Διευκρινίσεις του κ.Μαπίτσιου στο δελτίο του “ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΜΕ ΟΡΑΜΑ”

Προς συνδημότες μου

Με την παρούσα επιστολή μου θα ήθελα δυστυχώς να διευκρινίσω και επιβεβαιώσω … την μη αίσθηση της πραγματικότητας… της Διοίκησης του δήμου μας , γεγονός το οποίο απορρέει και από σχετικό δελτίο τύπου της (Πολιτείας με όραμα 14/7/15) το οποίο αφορά το άτομο μου .
Αναλύω λοιπόν παρακάτω την τοποθέτηση / ερώτηση μου προς τον Δήμαρχο κ. Γαβότση Αστέριο και τον Αντιδήμαρχο οικονομικών κ. Τσακαλίδη Ηρακλή την οποία έκανα στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ωραιοκάστρου (9/7/15) και την οποία οι ανωτέρω αναφερόμενοι όπως και αρκετά μέλη της παράταξης της Πολιτείας με όραμα όπως δήλωσαν δεν την έχουν καταλάβει .
Ερώτηση 1η) Πώς πληρώνονται οι μισθοί των δημοτικών υπαλλήλων με μετρητά ή μέσω τραπέζης ;
Ερώτηση 2η) Ο Δήμαρχος κ. Γαβότσης Αστέριος σε δήλωση του στα τοπικά μέσα ενημέρωσης (8/7/15) αναφέρει ότι … για δύο μήνες ακόμα αντέχουμε να πληρώσουμε μισθούς σε ευρώ .. Πως διασφαλίζεται η ύπαρξη αυτών των χρημάτων ;
Ο σκοπός αυτών των 2 ερωτήσεων μου ήταν να διευκρινιστεί και διαβεβαιωθεί η ύπαρξη και καταβολή των μισθών των υπαλλήλων του δήμου μας και όχι η πρόταση μη πληρωμής αυτών και να διευκρινισθεί τι γίνεται από το δίμηνο και μετά ;
Ερώτηση 3η) Ο Δήμαρχος κ. Γαβότσης Αστέριος επίσης δήλωσε (8/7/15) ότι η μισθοδοσία του δήμου μας είναι 350.000€ ανά μήνα . Μετά από σχετικό υπολογισμό μου ανέφερα ότι αυτό αντιστοιχεί σε 220 υπαλλήλους και εκείνος μου απάντησε ότι ο δήμος μας έχει 300 υπαλλήλους . Ερώτησα λοιπόν γιατί αυτούς δεν τους βλέπουμε ;
Σκοπός της ερώτησης μου αυτής ήταν να προβληματιστεί η διοίκηση του δήμου για τον τρόπο διοίκησης της , γιατί αυτοί (όσοι και να είναι) ειλικρινά και σίγουρα (αφού τους γνωρίζω και προσωπικά) οι ικανοί δημοτικοί υπάλληλοι είναι τουλάχιστον απογοητευμένοι και πώς να μην είναι όταν δημοτικοί σύμβουλοι και αντιδήμαρχοι της παράταξης Πολιτείας με όραμα , δημοσίως δηλώνουν πόσα χρήματα και πως πληρώνονται κάθε μήνα και προτρέπουν μάλιστα και άλλους , άλλων δημοτικών παρατάξεων να πάνε μαζί τους … για να καρπώνονται το ίδιο .
Ερώτηση 4η) Αφού η μισθοδοσία των υπαλλήλων του δήμου μας είναι 350.000€ ανά μήνα και έχουμε χρήματα για δύο μήνες (όπως έχει δηλωθεί από τον Δήμαρχο κ. Γαβότση Αστέριο) γιατί να μην διατεθούν 500€ για την διάνοιξη επαρχιακών οδών με γκρειντερ στον Πεντάλοφο ( ο οποίος τόσο έχει πληγεί από θεομηνίες τον χειμώνα που μας πέρασε) ώστε οι εκεί κατοικούντες αγρότες μας και αυτοί να θερίσουν την όποια συγκομιδή τους (γιατί αλλιώς δεν έχουν πρόσβαση) και να έχουν κάποιο εισόδημα αυτήν την δύσκολη χρονική στιγμή ;
