Διαμαρτύρονται οι κάτοικοι για το χάλασμα του 5 χ 5 – Τι λέει ο πρόεδρος Λητής

Διαμαρτύρονται οι κάτοικοι για το χάλασμα του 5 χ 5 – Τι λέει ο πρόεδρος Λητής

Έντονες διαμαρτυρίες από κατοίκους της κοινότητας Λητής του δήμου Ωραιοκάστρου έπειτα από την απόφαση δημάρχου να δημιουργήσει μία νέα παιδική χαρά στο υπάρχον γήπεδο 5χ5

Οι κάτοικοι της περιοχής διαμαρτύρονται καθώς όπως αναφέρουν στην κοινότητα Λητής υπάρχουν άλλες 2 παιδικές χαρές και αυτό ήταν το μοναδικό γήπεδο ποδοσφαίρου που μπορούσαν να παίξουν τα παιδιά.

Το oraiokastro24.gr επικοινώνησε με τον πρόεδρο της κοινότητας για κ. Χατζηαντωνίου Απόστολο θέλοντας να μάθει το τι συμβαίνει.
Ο πρόεδρός μας δήλωσε ότι υπήρξε συζήτηση μεταξύ αυτού και του Δημάρχου για τη δημιουργία της παιδικής χαράς στο συγκεκριμένο σημείο και καθώς το γήπεδο του 5 χ5 δεν το χρησιμοποιούσε κανένας Αθλητικός Σύλλογος ο Πρόεδρος συναίνεσε σε αυτή την απόφαση. Στη σκέψη του προέδρου είναι να γίνει μία διαβούλευση με τους κατοίκους της περιοχής ούτως ώστε να συναποφασιστεί η μετατροπή του παλιού γηπέδου μπάσκετ σε γήπεδο ποδοσφαίρου. Όλα αυτά φυσικά προδιαθέτουν τη γνώμη των κατοίκων για να παρθεί η σωστή απόφαση.

Πληροφορίες για τη δημιουργία της νέας αυτής πολυσυζητημένης παιδικής χαράς αναφέρουν ότι τα παιχνίδια που τοποθετήθηκαν ήταν απο κάποια παλαιότερα  παιδική χαρά και ότι δεν υπάρχει πιστοποίηση αυτής.

Η διασταύρωση ή η διάψευση της πληροφορίας αυτής αναμένεται  από το δήμο Ωραιοκάστρου.

Σημειώνεται ότι οι πιστοποιημένες παιδικές χαρές φέρουν σήμα λειτουργίας (φωτο παρακάτω)  σε υφιστάμενες, ανακατασκευασμένες ή καινούργιες παιδικές χαρές των ΟΤΑ, κατόπιν σχετικού αιτήματός τους, προκειμένου να βεβαιώνεται ότι πληρούνται όλες οι τεχνικές προδιαγραφές για την ασφαλή χρήση τους. Το ειδικό σήμα που χορηγείται έχει διάρκεια ισχύος ένα (1) έτος και απαιτείται επανέλεγχος από τον αρμόδιο φορέα πιστοποίησης, ώστε να ανανεωθεί για ακόμα ένα (1) έτος, κ.ο.κ.

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.