Διαψεύδει τον Γαβρόγλου η αστυνομία: «Υπήρξαν συλλήψεις»

Χαμός έχει προκληθεί με τις συλλήψεις μαθητών στο Αγρίνιο, οι οποίοι έκαναν κατάληψη στο σχολείο τους.

Δημοσίευμα τοπικού site ανέφερε ότι την Παρασκευή συνελήφθησαν μαθητές και γονείς οι οποίοι έκαναν κατάληψη στο σχολείο τους,δείτε σχετικά εδώ

Το υπουργείο Παιδείας έσπευσε να διαψεύσει την είδηση ως fake news, λέγοντας ότι καμία σύλληψη μαθητή δεν υπήρξε στο Αγρίνιο και ότι κάτι τέτοιο θα ήταν παράνομο μετά και την κατάργηση της σχετικής διάταξης του νόμου Διαμαντοπούλου που ποινικοποιούσε τις μαθητικές καταλήψεις,δείτε σχετικά εδώ

Η ανακοίνωση του υπ. Παιδείας έχει ως εξής: «Fake News η σύλληψη δύο μαθητών στο Αγρίνιο. Με αφορμή ψευδές δημοσίευμα της ιστοσελίδας Agriniopress -το οποίο αναπαράχθηκε και από άλλες ειδησεογραφικές ιστοσελίδες- περί δήθεν σύλληψης δύο ανήλικων μαθητών Γυμνασίου σε σχολείο στο Αγρίνιο, το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων διευκρινίζει: Καμία σύλληψη μαθητή δεν υπήρξε στο Αγρίνιο. Θα ήταν εξάλλου εντελώς παράνομο μετά και την κατάργηση της σχετικής διάταξης του νόμου Διαμαντοπούλου (4009/11) που ποινικοποιούσε τις μαθητικές καταλήψεις. Είναι προφανής ο στόχος τόσο του αρχικού δημοσιεύματος όσο και της αναπαραγωγής του από ορισμένες ιστοσελίδες που δημοσίευσαν την δήθεν είδηση χωρίς να επιβεβαιώσουν αν ανταποκρίνεται στην αλήθεια».

Όμως, η αστυνομία διαψεύδει το υπουργείο. Πράγματι, την Παρασκευή συνελήφθησαν δύο μαθητές, 14 και 16 ετών, για διατάραξη οικιακής ειρήνης, αλλά και οι γονείς τους για παραμέληση εποπτείας ανηλίκων και αφού οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα, αφέθηκαν ελεύθεροι.

Η κατάληψη στο σχολείου τους ξεκίνησε την Πέμπτη, για το Μακεδονικό, όπως και σε πολλά άλλα σε όλη την Ελλάδα.

Όμως, στο συγκεκριμένο γυμνάσιο η κατάληψη συνεχίστηκε την Παρασκευή, για άλλο λόγο. Ο διευθυντής του σχολείου κατήγγειλε στις αρχές ότι μαθητές παρεμπόδισαν την προσέλευση των συμμαθητών τους στο σχολείο και έτσι η αστυνομία προχώρησε στη σύλληψή τους.

πηγή

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.