Δίκτυο Αγωγής Υγείας Φώφη Γεννηματά – Πραγματοποιήθηκε η τελετή ονοματοδοσίας στο Ίλιον

Δίκτυο Αγωγής Υγείας Φώφη Γεννηματά – Πραγματοποιήθηκε η τελετή ονοματοδοσίας στο Ίλιον

Την μνήμη της Φώφης Γεννηματά τίμησε ο Δήμος Ιλίου, δίνοντας το όνομα της στην τοπική κοινωνική δομή, «Δίκτυο Αγωγής Υγείας – Φώφη Γεννηματά». Η τελετή πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τρίτης με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας. Παρόντες ήταν ο σύζυγος της Φώφης Γεννηματά, Ανδρέας Τσούνης και οι δύο κόρες της Αιμιλία και Κατερίνα καθώς και η αδερφή της κ. Μαίρη Γεννηματά.

Από την Κοινοβουλευτική Ομάδα ήταν η Νάντια Γιαννακοπούλου, η Τόνια Αντωνίου και ο Βασίλης Κεγκέρογλου, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ/Κίνημα Αλλαγής, Δημήτρης Μάντζος, ο γραμματέας Οργανωτικού του κόμματος, Στέφανος Παραστατίδης και ο πρωην εκπροσωπος Παύλος Χρηστίδης.

Επιπλέον το παρών έδωσαν  οι στενοί συνεργάτες της Φώφης Γεννηματά, Χρήστος Πρωτόπαπας, Μανώλης Όθωνας,  Νίκος Βοσδογάνης,  Φωτης  Αποστολόπουλος,  Αντζελίνα Κοκκινοβράχου,  Δημήτρης Κουρόγιωργας,  Ευα Δημητροπούλου ενώ ήταν παρόντες οι κ.κ Πολυζωγόπουλος, Τσούρας, Παπαϊωάννου.
 
Ο δήμαρχος Ιλίου, κ. Νίκος  Ζενέτος μίλησε με ζεστά και συγκινητικά λόγια για την Φώφη Γεννηματά, λέγοντας, μεταξύ άλλων, πως η αείμνηστη πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, πάλεψε για την δημόσια υγεία και το ΕΣΥ. Πίστευε, όπως είπε, στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας και στην δημιουργία δομών αστικού τύπου, το οποίο ο δήμος διεκδικεί.

Παράλληλα, κατά την διάρκεια της εκδήλωσης προβλήθηκε βίντεο από εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε το ’17 και ήταν αφιερωμένο στις γυναίκες. Η οικογένεια της Φώφης Γεννηματά, παρέλαβε από τον δήμαρχο την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, ένα μετάλλιο και ένα λεύκωμα στη μνήμη της.

Προς το τέλος της εκδήλωσης, αποκαλύφθηκε και η επιγραφή της Κοινωνικής Δομής από τον δήμαρχο της πόλης και τον σύζυγο της Φώφης Γεννηματά, Ανδρέα Τσούνη.
Ο κ. Τσούνης σημείωσε στον χαιρετισμό του: «Ευχαριστώ πολύ για την τιμή που μας κάνετε να δοθεί το όνομα της Φώφης στο Δίκτυο Αγωγής Υγείας του Δήμου Ιλίου.
Βρίσκομαι ανάμεσα σε φίλους , μαζί με τον δήμαρχο και τα στελέχη του δήμου, ανθρώπους που η Φώφη Γεννηματά θεωρουσε πολυ κοντά της. Κυριολεκτικά ένιωθε το δήμο αυτόν σαν το σπίτι της.Ανθρώπους, με κοινές αγωνίες και θέσεις στην πολιτική, στην αυτοδιοικηση και στην κοινωνία. Η Φώφη πίστευε πολύ στην αναγέννηση του ΕΣΥ, πίστευε πολύ στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας ,όπου οι δήμοι και η αυτοδιοικηση θα έχουν τον δικό τους σημαντικό και ξεχωριστό ρόλο.Αυτές οι προτάσεις για το ΕΣΥ μα και πολλούς άλλους τομείς, αποτελούν σημαντική παρακαταθήκη της Φώφης στην παράταξη και σημαντικό οπλοστάσια στις μάχες που έχουμε μπροστά μας.

Εύχομαι κάθε επιτυχία στους στόχους σας.
Σας ευχαριστώ και πάλι μέσα από την καρδιά μου».

 

protothema.gr

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.