Σκοπός της ερώτησης μου αυτής ήταν να προβληματίσω την διοίκηση του δήμου μας ώστε να προχωρήσει σε δράσεις και όχι (όπως αποδεικνύεται με την 4η ερώτηση μου ) να διχάζει και διαχωρίζει τους συνδημότες μας . Έτσι κ’ αλλιώς είναι σίγουρο ότι και οι περήφανοι υπάλληλοι του δήμου μας δεν θα είχαν αντίρρηση και με χαρά θα συμφωνούσαν να διατεθεί το ποσόν τον 500€ για να διευκολυνθούν συνδημότες , φίλοι , γείτονες τους οι οποίοι έχουν πραγματική ανάγκη .
Διευκρινίζω λοιπόν (όπως απορρέει από τα παραπάνω αναφερόμενα αληθή γεγονότα , τα οποία έχουν καταγραφεί και μάρτυρες αυτών είναι οι παρευρισκόμενοι στην συγκεκριμένη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του δήμου μας) ότι δεν ζήτησα την μη πληρωμή των μισθών των υπαλλήλων του δήμου μας (όπως αναφέρεται στο σχετικό δελτίο τύπου της Πολιτείας με όραμα (14/7/15) αλλά ακριβώς το αντίθετο , ότι δεν έβαλα τα άψυχα πάνω από την ανθρώπινη υπόσταση αλλά ζήτησα την ΑΜΕΣΗ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ του Δημάρχου κ. Γαβότση Αστέριου, του Αντιδημάρχου οικονομικών κ. Τσακαλίδη Ηρακλή και όσων των δημοτικών συμβούλων και αντιδημάρχων της παράταξης Πολιτείας με όραμα δεν κατάλαβαν το νόημα των ερωτήσεων μου , διότι σε καμία από τις παραπάνω ερωτήσεις μου δεν απαντήθηκα (όπως συνήθως συμβαίνει από αυτήν την διοίκηση) αφού πρώτα μου είχε δυσκολευτεί πολύ (όπως και αυτό συνήθως συμβαίνει από αυτήν την διοίκηση) από το πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου κ. Καρύδη Αθανάσιο και τον Δήμαρχο κ. Γαβότση Αστέριο η πλήρη και ήρεμη ανάπτυξη των ερωτήσεων μου , γεγονότα τα οποία καταδεικνύουν την άγνοια και ανικανότητα διοίκησης τους .
Τέλος δηλώνω ότι λυπάμαι για το ύφος και τρόπο συμπεριφοράς μου (ήταν όμως έκρηξη αγανάκτησης) κατά την διάρκεια της συνεδρίασης του συγκεκριμένου δημοτικού συμβουλίου (9/7/15) δεν είναι ούτε του ήθους αλλά ούτε και του χαρακτήρα μου (το επιβεβαιώνουν όσοι με γνωρίζουν προσωπικά) και το γεγονός του ότι ζήτησα να δικαιολογηθεί η έκρηξη μου από τον Δήμαρχο κ. Γαβότση Αστέριο και τον Αντιδήμαρχο κ. Τσακαλίδη Ηρακλή, αλλά η απάντηση που πήρα από τον δεύτερο ήταν όχι και αναφορές από τον πρώτο για τον ποιον φοβάται ή όχι και για το από ποιο χωριό αυτός είναι και για το από πού εγώ είμαι ( Η μητέρα μου είναι από την Νεοχωρούδα και ο πατέρας μου από τον Δρυμό και κατοικώ στο Ωραιόκαστρο τα τελευταία 20 χρόνια ) . Όσο αφορά για την στάση του πρόεδρου του δημοτικού συμβουλίου κ. Καρυδη Αθανάσιου , αυτός αρκέσθηκε στην διακοπή της συνεδρίασης .
Τα ανωτέρω βεβαιώνουν οι παρόντες της συνεδρίασης της 9/7/15 του Δημοτικού Συμβουλίου του δήμου μας και όχι το ανακριβές δελτίο τύπου (14/7/15) της παράτασης Πολιτεία με όραμα .

Με εκτίμηση
Μαπίτσιος Δημήτριος
Μαπίτσιος

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.