Γ.Παπακωνσταντίνου: Όχι στο διχασμό και στα παιχνίδια αυτοπροβολής του κ. Πατσαλά εις βάρος του Δρυμού

Γ.Παπακωνσταντίνου: Όχι στο διχασμό και στα παιχνίδια αυτοπροβολής του κ. Πατσαλά εις βάρος του Δρυμού

Την Παρασκευή το βράδυ δέχθηκε τηλεφώνημα ο επικεφαλής της παράταξης μας  κ. Γιώργος Παπακωνσταντίνου από τον πρόεδρο του Τοπικού Συμβουλίου Δρυμού κ. Κώστα Πατσαλά, να συναντηθεί μαζί του για να τον ενημερώσει για την εξέλιξη της υπόθεσης του δανειοθαλάμου στην περιοχή Καμάρα. Συμφωνήθηκε αυτή η συνάντηση να γίνει την Κυριακή 10 Μαΐου στις 11:00 το πρωί στο Κοινοτικό κατάστημα του Δρυμού και ζητήθηκε από τον κ. Παπακωνσταντίνου να ενημερωθούν και να παρευρίσκονται όσοι επιθυμούν από όλα τα εκλεγμένα μέλη του Τοπικού Συμβουλίου Δρυμού, όπως και μέλη της παράταξης μας, κάτι το οποίο και έγινε αποδεκτό από τον κ. Πατσαλά, ο οποίος και ανέλαβε την ευθύνη να καλέσει τους συναδέλφους του Τοπικούς Συμβούλους.

Την Κυριακή το πρωί προσήλθαν στο Κοινοτικό Κατάστημα Δρυμού ο κ. Παπακωνσταντίνου με τα μέλη της παράταξης μας κ. κ. Γεώργιο Καλλιντζή και Βασίλη Γιάμπαστο, όπου και συνάντησαν τον κ. Πατσαλά μόνο του στο γραφείο. Σε ερώτηση που του τέθηκε εάν έχουν ενημερωθεί οι Σύμβουλοι του Τοπικού για να έρθουν προκειμένου να τους περιμένουμε, μας απάντησε ουσιαστικά ότι δεν τους ενημέρωσε. Για να δικαιολογηθεί ανέφερε ως πρόφαση ότι έστειλε μήνυμα μόλις λίγα λεπτά πριν τη συνάντηση μας, προφανώς για να ελαχιστοποιήσει και τις όποιες πιθανότητες υπήρχαν να παρευρίσκονται εάν τους είχε ενημερώσει εγκαίρως. Τότε οι εκπρόσωποι της παράταξης μας δήλωσαν ότι θα αποχωρήσουν, μη αποδεχόμενοι αυτή τη θεσμική εκτροπή του κ. Πατσαλά. Στην επισήμανση μας ότι δε διοικεί μόνος του άρα και δεν μπορούμε να συζητούμε μόνο με αυτόν, αλλά εκπροσωπεί ένα εκλεγμένο Διοικητικό Συμβούλιο που πρέπει να συμμετέχει και να ενημερώνεται, μας απάντησε ότι «Εγώ διοικώ, δε διοικώ με παρέα».

Όλη η ανωτέρω αυταρχική και εγωιστική συμπεριφορά σε ανθρώπους οι οποίοι προσήλθαν μετά από δική του πρόσκληση, είναι καταγεγραμμένη και έγινε δημόσια από τον κ. Πατσαλά. Αφού είδαμε ότι δεν πρόκειται να έρθει κανένα από τα εκλεγμένα μέλη του Τοπικού Συμβουλίου Δρυμού, γιατί δεν τους κάλεσε ως όφειλε, αποχωρήσαμε. Αρνηθήκαμε να συμμετέχουμε στη συνεχιζόμενη θεσμική εκτροπή του κ. Πατσαλά. Δηλώνουμε ότι δεν πρόκειται να συμμετέχουμε σε παιχνίδια αυτοπροβολής με βουκολικές επισκέψεις και στημένες φωτογραφίσεις στα ανοιξιάτικα λιβάδια της «Καμάρας», εκτός και αν αυτές έγιναν για να μάθουν επιτέλους αυτοί που συμμετείχαν πού βρίσκεται η «Καμάρα». Αντιστεκόμαστε σε αυτές τις θεατρικές παραστάσεις του κ. Πατσαλά, μέσα από τις οποίες θέλει να κρύψει τη συνεχιζόμενη απουσία του από όλα τα σημαντικά προβλήματα του Δρυμού. Θα του συστήναμε αυτή του την προσπάθεια και την ενέργεια να τη διοχετεύσει, έστω και τώρα, στην επίλυση των προβλημάτων του Δρυμού. Ας αφήσει το παρασκήνιο, το διχασμό του Δρυμού, το ψέμα και τη διαστρέβλωση της αλήθειας, και ας ασχοληθεί με το προσκήνιο.

