Δείτε τι άφησαν πίσω τους στο Σεϊχ Σου οι επισκέπτες του Πάσχα και της Πρωτομαγιάς (φωτό)

Δίπλα σε κιόσκια και δασικούς δρόμους ορδές αυτοκινητιστών δεν δίστασαν να κάνουν μπάρμπεκιου παρά τη ξηρασία και τις υψηλές θερμοκρασίες,φροντίζοντας μετά την αποχώρησή τους να αφήσουν τα πολύχρωμα σκουπίδια τους να “κοσμούν” τους χώρους δασικής αναψυχής .
Δεν είναι τυχαίο ότι οι σωροί σκουπιδιών καταγράφονται αποκλειστικά στους χώρους δασικής αναψυχής ,στους οποίους και έχουν άνετη πρόσβαση τα αυτοκίνητα ,τα οποία και μεταφέρουν τα χρειώδη για ένα μπάρμπεκιου, από κάρβουνα και πλαστικά σερβίτσια ,μέχρι αρνιά και χάμπουργκερ.
Εκείνο όμως που προκαλεί απορία και θαυμασμό είναι η επιμονή των αρμόδιων δασικών και δημοτικών αρχών να διατηρούν στο δάσος κάδους σκουπιδιών ,τη στιγμή που δεν διαθέτουν τα μέσα και το προσωπικό για τη τακτική αποκομιδή τους.
Για τη σωτηρία του δάσους επιβάλλεται άμεσα πλήρης και απόλυτη απαγόρευση κυκλοφορίας των αυτοκινήτων και απόσυρση όλων των κάδων απορριμάτων ,που οι αρμόδιες υπηρεσίες δεν μπορούν να αδειάζουν σε τακτά χρονικά διαστήματα.
Παρακάτω φωτογραφίες από το χώρο δασικής αναψυχής του Κρυονερίου

σειχ σου

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.