Γ. Μουζάλας : Σωστό να φύγουν από τις δομές οι πρόσφυγες, αλλά πρέπει να υπάρχει σχέδιο

Γ. Μουζάλας : Σωστό να φύγουν από τις δομές οι πρόσφυγες, αλλά πρέπει να υπάρχει σχέδιο – Ο φράχτης στον Έβρο χρειάζεται, γιατί υπήρχε οργανωμένη προσπάθεια εισβολής από την Τουρκία

«Εμείς είχαμε ξεκινήσει προγράμματα ένταξης τα οποία απαλύνανε αυτό το πρόβλημα. Είναι σωστό να βγούνε δεν είναι λάθος να βγούνε, δεν είναι παράνομο να βγούνε από τα camp αυτοί που έχει γίνει δεκτό το προσφυγικό τους αίτημα, αλλά με βάση το νόμο πρέπει να υπάρχει κάτι άλλο να τους δεχτεί. Η ΝΔ δεν έφτιαξε κάτι άλλο», δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης Status 107,7 και τον Δημήτρη Βενιέρη, ο πρώην υπουργός μεταναστευτικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Μουζάλας.

«Το θέμα του φράχτη έχει να κάνει με την εργαλειοποίηση από πλευράς της Τουρκίας, τη χρησιμοποίηση των προσφύγων και των μεταναστών σαν ένα όπλο απέναντι στην Ελλάδα», δήλωσε ο κ. Μουζάλας και σημείωσε :  «Σαφέστατα λοιπόν σε αυτή τη φάση ο φράχτης δικαιώνεται. Εγώ ήμουν τέσσερα χρόνια υπουργός, δεν έριξα το φράχτη.

Οι φράχτες γενικά πάντως δεν λύνουν το πρόβλημα. Στη δική μας περίπτωση στον Εβρο, μετά από αυτές τις κινήσεις του Ερντογάν, πολύ σωστά κάναμε.  Ηταν μια οργανωμένη προσπάθεια εισβολής από την πλευρά της Τουρκίας» τόνισε ο κ. Μουζάλας.

ΗΧΗΤΙΚΟ :

-Η αναφορά στις δομές στο 06:23

-Η αναφορά στον φράχτη στο 12:18

 

 

 

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.