Γαβότσης: Ο νέος δήμαρχος καθημερινά επιβεβαιώνει την αδιαφορία του

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΟΥ ΝΟΙΑΖΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥ ΕΞΕΛΙΞΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΤΟΥ

Καθημερινώς με τις πράξεις του και τις αποφάσεις του ο νέος δήμαρχος Ωραιοκάστρου μας επιβεβαιώνει  την αδιαφορία του για τον δήμο μας.

Μετά λύπης μου διαπιστώνω ότι το Ωραιόκαστρο αντί να πάει μπροστά, οδηγείται στην πλήρη εγκατάλειψη.

α. απαξίωση του Ωραιοκάστρου σχετικά με την μόλυνση  του περιβάλλοντος από την καύση του ΤΙΤΑΝ (ποια θέση πήρε;)
Ούτε καν στήριξε την απόφαση του Δ.Σ. Παύλου Μελά ούτε και των 130 συλλόγων και σωματίων που απέστειλαν επιστολή στους νέους υπουργούς για το θέμα της καύσης στο ΤΙΤΑΝΑ.

β. απαξίωση της δημοτικής ενότητας Καλλιθέας με τη δημιουργία νέου λατομείου στο Μεσαίο. (Πολεμήθηκε με όλα τα μέσα που διαθέταμε ως προηγούμενη διοίκηση η μη λειτουργία λατομείων στη περιοχή Μεσαίου επιτυχώς). Σήμερα; Και λειτουργία δεύτερου λατομείου στο Μεσαίο με καταστροφικές περιβαλλοντολογικές επιπτώσεις.
Σε προηγούμενο άρθρο μου ενημέρωσα για όλες τις κινήσεις που κάναμε ως διοίκηση σε συνεργασία με τους κατοίκους της Καλλιθέας για να αποτρέψουμε μια τέτοια εξέλιξη, αλλά ο Τσακίρης κωφεύει.

γ. απαξίωση της δημοτικής ενότητας Μυγδονίας (βλέπε συμφωνία του για την μεταφορά της έκθεση στη Σίνδο και όχι στα όρια Μυγδονίας – Λαγκαδά). Αποκορύφωμα η μεταφορά της Έκθεσης στη Δυτική Θεσσαλονίκη. Όπως δήλωσα κι εγώ σε προηγούμενο άρθρο μου  και όπως δηλώνει σήμερα ο νέος δήμαρχος Λαγκαδά, είχαν γίνει προτάσεις το 2009 με την σύμφωνη γνώμη 11 δημάρχων της Δυτικής Θεσσαλονίκης της ΒΙΠΕ και όλων των φορέων της περιοχής, που κατατέθηκαν στον τότε υπουργό κ. Καλαφάτη, ο οποίος είναι και σήμερα υπουργός, άρα και γνώστης αυτής της υπόθεσης, να χρησιμοποιηθεί ένα οικόπεδο 740 στρεμμάτων που βρίσκεται μεταξύ Μυγδονίας και Λαγκαδά. Με την μεταφορά της Έκθεσης Θεσσαλονίκης στην περιοχή αυτή που αναδείξαμε, ο τόπος μας θα αναβαθμιζόταν και οι ωφέλειες για τους επαγγελματίες της περιοχής, αλλά και για όλο τον δήμο Ωραιοκάστρου σημαντικές. Αντ’ αυτού ο σημερινός δήμαρχος προτίμησε να συμφωνήσει στην μεταφορά της Έκθεσης στη Σίνδο και όχι στο Ωραιόκαστρο, οποία υποτέλεια.

Αυτό και μόνο  ως γεγονός αποδεικνύει κατά πόσο βάζει τις προσωπικές του φιλοδοξίες πάνω από το καλό του τόπου του, εκτελεί εντολές.

Όταν εκλέγεσαι να διοικήσεις είναι σίγουρο ότι θα πρέπει να έρθεις και σε κόντρες με τα συμφέροντα της εκάστοτε κυβέρνησης όταν αυτά δεν εξυπηρετούν τα συμφέροντα του δήμου σου. Μόνο που σήμερα βλέπουμε ακριβώς το αντίθετο.

Παλαιοκομματικές τακτικές με προσλήψεις ημετέρων, με συμφωνίες μυστικές, δεν πρόκειται να βοηθήσουν αυτό τον τόπο να αναπτυχθεί, αλλά να υποβαθμιστεί.

Η απάντηση Τσακίρη στο Δ.Σ. (ούτως ή άλλως η ΔΕθ δεν θα μετεγκατασταθεί στη Δυτική Θεσσαλονίκη) αποδεικνύει περίτρανα την αδιαφορία του.

Άσχετα από την μεταφορά ή μη της ΔΕΘ η ανάδειξη και μόνο ενός οικοπεδικού ¨φιλέτου¨ ίσως και του μοναδικού στην βόρεια Ελλάδα αποτελεί υποχρέωση της διοίκησης του Δήμου Ωραιοκάστρου να αναδείξει και για οποιαδήποτε άλλη χρήση, που μόνο θετικά θα έχει για την περιοχή και για τον Δήμο μας.

Οι πολίτες, και εγώ προσωπικά, παροτρύνουμε τον δήμαρχο να αλλάξει τώρα πορεία, πριν να είναι αργά για όλους μας.

Αστέριος Γαβότσης, πρώην δήμαρχος Ωραιοκάστρου

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.