Γαβότσης: «Επιτέλους τέλος στο ψέμα και την παραπληροφόρηση»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αστέριος Γαβότσης: «Επιτέλους τέλος στο ψέμα
και την παραπληροφόρηση»

Μετά από δημοσιεύματα που είδαν το φως της δημοσιότητας το τελευταίο χρονικό διάστημα αναφορικά με απλήρωτους εργαζόμενους στο δήμο μας ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Αστέριος Γαβότσης προέβη στην παρακάτω δήλωση:

«Τον τελευταίο καιρό παρατηρώ μια παρατεταμένη λασπολογία κατά της διοίκησης από ορισμένους, οι οποίοι πιστεύουν ότι μπορούν να παραποιούν την αλήθεια και να διαμορφώνουν λανθασμένες εντυπώσεις.
Για την αποκατάσταση της αλήθειας λοιπόν νιώθω την ανάγκη να ενημερώσω τους συνδημότες μου για τους απλήρωτους συμβασιούχους του προγράμματος ΕΣΠΑ του δήμου: Το πρόγραμμα ΕΣΠΑ επιχορηγεί από 3 διαφορετικές πηγές ΕΘΝΙΚΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ, ΕΠΑΝΑΔ και ΠΕΠ τους παιδικούς σταθμούς. Η επίτροπος του δήμου μας, αρνήθηκε να πληρώσει τους εργαζόμενους του ΕΣΠΑ από ιδίους πόρους, όπως της ζήτησα εγώ ο ίδιος (ο ΔΟΠΠΑΩ μπορούσε να πληρώσει 1 μήνα και η οικονομική υπηρεσία του δήμου μετά από δική μου παρέμβαση τον επιχορήγησε ακόμη δύο μήνες). Μάλιστα με ενημέρωσε ότι αν της στείλουμε ένταλμα πληρωμής από ιδίους πόρους θα το κάνει ΠΡΑΞΗ (θα το απορρίψει) και μετά οι εργαζόμενοι θα πρέπει να κινηθούν δικαστικώς για τα δεδουλευμένα τους, κάτι το οποίο συνέβη με την προηγούμενη διοίκηση του δήμου μας. Την επίτροπο μετά από προτροπή μου επισκέφθηκαν και οι συμβασιούχοι, αναλύοντας τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν και την παρακάλεσαν να δεχθεί να υπογράψει το ένταλμα πληρωμής με χρήματα του δήμου. Όμως και εκείνοι έλαβαν την ίδια αρνητική απάντηση. Μέχρι σήμερα η επιχορήγησή μας από το ΕΣΠΑ για τη συγκεκριμένη υπηρεσία ανέρχεται στο 1/4 του 30% της επιχορήγησης και όχι όλο το 30% δηλ. 53.000 ευρώ αντί 190.000 ευρώ ως όφειλε, το οποίο ποσό αντιστοιχεί μόνο σε ένα μήνα μισθοδοσίας συμβασιούχων.
Επίσης, οι συμβασιούχοι κλήθηκαν μετά από παρέμβαση δική μου και του δημάρχου Θέρμης στο συνέδριο της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας για να ενημερωθούν επί των διαδικασιών και των κινήσεων που πραγματοποίησε η ΠΕΔ Κεντρικής Μακεδονίας.

Από την πλευρά του το υπουργείο Εσωτερικών καθυστέρησε ένα τρίμηνο να παρατείνει ως όφειλε τις άδειες λειτουργίας των δημόσιων παιδικών σταθμών με αποτέλεσμα όλοι οι παιδικοί σταθμοί να βρίσκονται υπό την απειλή κλεισίματος. Μέχρι στιγμής μόνο το 35% των δήμων ανά την χώρα προχώρησε σε πληρωμή συμβασιούχων από ιδία έσοδα και όχι όλους τους μισθούς παρά μόνο ένα δίμηνο ή τρίμηνο κατά περίπτωση και αυτό με την ανοχή των επί μέρους επιτρόπων του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

Εδώ θα πρέπει να σημειώσουμε ότι όλοι οι δήμοι δεν έχουν κοινό επίτροπο για αυτό και παρατηρείται η διαφορετική ερμηνεία της κείμενης νομοθεσίας. Οι διαδικασίες που ακολουθήσαμε είναι αυτές που έπρεπε για να προστατευτούν από ταλαιπωρία δικαστικών μαχών και για να πληρωθούν όσο πιο γρήγορα και πάντα βάσει νόμων οι συμβασιούχοι του δήμου μας.

Όσον αφορά στις προσλήψεις των συμβασιούχων στον τομέα της Καθαριότητας έχουμε ήδη εκδώσει δελτία τύπου στα οποία έχει αποσαφηνιστεί η ορθότητα της πρακτικής που ακολουθήσαμε. Επιπλέον η ορθότητα αυτή αποδεικνύεται και από το γεγονός της ομόφωνης απόφασης του έκτακτου διοικητικού συμβουλίου της ΚΕΔΕ που πραγματοποιήθηκε στην Αλεξανδρούπολη. Κατ’ επέκταση αυτής της ομόφωνης απόφασης εκδόθηκε υπόμνημα προς το αρμόδιο υπουργείο ενόψει της οριστικοποίησης- επικαιροποίησης της ΠΝΠ της 30/12/2015, το οποίο όμως με ευθύνη του αρμόδιου υπουργείου δε εισήχθη καν για συζήτηση στη Βουλή. Επίσης, δεν είμαστε η μοναδική περίπτωση δήμου που αντιμετωπίζουμε το πρόβλημα με τους έκτακτους υπαλλήλους αλλά σύμφωνα και με δήλωση του προέδρου της ΚΕΔΕ, Γιώργου Πατούλη, είμαστε ένας από τους πάρα πολλούς δήμους ανά το πανελλήνιο.

Από ασχετοσύνη, λασπολογία και μικροπολιτική χορτάσαμε σε αυτόν το τόπο. Για όλες τις διαδικασίες που ακολουθήθηκαν από τον δήμο υπάρχουν επίσημα έγγραφα που τις αποδεικνύουν και είναι στη διάθεση του κάθε πολίτη που έχει αμφιβολίες».
δημοςdimos
Αυτοτελές γραφείο επικοινωνίας
και δημοσίων σχέσεων

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.