Διαβάστε τί δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της ΠΓΔΜ μετά τη συνάντηση στο Νταβός

Διαβάστε τί δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της ΠΓΔΜ μετά τη συνάντηση στο Νταβός

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της ΠΓΔΜ, Μίλε Μποσνιακόφσκη , μίλησε αποκλειστικά στο STAR και τη Ραλλιώ Λεπίδου στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων με τη Μάρα Ζαχαρέα.

«Λύση χωρίς αλλαγή του Συντάγματος δεν μπορεί να προχωρήσει» δήλωσε μετά τη συνάντηση στο Νταβός με τον ομόλογό του από την ΠΓΔΜ, Ζοραν Ζάεφ πρωθυπουργός της Ελλάδας Αλέξης Τσίπρας.

Ζ. Ζάεφ: « αυτό είναι πολύ δύσκολο»

Α. Τσίπρας: « Πές την αλήθεια στο λαό σου και δεν έχεις χα χάσεις»

Η Ραλλιώ Λεπίδου συνάντησε τον κυβερνητικό εκπρόσωπο της ΠΓΔΜ. Μίλε Μποσνιακόφσκη, στο κυβερνείο στα Σκόπια και παρά το βαρύ πρόγραμμά του, δέχθηκε να μιλήσει.

Σημείο της συνέντευξης:

Ερώτηση: «Πώς είδατε τα αποτελέσματα της συνάντησης των πρωθυπουργών των δύο χωρών στο Νταβός; Αναμενόμενα;»

Απάντηση: « Είναι ένα ξεκάθαρο βήμα προς τα εμπρός, προς την τελική λύση του ζητήματος της ονομασίας που έχει η Ελλάδα με το συνταγματικό όνομα. Είναι ευκαιρία τώρα μετά από πολλά χρόνια να δοθεί μία λύση, Αντιδράσεις υπάρχουν αλλά θα ξεπεραστούν»

Ερώτηση: «Δεν σας αγχώνουν αυτές οι αντιδράσεις;»

Απάντηση: «Αντιδράσεις υπάρχουν και στην Ελλάδα και στη χώρα μας, όμως πρέπει να βρεθεί μία λύση, σε ένα πρόβλημα που ταλαιπωρεί τις δύο χώρες πολλά χρόνια. Θα είναι καλύτερα και από τις δύο πλευρές να βρεθεί μία αποδεκτή λύση».

Ερώτηση: «Ποιος είναι τώρα το επόμενο βήμα;»

Απάντηση: «Η συνάντηση των πολιτικών αρχηγών το Σάββατο εδώ στα Σκόπια και φυσικά η επίσκεψη του διαμεσολαβητή του ΟΗΕ για την ονομασία κ. Νίμιτς, τέλη Ιανουαρίου.»

Στο μεταξύ όπως είναι γνωστό, ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ Ζόραν Ζάεφ, ανακοίνωσε την αλλαγή ονόματος του αυτοκινητόδρομου Μέγας Αλέξανδρος της Μακεδονίας και θα ακολουθήσει και το αεροδρόμιο των Σκοπίων. Μία κίνηση φιλίας στο πλαίσιο της καλής διάθεσης εξεύρεσης λύσης στο Μακεδονικό

Σε αντιστάθμισμα η Ελλάδα θα στηρίξει την υποψηφιότητα της ΠΓΔΜ στην πρωτοβουλία Αδριατικής – Ιονίου και θα ψηφίσει στη Βουλή τη 2η φάση της συμφωνίας Σύνδεσης Σκοπίων – ΕΕ.

Οι εξελίξεις τις ερχόμενες ημέρες αναμένονται ραγδαίες.

BF57968F-C5B4-4E48-A3F4-AE61BAA7DF24

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.