Γνωρίζοντας το σπίτι της ΑΡΣΙΣ

Με πρωτοβουλία της μουσικής σχολής ΤΟΜΠΑΖΗΣ πραγματοποιήθηκε σημερα μια ιδιαίτερη εκδήλωση,έξω απο τα συνηθισμένα, σκοπός της εκδήλωσης ήταν να μάθει ο κόσμος τι ειναι η ΑΡΣΙΣ, ποια παιδιά φιλοξενούνται εκεί , απο που προέρχονται , πως και γιατι έφτασαν στην Ελλάδα και να έρθουμε σ επαφή μαζι τους προσωπικά , να μάθουμε την κουλτούρα τους και τον πολιτισμό τους,να γίνουν πιο εύκολα αποδεκτά στην τοπική μας κοινωνία.
Υπήρχαν θεματικά στάντ με κάθε χώρα ( Ιράκ , Συρία , Αφγανιστάν , Ακτή Ελεφαντοστούν κλπ) με τη σημαία τους,κάποια παραδοσιακά φαγητά , ενημερωτικά φυλλάδια κ τα ίδια τα παιδιά , που κάθονταν λιγάκι ντροπαλά στη θέση της χώρας τους.
Το σταυροδρόμι των πολιτισμών κατέληγε στην Ενωση Ποντιων Ωραιοκαστρου και Φίλων με το ανάλογο στάντ , για να φανεί οτι όλοι έχουμε προσφυγικές ρίζες , όλοι απο καπου αλλού ξεκινήσαμε…
Στα μεγάλα πράσινα κουτιά συγκεντρώθηκαν τα πραγματα που χρειάζονται στην ΑΡΣΙΣ.
Στη σκηνή που στήθηκε πραγματοποιήθηκαν οι εκδηλώσεις με χορούς από την ΕΠΩΦ,παραδοσιακοί χοροί άλλων χωρών , το συγκρότημα Μπιαφρα ,ανάγνωση παραμυθιών άλλων χωρών και πολλά ακόμη.
Το παρόν έδωσαν όλοι οι φορείς του Ωραιοκάστρου και φυσικά η ΟΜΑΚ Ωραιοκάστρου.
Δεν θα μπορούσαν να λείπουν από αυτήν την εκδήλωση η χρόνια τώρα εθελοντές-υποστηρικτές της ΑΡΣΙ που δεν είναι άλλοι απο ΣΥΝΥΠΑΡΧΩ.
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.