Ένωση Γονέων Ωραιοκάστρου: Διενέργεια δωρεάν rapid test σε όλους τους μαθητές

 

Λόγω των πολλών κρουσμάτων στα σχολεία θεωρούμε ότι οι γονείς δεν  μπορούν να προσέρχονται στις δημόσιες δομές για rapid-test και  καταλήγουν σε ιδιωτικές δομές υγείας για να μπορέσουν τα παιδιά τους να πάνε την επόμενη μέρα στα σχολεία μας.

          Άρα η εφαρμογή του μέτρου (Δωρεάν σε δημόσιες δομές)  δεν είναι δυνατή,  υπολογίζουμε ότι σε ποσοστό που μπορεί να φτάσει και σε 90% των διαγνώσεων, να μην είναι δωρεάν.

Θα θέλαμε να προτείνουμε:

●      Την χορήγηση δωρεάν rapid-test στους μαθητές από τα φαρμακεία και τα ιδιωτικά εργαστήρια. Η απλούστευση των διαγνώσεων πρέπει να γίνεται με επίδειξη της βεβαίωσης από το σχολείο ότι ήρθε σε στενή επαφή με κρούσμα.

●      Περισσότερα κλιμάκια του ΕΟΔΥ για να γίνονται δωρεάν τα τεστ και να τους χορηγούν σχετική βεβαίωση, δηλώντας το αποτέλεσμα  στην πλατφόρμα.

●      Δευτέρα , Τετάρτη , Παρασκευή κλιμάκια του ΕΟΔΥ και στις τρεις δημοτικές κοινότητες του Δήμου Ωραιοκάστρου ( Ωραιόκαστρο, Μυγδονία , Καλλιθέα)

●      Να παρέχονται στους μαθητές δωρεάν μάσκες υψηλής αναπνευστικής προστασίας.

●      Αν είναι δυνατόν το εμβολιαστικό κέντρο στο Ωραιόκαστρο να πραγματοποιεί και rapidtest αποκλειστικά μόνο για τους μαθητές του Δήμου μας.

Ένωση Γονέων Ωραιοκάστρου

Φόβοι, ανησυχίες, προβληματισμοί για το άνοιγμα των σχολείων

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.