Δημαιρεσίες και θητεία Αντιδημάρχων: Έρχονται εξελίξεις

Δημαιρεσίες και θητεία Αντιδημάρχων: Έρχονται εξελίξεις

Για το ζήτημα διεξαγωγής των δημαιρεσιών ( = εκλογή Προεδρείου Δημοτικού Συμβουλίου και  Επιτροπών) και της δυνατότητας δίμηνης παράτασης της θητείας των Αντιδημάρχων, ενημέρωσε ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ τους Συναδέλφους του, κατά την έναρξη της συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ την 31η Αυγούστου.
Από τα λεγόμενά του, φαίνεται να προκύπτει ότι αναμένεται η κατάθεση μιας Τροπολογίας και η έκδοση μιας Εγκυκλίου.
Δεδομένης της σπουδαιότητας του θέματος πάντως, ο AIRETOS.GR κατέγραψε κατωτέρω επί λέξει όσα ανακοίνωσε ο Δ. Παπαστεργίου:
« Τέθηκε ένα θέμα.
Τι θα γίνει με τις δημαιρεσίες για εκλογές Προεδρείων και λοιπά
– να θυμίσω ότι η θητεία μας σε αυτή τη σεζόν είναι 4 χρόνια και 4 μήνες, άρα τα μισά της θητείας είναι στο τέλος Οκτώβρη, 1η Νοέμβρη για την ακρίβεια –
και κατά πόσο μπορούμε εμείς να ανανεώσουμε για 2 μήνες ή όχι τη θητεία των Αντιδημάρχων.
ΕΠΙΚΕΙΤΑΙ μια ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ σε αυτό. Είμαστε σε μια επικοινωνία. Έχει πάει λίγο μπρος – πίσω αυτή η Τροπολογία για να … μία άποψη θα ήταν απλώς να δώσουμε παράταση στους Αντιδημάρχους μας. Καλό θα ήταν αυτό να είναι και λίγο πιο ξεκάθαρο με μία ερμηνευτική, μια ΕΓΚΥΚΛΙΟ που ΘΑ ΒΓΕΙ.
Υπήρχε η Εγκύκλιος η οποία περιέγραφε τις δημαιρεσίες την 7η Νοεμβρίου. ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ και νομίζω πως πρέπει να επανέλθει. Αλλά αυτό έχουμε περιθώριο να το λύσουμε μέσα στο επόμενο διάστημα.  »
Μπορείτε να δείτε τα ανωτέρω και σε βίντεο, ΕΔΩ  από 6:38 έως 7:35.
vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.