ΔΑΣ Ωραιοκάστρου: Τραγικά λάθη απο τον κ. Πανούση

ΔΑΣ Ωραιοκάστρου: Τραγικά λάθη απο τον κ. Πανούση

Ένα ακόμη γεγονός της διοίκησης του Πανούση ήρθε να «ντροπιάσει» το Ωραιόκαστρο. Το  τετραήμερο που μας πέρασε από Πέμπτη 19/10 έως και Κυριακή 22/10, ο εντεταλμένος αθλητισμού κος Πανούσης ενοικίασε (έναντι της ευτελούς αξίας των 500 ευρώ) το Κονταξοπούλειο στην ομοσπονδία TAE KWON DO για διεξαγωγή αγώνων.

Ως εκ τούτου οι επίσημοι αγώνες πρωταθλημάτων των τμημάτων βόλεϊ και μπάσκετ του συλλόγου μας που θα διεξάγονταν στο Κονταξοπούλειο, έπρεπε είτε να αναβληθούν είτε να πραγματοποιηθούν σε άλλο γήπεδο.  Από την ΕΠΕΣΘ επελέγη η δεύτερη λύση.

Όπως πολύ καλά γνωρίζετε στο ΔΑΚ Καλλιθέας (Νεοχωρούδα) υπάρχουν άλλες ομάδες που κάνουν προπονήσεις και διεξάγουν τους δικούς τους αγώνες τα Σαββατοκύριακα. Η άγνοια του γραφείου αθλητισμού υπό τη διοίκηση του εντεταλμένου κου Πανούση δεν γνώριζε και δεν γνωρίζει τους αγώνες που διεξάγονται στο ΔΑΚ Καλλιθέας των οποίων το πρόγραμμα έχει αναρτηθεί εδώ και 2 μήνες στο επίσημο καλεντάρι των ενώσεων (έγγραφο 1). Αυτή η άγνοια είχε ως αποτέλεσμα να οριστεί από το γραφείο αθλητισμού, υπό τις οδηγίες του εντεταλμένου αθλητισμού κου Πανούση, ο αγώνας πρωταθλήματος Α’ κατηγορίας γυναικών βόλεϊ ΔΑΣ Ωραιοκάστρου – ΑΕ Ρετζικίου, στο ΔΑΚ Καλλιθέας την Κυριακή 22/10/23 και ώρα 18:00 (έγγραφο 2).

Οποία έκπληξη όμως, όταν έφτασαν εκεί η ομάδα του ΔΑΣ Ωραιοκάστρου, η ομάδα Ρετζικίου, οι διαιτητές, γονείς και φίλαθλοι περίπου 80 ατόμων, διαπίστωσαν ότι διεξαγόταν αγώνας μπάσκετ παίδων!

Μετά από μια μικρή σύσκεψη διαιτητών, παραγόντων και προπονητών, αποφασίστηκε να αναβληθεί ο αγώνας βόλεϊ γυναικών και την ταυτόχρονη επιβάρυνση της μισής διαιτησίας από τον σύλλογό μας.

Ο πρόεδρος βόλεϊ του συλλόγου μας, είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον εντεταλμένο αθλητισμού κο Πανούση αναφέροντας του το γεγονός του λανθασμένου χειρισμού του , ο κος Πανούσης του απάντησε ότι:

«κακώς αναβλήθηκε ο αγώνας βόλεϊ των γυναικών και ότι έπρεπε να μπουν στον αγωνιστικό χώρο οι γυναίκες του βόλεϊ, λόγω ηλικίας και να αναβληθεί ο αγώνας παίδων μπάσκετ της ΑΘΛΕΤΙΚΟ με τον ΙΩΝΙΚΟ».

Γιατί δεν ήρθε ο ίδιος να βγάλει τα παιδιά από το γήπεδο;

Αυτό μας βρίσκει κάθετα αντίθετους και ως άτομα και ως σύλλογο και ως παράγοντες, την αποβολή παιδιών από το γήπεδο για να παίξουν οι μεγάλοι.

Αυτόν έχουμε όμως  ως εντεταλμένο αθλητισμού …

Ο εντεταλμένος αθλητισμού κος Πανούσης με τους άστοχους και λανθασμένους χειρισμούς του έχει απογυμνώσει, κατά την διάρκεια της θητείας του, το γραφείο αθλητισμού από το κατάλληλο  προσωπικό καθώς και την έλλειψη φύλακα σε όλα τα κλειστά γυμναστήρια, με αποτέλεσμα, τα κλειστά γήπεδα να είναι αφύλακτα και να δίνει τα κλειδιά του ΔΑΚ Καλλιθέας στο Σύλλογο μας ώστε να μπορέσουμε να ανοίξουμε το γήπεδο, για να διεξάγουμε τους αγώνες μας.

