Διάκριση σε Διεθνή Διαγωνισμό Τέχνης σε 7χρονη μαθήτρια

Ένα νέο βραβείο σε διεθνή διαγωνισμό τέχνης απέσπασε η Δέσποινα-Ειρήνη Τριανταφυλλίδου, μαθήτρια της Α’ Δημοτικού των Ιδ. Εκπαιδευτηρίων Ε. Μαντουλίδη στην Θεσσαλονίκη, για την συμμετοχή της στον διαγωνισμό «INTERNATIONAL CONTEST “EASTER THROUGH CHILDREN’S EYES” – 2016 Edition» που διεξήχθη στην Ρουμανία.
Ο διαγωνισμός διοργανώθηκε τον Μάρτιο για 5η συνεχή χρονιά, από τους φορείς Ethnographic and Folk Art Museum of Tulcea, Eco-Museum Research Institute (I.C.E.M) και Youth Centre of Tulcea της Ρουμανίας και είχε θέμα «το Πάσχα μέσα από τα μάτια των παιδιών». Στόχος των διοργανωτών ήταν να ενθαρρύνει και να προωθήσει την ατομική και συλλογική δημιουργικότητα των μαθητών ανά τον κόσμο, προσκαλώντας τους να εμπνευστούν από το Πάσχα και τις παραδόσεις του (ή από άλλες παρόμοιες τοπικές, παραδοσιακές γιορτές της άνοιξης) και να δημιουργήσουν πρωτότυπα καλλιτεχνικά έργα, χρησιμοποιώντας ένα μεγάλο εύρος τεχνοτροπιών.
ΔΕΤ - EASTER PAINTING
Η επτάχρονη Θεσσαλονικιά μαθήτρια Δέσποινα-Ειρήνη Τριανταφυλλίδου, η οποία συμμετείχε στην κατηγορία των καλών τεχνών, βραβεύτηκε καταλαμβάνοντας την πρώτη θέση για το εικαστικό έργο της με τίτλο «Το φως του Πάσχα» (τέμπερα, 25Χ35 εκ., 2016).
Στον διαγωνισμό που διοργανώνεται για πέμπτη φορά συμμετείχαν περίπου 2.500 παιδιά ηλικίας από 3 ως 18 χρονών, με ατομικά ή ομαδικά έργα. Η απήχηση του διαγωνισμού είναι διεθνής και οι συμμετέχοντες προέρχονται από 15 χώρες (Σερβία, Ινδία, Καναδάς, Αγγλία, Λευκορωσία, Γερμανία, Αμερική, κτλ).

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Δέσποινα-Ειρήνη Τριανταφυλλίδου, η οποία αγαπά ιδιαίτερα την ζωγραφική και ήταν η μοναδική μαθήτρια που βραβεύτηκε από την Ελλάδα, φέτος διακρίθηκε ακόμα δυο φορές για εικαστικές δημιουργίες της. Τον Νοέμβριο στον 2ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό «Η ιστορία του σχολείου μου» που διοργάνωσαν το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης του ΕΚΕΔΙΣΥ και η Εκπαιδευτική Ραδιοτηλεόραση του Υπουργείου Παιδείας Έρευνας, καθώς και τον Μάρτιο στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ζωγραφικής της Παιδικής Πινακοθήκης Ελλάδας και του Ιδρύματος «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη».

Τα βραβευμένα, αλλά και επιλεγμένα έργα του διαγωνισμού θα προβληθούν μέσω διαδικτυακών εκθέσεων του μουσείου και θα χρησιμοποιηθούν για την προώθηση των εκπαιδευτικών δράσεων και εκδηλώσεων των φορέων διοργάνωσης.
DET - Award

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.