ΔΑΣΩ προς κ.κ. δημοτικούς συμβούλους Ωραιοκάστρου

Προς κ.κ. δημοτικούς συμβούλους ΔΗΜΟΥ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ

Στις 11.9.18 το απόγευμα μας παραδόθηκαν από υπάλληλο του δήμου επτά σελίδες που αφορούσαν την χρήση των γηπέδων ανά σύλλογο υπογεγραμμένες από την προϊστάμενη του γραφείου αθλητισμού κα Κουκούδη.

Με έκπληξη αλλά και αγανάκτηση διαπιστώσαμε ότι στα προγράμματα τα οποία μας παραδόθηκαν περιλαμβανόταν και το ωριαίο  πρόγραμμα στο γυμναστήριο Κονταξοπούλειο.

Η κα Κουκούδη προσπαθώντας να δικαιολογήσει την απόφαση της για την κατανομή ωρών στο Κονταξοπούλειο μας απέστειλε και το απόσπασμα πρακτικού από την συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου  του Δήμου Ωραιοκάστρου στις 30-8-2018

Στο απόσπασμα αυτό όμως δηλώνεται ξεκάθαρα ότι  :                                «Το ωρολόγιο πρόγραμμα που  αφορά το κλειστό γυμναστήριο Ωραιοκάστρου «Κονταξοπούλειο» αποσύρεται  και θα συζητηθεί σε επόμενη συνεδρίαση»

Με εντολή ποιανού αιρετού η κα Kουκούδη καταστρατήγησε την  απόφαση του δημοτικού συμβουλίου και ανακοίνωσε ωριαίο πρόγραμμα για  το Κονταξοπούλειο χωρίς να λάβει υπόψη της «το άρθρο 6 του Κανονισμό λειτουργίας  των κλειστών  γυμναστηρίων» όπως επικυρώθηκε από το δημοτικό συμβούλιο όπου  η κατανομή ωρών  βασίζεται σε αντικειμενικά κριτήρια.

Στο δημοτικό συμβούλιο στις 10-9-2018 δεν τέθηκε το θέμα των ωρών του Κονταξοπούλειο ούτε στα θέματα εκτός ημερήσιας διάταξης, αν και ήταν σε εκκρεμότητα.

Στο παραπάνω δημοτικό συμβούλιο, έκανε παρέμβαση το μέλος της διοίκησης του ΔΑΣΩ, κος Μπάτος Στέργιος. Παρουσίασε τα στοιχεία που αφορούν το δυναμικό των αθλητικών συλλόγων του Ωραιοκάστρου που ενώ δεν έχουν τμήματα σε κάποια  αθλήματα (ΑΣΩ δεν έχει τμήματα μπάσκετ, Κεραυνός λιγότερα τμήματα μπάσκετ και βόλεϊ από ΔΑΣΩ)  καρπώνονται την πλειοψηφία των ωρών λόγω  καλών σχέσεων με τον δήμο παραβιάζοντας κάθε έννοια αντικειμενικότητας. Παραθέτουμε αναλυτικό πίνακα με την κατανομή των ωρών. Στον πίνακα φαίνεται ότι αντί να μειωθούν δραστικά όπως ήταν λογικό και δίκαιο, οι ώρες του ΑΣΩ  αυξήθηκαν.

Ο ΑΣΩ και το 2017-18 καρπώθηκε επιπλέον ώρες για τμήματα που δεν λειτούργησε , στερώντας τες από τον ΔΑΣΩ ο οποίος τις δικαιούνταν λόγω των περισσότερων τιμημάτων που λειτούργησε.

Μετά  την παρέμβαση  του κου Μπάτου και τα στοιχεία που παρουσίασε , τα οποία είχαν ήδη αποσταλεί σε όλους τους δημοτικούς συμβούλους, όλοι συμφώνησαν ότι τα δεδομένα μεταξύ της περσινής  χρονιάς(2017-18) και της φετινής (2018-19) έχουν αλλάξει. Επομένως είναι αναγκαίο ένα πρόγραμμα κατανομής ωρών στο Κονταξοπούλειο στο οποίο να αποτυπώνεται με αντικειμενικά κριτήρια η κατάσταση που ισχύει στους αθλητικούς συλλόγους.

Το πρόγραμμα που μας απέστειλε η κα Κουκούδη είναι το πρόγραμμα της περσινής χρονιάς (2017-18) το οποίο δεν συζητήθηκε τουλάχιστον από τον σύλλογο μας. Δεν ξέρουμε εάν έγιναν μυστικές διαβουλεύσεις με τους «ημέτερους» τις οποίες αγνοούμε.

Καλούμε τον αντιδήμαρχο αθλητισμού να απαντήσει εάν συμφωνεί με την απόφαση της κας Κουκούδη για το πρόγραμμα το οποίο μας απέστειλε για το Κονταξοπούλειο.

Καλούμε ακόμη τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου, να μας απαντήσει  τι μπορεί να κάνει λόγω του θεσμικού του ρόλου για την εφαρμογή των αποφάσεων του δημοτικού συμβουλίου (αναβολή συζήτησης για το  Κονταξοπούλειο, εφαρμογή  του Κανονισμού λειτουργίας  των κλειστών  γυμναστηρίων με αντικειμενικά κριτήρια)

Ζητάμε από τον δήμαρχο Ωραιοκάστρου να απαιτήσει από τους δικούς του ανθρώπους να εφαρμόσουν, επιτελούς και μια φορά, τα νόμιμα.

Προτείνουμε , βλέποντας την άρνηση των αρμοδίων φορέων να εφαρμόσουν τα αντικειμενικά κριτήρια, να συσταθεί μια διαπαραταξιακή επιτροπή με στόχο την εφαρμογή του «Κανονισμού λειτουργίας  των κλειστών  γυμναστηρίων με αντικειμενικά κριτήρια».

Με τιμή

Το Δ.Σ. του ΔΑΣ Ωραιοκάστρου

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.