Γιορτάστε μαζί με την ομάδα του Kinesiotherapy την Παγκόσμια Ημέρα Φυσικοθεραπείας!

Γιορτάστε μαζί με την ομάδα του Kinesiotherapy την Παγκόσμια Ημέρα Φυσικοθεραπείας!

Η Παγκόσμια Ημέρα Φυσικοθεραπείας καθιερώθηκε το 1996 από την Παγκόσμια Συνομοσπονδία Φυσικοθεραπείας (WCPT). Έκτοτε γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 8 Σεπτεμβρίου.Με λίγα λόγια, η φυσικοθεραπεία είναι ο επιστημονικός κλάδος που ασχολείται με την αποκατάσταση, τη διατήρηση ή τη βελτίωση της κίνησης και της λειτουργικότητας. Χρησιμοποιεί φυσικές, μη επεμβατικές μεθόδους στοχεύοντας στην βελτιστοποίηση της σωματικής, πνευματικής και ψυχικής υγείας. Η φυσικοθεραπεία απευθύνεται σε ασθενή και υγιή πληθυσμό κάθε ηλικίας. Μερικά από τα οφέλη της είναι:

  • Η αποκατάσταση τραυματισμών, η διαχείριση του πόνου και άλλων επώδυνων συμπτωμάτων.
  • Η επανάκτηση της λειτουργικότητας και η ασφαλής επιστροφή στην καθημερινότητα.
  • Η πρόληψη τραυματισμών, η ενδυνάμωση του μυοσκελετικού συστήματος και η εκπαίδευση εργονομικών προτύπων στάσης και κίνησης.
  • Η βελτίωση της αναπνοής, της κυκλοφορίας του αίματος και της γενικότερης φυσικής κατάστασης του ατόμου.
  • Η μείωση του στρες και της κατάθλιψης, η αύξηση της κοινωνικότητας και της θετικής ψυχολογίας.
  • Ο καλύτερος ύπνος.

Φέτος γιορτάζουμε παρέα την Παγκόσμια Ημέρα Φυσικοθεραπείας.
Το Φυσικοθεραπευτήριο Kinesiotherapy θα βρίσκεται την Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου και ώρα 18:00 στον χώρο του Δημοτικού Γυμναστηρίου «Κονταξοπούλειο»,
στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης. Πέντε Εξειδικευμένοι Φυσικοθεραπευτές οπλισμένοι με χαμόγελο και γνώση είναι έτοιμοι να σας μυήσουν στην επιστήμη της Φυσικοθεραπείας και να λύσουν τις απορίες σας.

Ας αδράξουμε την ευκαιρία, λοιπόν, να υπενθυμίσουμε και να αναγνωρίσουμε τον ρόλο του φυσικοθεραπευτή στον σύγχρονο τρόπο ζωής. Ας γνωρίσουμε καλύτερα νέες μεθόδους και τεχνικές αποκατάστασης.

Κάθε παρουσία είναι σημαντική. Σας περιμένουμε!


vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.