Όσον αφορά την ιστοσελίδα Πολίτες Ωραιοκάστρου, θέλουμε να ρωτήσουμε το συντάκτη της σε ποιες πληροφορίες στήριξε το ρεπορτάζ του, γιατί όλους εμάς, πλην του κ. Πατσαλά, που κάναμε την επικοινωνία και προσήλθαμε στη συνάντηση, δεν μας ρώτησε και δε ζήτησε κανένας τη μαρτυρία μας για το τι συνέβη. Διαψεύδουμε λοιπόν και διαμαρτυρόμαστε έντονα για τη συκοφαντική είδηση ότι είχαμε θέση όρο για τη συνάντηση την παρουσία της «Ενωτικής Κίνησης Πολιτών Δρυμού» και τον καλούμε να ανακαλέσει και να αποκαταστήσει την αλήθεια. Το μόνο που ζήτησε επανειλημμένα ο κ. Παπακωνσταντίνου στην τηλεφωνική επικοινωνία που προκάλεσε ο ίδιος ο κ. Πατσαλάς, ήταν η ενημέρωση και η συμμετοχή όσων μελών του Τοπικού Συμβουλίου Δρυμού επιθυμούσαν να παρευρεθούν στη συγκεκριμένη ενημερωτική συνάντηση, εκ των οποίων κανένας δεν υπήρξε ποτέ υποψήφιος της παράταξης «ΔΥΝΑΜΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ». Προς επίρρωση και απόδειξη όλων των ανωτέρω, πέρα από τις μαρτυρίες των παρευρισκομένων  για την αλαζονική και αυταρχική συμπεριφορά του κ. Πατσαλά στο γραφείο του στη Δημοτική Κοινότητα Δρυμού, παραθέτουμε στο τέλος του Δελτίου Τύπου το διάλογο που διημείφθη το βράδυ της Παρασκευής στην τηλεφωνική πρόσκληση του κ. Πατσαλά προς τον κ. Παπακωνσταντίνου.

Τέλος, όσον αφορά τη θέση της παράταξης μας, αυτή παραμένει και είναι σταθερή κατά οποιασδήποτε λήψης αδρανών υλικών από την περιοχή της «Καμάρας», όπως εκφράστηκε στη δεύτερη ψηφοφορία του Δημοτικού Συμβουλίου, όταν και ο κ. Πατσαλάς μαζί με την πρώην διοίκηση παρουσίασαν όλες τις παραμέτρους του θέματος που τεχνηέντως είχαν αποκρύψει κατά τη διάρκεια της πρώτης ψηφοφορίας, και κυρίως την προσφυγή του Δήμου στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Διάλογος μεταξύ κ. Πατσαλά και κ. Παπακωνσταντίνου

Πατσαλάς:  Γιώργο θα έχεις δει τα δημοσιεύματα, έτσι έχει ανοίξει πάλι εκεί το ζήτημα με την «Καμάρα»

Παπακωνσταντίνου: Ναι

Πατσαλάς: Λοιπόν, και έχουμε ξεκινήσει τώρα μία διαδικασία συζητήσεων με τις παρατάξεις, ενημέρωσης, κτλ., έτσι; Λοιπόν, σε προσκαλώ να ‘ρθείς την Κυριακή αν σε βολεύει, διαφορετικά να το κάνουμε Δευτέρα, έτσι από ‘δω με όποιον επιθυμείς από την παράταξη, είτε μόνος, είτε μαζί με κάποιον άλλο να έχουμε μία συζήτηση επί του θέματος, μια ενημέρωση, κτλ, έτσι;

Παπακωνσταντίνου: Κοίταξε, την Κυριακή θα είμαι εκτός, θα είμαι στην Κατερίνη

Πατσαλάς: ΟΚ

Παπακωνσταντίνου: Εκτός αν το κάνουμε Κυριακή πρωί

Πατσαλάς: Πρωί; Εντάξει, δεν έχω πρόβλημα εγώ

Παπακωνσταντίνου: Ναι, κατά τις 11 η ώρα δηλαδή

Πατσαλάς: Α, εντάξει, κανένα πρόβλημα

Παπακωνσταντίνου: Απλά θα ήθελα όμως να είναι το Δ.Σ. του Τοπικού

Πατσαλάς: Ναι

Παπακωνσταντίνου: Να είναι και αυτοί εκεί πέρα, να κάνουμε μια κουβέντα, ενημέρωσε τους

Πατσαλάς: Κοίταξε, εγώ σε καλώ σαν πρόεδρος, έτσι… Τώρα άμα θέλεις να κάνεις μία κουβέντα με το Δ.Σ. μπορεί να γίνει και μετέπειτα ας πούμε, εντάξει; Λοιπόν, δεν…

Παπακωνσταντίνου: Λοιπόν κοίταξε, δεν είναι θέμα προέδρου αυτή τη στιγμή, καλά κάνεις και σε ευχαριστώ πάρα πολύ, αλλά εγώ ξέρεις θέλω τις διαδικασίες να είναι ανοιχτές

Πατσαλάς: Ναι, ναι, κανένα πρόβλημα, κανένα πρόβλημα, δεν έχω θέμα, στο λέω ειλικρινά, απλά…

Παπακωνσταντίνου: Αν θέλεις ενημέρωσε τα παιδιά, όσοι θέλουν, ότι…

Πατσαλάς: Ότι θα ‘ρθείς, ακριβώς, αυτό θα κάνω

Παπακωνσταντίνου: Όσοι θέλουν ας έρθουν

Πατσαλάς: Δεν αποκλείουμε κανένα, ακριβώς. Και εγώ θα τους ενημερώσω ότι θα’ ρθείς 11 η ώρα την Κυριακή

Παπακωνσταντίνου: Εγώ δεν είπα ότι θέλω να είναι όλοι

Πατσαλάς: Μπράβο

Παπακωνσταντίνου: Όσοι θέλουν να είναι και μπορούν να είναι, ας είναι

Πατσαλάς: Εντάξει

Παπακωνσταντίνου: Εντάξει. Οπότε εκεί στην πλατεία, στο γραφείο σου, που;

Πατσαλάς: Ναι, στην Κοινότητα

Παπακωνσταντίνου: Στην Κοινότητα. Έγινε, ΟΚ. Θα τα πούμε από κοντά

Πατσαλάς: Έγινε, έγινε Γιώργο. Καλό βράδυ

Παπακωνσταντίνου: Να είσαι καλά. Τα λέμε. Γεια

Δύναμη Δημιουργίας  

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.