. Ίσως να περάσουμε από τη μια πλευρά στην άλλη ανέφελα.

Πλέον τα παιδιά το 2021 είναι πιο υποψιασμένα. Αν θελήσουμε να συγκρίνουμε χώρους, με όλες τις δυσκολίες, με όλα τα αποστήματα, από τους πιο υγιείς χώρους είναι ο αθλητισμός. Αν μπορούμε να τον περιφρουρήσουμε. Αν θέλουμε να είμαστε από τις χώρες που θα πρωτοστατήσουν, το πτυχίο που θα ασχοληθεί με την ψυχή του παιδιού σου να είναι δύσκολο να το πάρει κάποιος. Ο κάθε τυχάρπαστος δεν μπορεί με μισή μέρα σεμινάριο ή με 4 χρόνια στο πανεπιστήμιο, χωρίς καμία ασφαλιστική δικλείδα να ασχολείται με το μέλλον της κοινωνίας μας. Η εξουσία είναι επικίνδυνη αν δεν μπορείς να τη διαχειριστείς, γιατί είναι σαν τον πινγκ – πονγκ και γυρίζει ξανά σε εμάς.

“Συσπείρωση αλήθειας και δικαίου” Η πρώτη ανάρτηση της Σοφίας Μπεκατώρου

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.