Επιπλέον αδιαφόρησε παντελώς, το διήμερο Πέμπτη και Παρασκευή, για τα αγωνιστικά τμήματα του Συλλόγου μας τις ώρες προπόνησης που έχασαν στο Κονταξοπούλειο να μπορέσουν να αναπληρώσουν  τουλάχιστον μία ώρα προπόνησης σε κάποιο άλλο γήπεδο του Δήμου.

Θέτουμε ένα ερώτημα: ο εντεταλμένος αθλητισμού κος Πανούσης επαίρεται ότι έβαλε δυο καινούριες μπασκέτες στο Κονταξοπούλειο.

Αναρωτηθήκατε ποτέ γιατί;

Μήπως τις χάλασε κάποιος από τους 3 συλλόγους;

Σας πληροφορούμε πως όχι !

Οι σύλλογοι του Ωραιοκάστρου ήταν αυτοί που δοκιμάστηκαν και αναγκαστήκαν να κάνουν τους αγώνες τους εκτός Ωραιοκάστρου για έξι μήνες.

Η αλήθεια είναι ότι η μπασκέτα καταστράφηκε κατά τη διάρκεια μετακίνησης της, από άτομα μη κατάλληλα, επειδή έπρεπε να διεξαχθούν οι αγώνες TAE KWON DO !!!

Δεν υπάρχει το εξειδικευμένο προσωπικό που απαιτείται για αυτές τις εργασίες, π.χ. υπεύθυνος γηπέδου.

Όλα τα ανωτέρω έγιναν με εντολή του εντεταλμένου αθλητισμού κου Πανούση.

Κόστος; 60.000 ευρώ (φθηνό;) σύμφωνα με τον κο Πανούση.

Ποιος τα πλήρωσε; Οι δημότες του Ωραιοκάστρου!

Το παρκέ του Κονταξοπούλειου είναι σε άθλια κατάσταση επειδή το προστατευτικό πλαστικό στρώμα  που υπάρχει στην αποθήκη, για την προστασία του παρκέ, δεν χρησιμοποιείται. Έχει γεμίσει το παρκέ με ταινία που πιθανόν να χρησιμοποιούν οι άνθρωποι TAE KWON DO, για να σταθεροποιήσουν τα «ταπί».

Επανερχόμαστε  με  τα  ίδια  διαχρονικά  ερωτήματα.

 

·        Με ποια κριτήρια έγινε η κατανομή των γηπέδων τένις (κανένα από τα τρία σωματεία δεν πληρεί τις προϋποθέσεις που απαιτούνται από τον αθλητικό νόμο 2725/1999) ;

·        Ποιος υπογράφει ώστε «δημοτικοί» υπάλληλοι να έχουν αθλητικούς συλλόγους;

          Νόμιμο μπορεί να είναι, αλλά είναι και ηθικό;

·        Ποιος υπογράφει σε νεοσύστατα σωματεία μπάσκετ (χωρίς να πληρούν τις προϋποθέσεις που απαιτούνται από τον αθλητικό νόμο 2725/1999), να δίνουν γηπεδότητα στο Ωραιόκαστρο, και μετά φωνάζει ότι υπάρχουν πολλοί σύλλογοι στο Ωραιόκαστρο και πρέπει να μειωθούν ;

·        Γιατί δεν εφαρμόζεται ο ψηφισμένος από το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ωραιοκάστρου κανονισμός κατανομής των ωρών των γηπέδων (μόνον έτσι θα σταματήσουν οι γκρίνιες των συλλόγων, ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ) ;

·        Γιατί δεν χωρίζετε το παρκέ στο Κονταξοπούλειο, με κουρτίνες σε τρία γήπεδα (κάθετα), ώστε να αυξηθεί ο προπονητικός χώρος ;

·        Τα Δημοτικά Γήπεδα είναι για όλες τις ομάδες του Δήμου. Δεν είναι περιουσία κανενός.

Κύριε δήμαρχε, το κράτος δικαίου για τα αθλητικά πεπραγμένα δεν λειτουργεί στο δήμο Ωραιοκάστρου, δυστυχώς.

Πλέον ο δήμαρχος που ήδη γνωρίζει πολύ καλά, τα συγκεκριμένα θέματα, στη καινούρια διοικητική του θητεία να τοποθετήσει άτομα ικανότερα για την ανάπτυξη του αθλητισμού και όχι άτομα που προτείνουν να βγάλουμε τα παιδιά από τα γήπεδα. Τα παραπάνω προβλήματα χρονίζουν και χρειάζονται άμεση λύση.

Σε μια τέτοια περίπτωση να είναι βέβαιος ότι θα είμαστε αρωγοί για μια γόνιμη, έντιμη, ισότιμη και εποικοδομητική συνεργασία σε θέματα αθλητισμού.

Το Δ.Σ. του ΔΑΣ Ωραιοκάστρου

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.