Δημάρχου Νεάπολης-Συκεών: Κρατήστε τα απορρίμματα στα μπαλκόνια

Δημάρχου Νεάπολης-Συκεών: Κρατήστε τα απορρίμματα στα μπαλκόνια

 Αγωνιώδης έκκληση του δημάρχου Νεάπολης-Συκεών Σίμου Δανιηλίδη, με αφορμή την αποδυνάμωση της Υπηρεσίας Καθαριότητας εξαιτίας θετικών κρουσμάτων του κορονοϊού

Την ενεργό συμμετοχή και τη συμβολή των πολιτών στην ασφαλή διαχείριση των αστικών απορριμμάτων εν μέσω της εξάπλωσης της πανδημίας του κορονοϊού Covid-19, που επιφέρει σημαντική αποδυνάμωση στην Υπηρεσία Καθαριότητας, δεδομένων των νέων κρουσμάτων που καταγράφηκαν τις τελευταίες ημέρες, ζητά με μήνυμά του ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης, καλώντας τους κατοίκους και δημότες «να αποφεύγουν για ένα διάστημα την εναπόθεση των απορριμμάτων στους κάδους», όπως επίσης «να αποφεύγουν και το κλάδεμα των δένδρων και θάμνων στα οικόπεδά τους».
«Η εξάπλωση της πανδημίας με τη διασπορά του κορονοϊού πλήττει τελευταία σε κρίσιμο βαθμό και την Υπηρεσία Καθαριότητας, με αποτέλεσμα εργαζόμενοι και συνάδελφοί τους σε απορριμματοφόρα και συνεργεία αποκομιδής απορριμμάτων, που ήρθαν σε επαφή, να τεθούν σε περιορισμό», αναφέρει ο δήμαρχος Σίμος Δανιηλίδης.
«Απευθυνόμενος στη συνείδηση και στο αίσθημα ατομικής ευθύνης, κάνω έκκληση προς όλους να επιδείξουν την κοινωνική τους ευθύνη και αλληλεγγύη, για ένα διάστημα που κρίνεται αναγκαίο, να αποφεύγουν την εναπόθεση των απορριμμάτων στους κάδους διατηρώντας τους με ασφαλή τρόπο στα μπαλκόνια των οικιών τους, ώστε να αποφύγουμε τη συσσώρευσή τους στους δημόσιους χώρους. Όσα, δε, απορρίμματα δεν μπορούν να κρατηθούν στους ιδιωτικούς χώρους, παρακαλώ θερμά τους συμπολίτες μας να τα τοποθετούν μέσα στους κάδους αφού πρώτα έχουν κλείσει αεροστεγώς τις συσκευασίες απορριμμάτων», αναφέρει στο μήνυμά του ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών.
Ιδιαίτερη αναφορά κάνει στο θέμα της κλάδευσης δένδρων και θάμνων που οδηγούνται στα πεζοδρόμια, με αποτέλεσμα να επιβαρύνεται ο δημόσιος χώρος και να τίθεται σε κίνδυνο η κίνηση πεζών και εποχούμενων.
«Για όλο τον δήμο, αλλά ειδικά για την περιοχή των Πεύκων, απευθύνω ειδική έκκληση να σταματήσουν για το επόμενο διάστημα οι συμπολίτες μας το κλάδεμα των δένδρων και των θάμνων εντός των οικοπέδων τους και την εναπόθεσή τους στο πεζοδρόμιο, θέτοντας σε κίνδυνο τους διερχόμενους πεζούς και τους εποχούμενους. Δεν θέλουμε να κινήσουμε τις διαδικασίες του νόμου που προβλέπει πρόστιμα, επιβαρύνσεις και μέτρα. Επιθυμούμε την ενεργή συμβολή τους στην αντιμετώπιση της κατάστασης με αίσθημα ατομικής ευθύνης και συνείδησης για την προστασία της δημόσιας υγείας και της ζωής των συμπολιτών μας», τονίζει ο Σίμος Δανιηλίδης, και προσθέτει: «Δεν είναι δυνατόν αυτή τη στιγμή με μια Υπηρεσία που συνεχώς αποδεκατίζεται λόγω της εξάπλωσης του κορονοϊού να έχουμε να αντιμετωπίσουμε κι αυτή την εκτός νόμου και εκτός των προβλεπόμενων συμπεριφορά κάποιων ελάχιστων συμπολιτών μας που ενεργούν επιπόλαια γεμίζοντας τα πεζοδρόμια, και πολλές φορές τους δρόμους, με τα προϊόντα της κλάδευσης δένδρων και θάμνων, όπως και με ογκώδη και οικοσυσκευές, χωρίς να έχει προηγηθεί συνεννόηση με τη Υπηρεσία. Δεν μπορούν να θέτουν σε άμεσο κίνδυνο τη δημόσια υγεία, τη ζωή ή την ακεραιότητα των ανύποπτων πεζών που θέλουν να περπατήσουν στο πεζοδρόμιο, αλλά και των εποχούμενων που διέρχονται ανύποπτοι από το σημείο και μπορούν να πέσουν επάνω στα ογκώδη στα κλαδιά».
«Δίνουμε τον νυν υπέρ πάντων αγώνα ώστε να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση, που δεν ξέρουμε πως θα εξελιχθεί. Και για να την αντιμετωπίσουμε με επιτυχία θέλουμε τη συμβολή και την ενεργή συμμετοχή και των συμπολιτών μας», τονίζει ο δήμαρχος Σίμος Δανιηλίδης.
vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.