Διαρροή εγγράφων και οχι μονο

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Διαρροή εγγράφων και υπολογιστές και αρχεία

που… αγνοούνται στο δήμο Ωραιοκάστρου

Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε ότι σε τοπικό ενημερωτικό blog του δήμου μας υπάρχουν αναρτημένα επίσημα έγγραφα του δήμου, πριν ακόμη την παραλαβή τους από τη νέα δημοτική αρχή και τα οποία ήρθαν εις γνώση του δημάρχου, Αστέριου Γαβότση την ημέρα ανάληψης των καθηκόντων του, την περασμένη Δευτέρα 1 Σεπτεμβρίου 2014. Όπως αναφέρεται στην ανάρτηση τα εν λόγω έγγραφα δημοσιοποιούνται «για την ενημέρωση των δημοτών του δήμου Ωραιοκάστρου αναφορικά με το τι παρέδωσε η απελθούσα διοίκηση στη νέα δημοτική αρχή».

Καταγγέλλουμε την ενέργεια της απελθούσης δημοτικής αρχής να προχωρήσει στην επιλεγμένη δημοσιοποίηση στο συγκεκριμένο blog καθώς επίσης και για τη διαρροή επίσημων εγγράφων από το δήμο. Η απελθούσα δημοτική αρχή θα μπορούσε να αποστείλει ένα σχετικό δελτίο τύπου προς ενημέρωση των πολιτών και όχι να προχωρήσει σε τέτοιου είδους ενέργειες.

Στην ίδια ανάρτηση αναφέρεται ότι ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Αστέριος Γαβότσης δεν αποδέχθηκε την πρόσκληση του πρώην δημάρχου για την υπογραφή Πρωτοκόλλου Παράδοσης – Παραλαβής, κάνοντας μάλιστα λόγο για μη σεβασμό στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Στην εν λόγω ανάρτηση αποσιωπείται το γεγονός ότι ο κ. Γαβότσης απάντησε έγκαιρα (την ίδια ημέρα πρόσκλησής του) στην πρόσκληση του κ. Σαραμάντου και ενημέρωσε τον απελθόντα δήμαρχο ότι δεν θα μπορέσει να παρευρεθεί λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων (παραθέτουμε το σχετικό έγγραφο).

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Γαβότσης αμέσως μετά την εκλογή του είχε ζητήσει επανειλημμένα ενημέρωση από τον απελθόντα δήμαρχο και τις υπηρεσίες του δήμου, χωρίς ωστόσο να υπάρξει η σχετική ανταπόκριση κατά τη διάρκεια των τριών αυτών μηνών.

Στο μεταξύ, έπειτα από προφορικό αίτημά μας προς την αρμόδια υπηρεσία ενημερωθήκαμε ότι «όπως διαπιστώθηκε την 1η Σεπτεμβρίου 2014 σε έξι υπολογιστές (γραφείο ειδικών συνεργατών, γραφείο τύπου, ιδιαίτερο γραφείο δημάρχου) λείπουν τα ηλεκτρονικά αρχεία των χρηστών και η αλληλογραφία του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του χρήστη. Ακόμη, λείπει ένας υπολογιστής-οθόνη-πληκτρολόγιο-ποντίκι από το γραφείο δημάρχου, ένα laptop και ένας εξωτερικός σκληρός δίσκος. Επιπρόσθετα, ενώ την προηγούμενη εβδομάδα δεν είχε προκύψει κάποιο πρόβλημα στη δικτύωση των ανωτέρω υπολογιστών, τη Δευτέρα το πρωί, ήταν απορυθμισμένα και δεν είχαν πρόσβαση στο δίκτυο».

Παρόμοιο πρόβλημα προέκυψε και στο τμήμα Προϋπολογισμού, Λογιστηρίου και Προμηθειών, καθώς, όπως ενημερωθήκαμε έπειτα από γραπτή καταγγελία υπαλλήλου, χάθηκαν αρχεία τα οποία είναι άκρως απαραίτητα για τη συνέχιση της εργασίας του.

Ως νέα δημοτική αρχή επιφυλασσόμεθα για κάθε νόμιμο δικαίωμά μας.

Αυτοτελές γραφείο τύπου

και δημοσίων σχέσεων

​​Ωραιόκαστρο 29 Αυγούστου 2014

Απερχόμενο δήμαρχο Ωραιοκάστρου
Δημήτρη Σαραμάντο

Σας ενημερώνω ότι αδυνατώ να προσέλθω τη συγκεκριμένη ημέρα και ώρα, που με καλείτε, λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων.

Ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Ωραιοκάστρου

Αστέριος Γαβότσης

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.