“Διακοπές” στην Θεσσαλονίκη. Δείτε πως θα περάσετε καλά

Τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα της κρίσης δεν είναι λίγοι αυτοί που η λέξη “διακοπές” τους φαντάζει σαν μια παλία όμορφη ανάμνηση.
Οι υποχρεώσεις και η οικονομική στενότητα δεν τους επιτρέπει πλέον να μπουν στην διαδικασία αναζήτησης προορισμού,ξενοδοχείου,παραλίας κτλ
Η νύφη του βορά ομως προσφέρει επιλογές και για αυτούς που θα κάνουν “διακοπές” στην πόλη.
Ας δουμε μερικές

1) Καραβάκια και βόλτα στον Θερμαϊκό.
Καραβάκια,Θερμαϊκος
“Αργώ” “Κλειώ” “Arabella”
Αυτά τα τρία γραφικά και βγαλμένα απο άλλη εποχή είναι τα καραβάκια του Θερμαϊκού,πλήρης εξοπλισμένα με καφέ ποτό και μουσική σας υπόσχονται μια αξέχαστη βόλτα με θέα την Θεσσαλονίκη.

2) Βόλτα με εκπαιδευτικό χαρακτήρα με το SightSeeing Thessaloniki
Λεωφορειο,ξενάγηση,SightSeeing Thessaloniki
Η SightSeeing Thessaloniki είναι η αποκλειστική υπηρεσία περιήγησης της πόλης. Ανεβείτε στα ανοιχτά λεωφορεία μας για να επισκεφτείτε τα πολυάριθμα μνημεία της Θεσσαλονίκης. Μάθετε την ιστορία των σημαντικότερων σημείων με ακουστικό σχολιασμό σε 8 διαφορετικές γλώσσες. Κατεβείτε σε όποια από τις 7 στάσεις επιθυμείτε για να τα θαυμάσετε από κοντά. Υπάρχουν πολλά αξιοθέατα στην πόλη, γι’ αυτό η SightSeeing Thessaloniki σάς προσφέρει τον ιδανικό τρόπο να τα δείτε όλα σε προσιτή τιμή.
Δειτε την διαδρομή που ακολουθεί
IMG_0153

3) Πολιτιστικό λιμάνι Θεσσαλονίκης
Λιμάνι,Θεσσαλονίκη,
Η δημιουργία του λιμανιού της Θεσσαλονίκης χρονολογείται περίπου το 316 πΧ,συμπορεύεται με την ιστορία της πόλης και αναδεικνύεται ως κομβικό σημείο Δύσης και Ανατολής.
Η πολιτιστική δραστηριότητα που φιλοξενείται στους χώρους του είναι πλούσια όλο τον χρόνο. Δεν έχετε παρα να αναζητήσετε το πρόγραμμα για την ημέρα που ενδιαφέρεστε.
Ακόμη μπορείτε να κάνετε και ηλιοθεραπεία!!στα ξύλινα ντεκ και στα ωραία καθίσματα-ξαπλώστρες που έχει.

4) Αγαπημένα θερινά cinema!
Σινεμά
Βγάλμενα απο μια άλλη εποχή,σαν παραμύθι…στα χρόνια της αθωότητας χαρακτηρίζουν μερικοί!
Τραπεζάκια έξω,χαμηλός φωτισμός κάτω απο την γλυκιά αύρα του αστεροστολισμένου ουρανού προβάλλονται ταινίες που καμιά φορά είναι αδύναμες να σου χαραχθούν στην μνήμη γιατί σε κερδίζει η αίσθηση του χώρου.
Εμείς φυσικά θα επικεντρωθούμε στο θερινό cinema του Ωραιοκάστρου που άνοιξε τις πόρτες του πριν λίγες ημέρες,δείτε σχετικά εδώ.
Μόλις 20 λεπτά απο το κέντρο της πόλης,σε μια δροσερή, κατα γενική ομολογία, περιοχή το καταπράσινο Ωραιόκαστρο με την λίμνη του,το προσβάσιμο βουνό του,το δημοτικό κολυμβητήριο του και πολλές ακόμη χάρες που μπορείτε να εξερευνήσετε!
( οχι,δεν είμαστε τοπικιστές,απλά εκτιμούμε το ωραίο)
Αλλά θερινά cinema της πόλης είναι στην Πολίχνη,στην Ολύμπου,στην Λ.Μεγάλου Αλεξάνδρου,στην Λ.Στρατού και στην οδό Σαρανταπόρου.

5) Επισκέψεις σε μουσεία
IMG_0155
Έχετε καιρό να πάτε στα μουσεία της πόλης; Είναι ευκαιρία να τα δείτε με την ησυχία σας. Το Αρχαιολογικό και το Βυζαντινό αλλά και του Λευκού Πύργου είναι όλα πολύ κοντά.

6) Ραντεβού στο Μπιτ Μπαζάρ
Μπιτ μπαζάρ
Η ιστορία του μας ταξιδεύει στο 1928 όταν πολλοί πρόσφυγες από την Μικρά Ασία εγκαταστάθηκαν στην πολη. Για την κάλυψη των αναγκών τους δημιουργήθηκαν πολλά νέα κτίρια μικρού μεγέθους, τα οποία είχαν μικρά καταστήματα στο ισόγειο τους.
Σήμερα είναι πόλος έλξης διασκέδασης για κάθε ηλικία!
Αναβίωση του παλιού μες την καρδιά του 2017!

7) Το καλαθάκι σας και φύγατε για Πικ Νικ!!
Πικ Νικ
Πόσες αναμνήσεις ξυπνούν για αρκετούς στο άκουσμα της λέξης Πικ Νικ ! Ανεμελιά,παιχνίδι,εξοχή,παρέα,διασκέδαση,χορός,τραγούδι,νιάτα,
ζωντάνια!
Και γιατί να μην βιώσουμε ξανα την ανάμνηση; Γιατι να μην την διδάξουμε στα παιδιά μας;
Καλαθάκι,τραπεζομαντιλάκι και φύγαμε!
Οσο για το μενού;καθαρά θέμα επιλογής ουρανίσκου! Βάλτε μέσα στο καλαθάκι σας απο ντοματούλα αγγουράκι τυράκι,φτάσατε σε κουσερβούλα αν το φορτε σας δεν είναι η μαγειρική και φτάστε εως το κλασικό κεφτεδάκι ή άλλες κρύες επιλογές που μπορείτε να αναζητήσετε ανάμεσα στις εκατοντάδες σελίδες περιοδικών μαγειρικής ή του Διαδικτύου.
Πολλές οι περιοχές που μπορείτε να επιλέξετε γι στο Πικ Νικ σας:
Κέδρινος λόφος,Κρήνη,Κήποι του Πασά πίσω απο το νοσοκομείο “Άγιος Δημήτριος”, στην παραλία της Θεσσαλονίκης και φυσικά στο βουνό και στην λίμνη του Ωραιοκάστρου!!

Μπορούμε να δώσουμε μία αίγλη την καθημερινότητα.
Μπορούμε να γλυκαίνουμε την πίκρα της έλλειψης των καλοκαιρινών διακοπών.
Καλή διάθεση μόνο αυτό!καλή διάθεση να υπάρχει!!

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.