Διάλεξη με θέμα «Αρχαιολογικά ευρήματα στην καρδιά της Μακεδονίας, στον Δήμο Ωραιοκάστρου»

Διάλεξη με θέμα «Αρχαιολογικά ευρήματα στην καρδιά της Μακεδονίας, στον Δήμο Ωραιοκάστρου»

με τη Διδάκτορα Αρχαιολογίας, κ. Κ. Τσάκαλου – Τζαναβάρη, θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη, 10 Απριλίου 2024 και ώρα 19:00 στο Ωραιόκαστρο στην αίθουσα πολιτισμού Νέλλυ Δελή στο κτήριο ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ στο Παλαιόκαστρο.

Την διάλεξη διοργανώνει ο Σύλλογος Διδασκόντων/ουσών του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ωραιοκάστρου- Ευαγόρας Παλληκαρίδης και είναι ανοιχτή στο κοινό.

Η κ. Κ. Τσάκαλου – Τζαναβάρη υπήρξε διευθύντρια της Συλλογής Γλυπτών και Μικροτεχνίας και υποδιευθύντρια στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης, από όπου αφυπηρέτησε. Ανέσκαψε κυρίως τμήματα της πόλης και των νεκροταφείων της αρχαίας Θεσσαλονίκης. Η  ανασκαφική της δραστηριότητα επικεντρώθηκε στον οικισμό και στα νεκροταφεία της αρχαίας Λητής, ενώ συμμετείχε στη διοργάνωση εκθέσεων σχετικών με την ιστορία και την τέχνη της αρχαίας Μακεδονίας κατά την ελληνιστική και την ρωμαϊκή εποχή. Ήταν μέλος της εκδοτικής ομάδας της σειράς το Αρχαιολογικό Έργο στη Μακεδονία και στη Θράκη και άλλων εκδόσεων. Οι μελέτες της δημοσιεύτηκαν σε πρακτικά συνεδρίων, περιοδικά, συλλογικούς, τιμητικούς τόμους και καταλόγους εκθέσεων και καλύπτουν το διάστημα από την νεολιθική εποχή μέχρι την ύστερη αρχαιότητα.

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.