Δημότης Ωραιοκάστρου : Απάντηση στις ασυναρτησίες της δημαρχιακής παράταξης

Δημότης Ωραιοκάστρου : Απάντηση στις ασυναρτησίες της δημαρχιακής παράταξης

Ανοιχτή επιστολή

Κύριοι

Θα ήθελα να κάνω κάποια σχόλια σχετικά με την δήλωση της παράταξης του δημάρχου για τη δυσλειτουργία του Τοπικού Συμβουλίου Ωραιοκάστρου.

Στη δήλωση αποκαλείται «εκλεγμένη» η Πρόεδρος του Τ.Σ. Από ποιόν εκλέχτηκε;

Όχι βέβαια από το όργανο αυτό αλλά με βάση τη σχετικότατη «πλειοψηφία» των 3/11 που επέβαλε ο νόμος της Ν.Δ., που αργότερα λόγω διαγραφής συμβούλου από την παράταξη «Πρωταγωνιστές Ξανά», έγιναν 2/11 των μελών του Συμβουλίου. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι δεν θα έπρεπε να εκτελέσει το ρόλο της, με βάση τις τυπικές για όλα τα συλλογικά όργανα διαδικασίες.

Ποιος άραγε είναι ο «δολοφονημένος χαρακτήρας», αυτός του «αποφασίζουμε και διατάσουμε»; Μήπως είναι ο κάθε παραβάτης δημοκρατικών κανόνων στο Τοπικό ή και σε οποιοδήποτε Συμβούλιο του δήμου μας;

Για τις συγκεκριμένες καταγγελίες της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ, στο κείμενο της η παράταξη που πρόσκειται στη Ν.Δ., δεν λέει κουβέντα ….

          Τι ακριβώς έκανε το Τοπικό Συμβούλιο επί ένα χρόνο και ποιος κύρια ευθύνεται γι αυτό; Εγώ λέω, πρώτα και κύρια ο δήμαρχος της Ν.Δ. και η παράταξή του. Αντί να απολογηθούν γι αυτά, κάνουν επίθεση …. στον Στάλιν! Γιατί άραγε; Μήπως γιατί στην εποχή του η πλουτοκρατία δεν είχε την εξουσία και η ΕΣΣΔ τσάκισε το ναζισμό;

Ακόμα χειρότερα, προσπάθησαν να συσχετίσουν τη Λ.Σ. με ενέργειες ατόμων που παράγει το δικό τους σύστημα. Εμείς δεν κρύβουμε το πρόσωπό μας, όπως και την πολιτική μας ιδιότητα. Εμείς υπογράφουμε συγκεκριμένα τις ανακοινώσεις και επιστολές μας και όχι γενικά και αφηρημένα ως «Δήμος Ωραιοκάστρου» (τι θα έλεγαν οι δημότες γι αυτό;). Τι λέει το ίδιο το Τοπικό Συμβούλιο που και πάλι παραγκωνίζεται;

Τέλος, να σας θυμίσω ότι στην Ιστορία έχουν καταγραφεί ότι: ο Ν.4000/1960 για το κρέμασμα πινακίδων ήταν της τότε δεξιάς κυβέρνησης. Αυτοί που κρεμούσαν ταμπέλες σε εβραίους και αντιστασιακούς ήταν οι Ναζί, οι θανάσιμοι εχθροί των λαών.

Κλείνω την τοποθέτησή μου με την έκκληση να ασχοληθείτε έστω με κάποια από τα σοβαρά προβλήματα του τόπου, αυτή την κρίσιμη εποχή που περνάμε.

 Κουτσούνης Χαράλαμπος Δημότης Ωραιοκάστρου

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.