Διχασμένη η τοπική κοινωνία Ωραιοκάστρου έπειτα απο το επεισόδιο στην δομή φιλοξενίας – Η επιστολή των κατοίκων

Διχασμένη η τοπική κοινωνία Ωραιοκάστρου έπειτα απο το επεισόδιο στην δομή φιλοξενίας – Η επιστολή των κατοίκων

Διχασμένη η τοπική κοινωνία Ωραιοκάστρου έπειτα απο το επεισόδιο που σημειώθηκε στις 26 Δεκεμβρίου  στην δομή φιλοξενίας ασυνόδευτων προσφυγόπουλων στο Παλαιόκαστρο Ωραιοκάστρου.

Δυο οπτικές, δυο ενδεχόμενα για το πώς εξελίχθηκαν τα γεγονότα. Απο την μια οι δηλώσεις του   δικηγόρου της δομής που παρουσιάζουν τα γεγονότα ότι η επίθεση πραγματοποιήθηκε απο ημεδαπούς, ενας ενήλικας πατέρας μαζί με τον γιο του και άλλους ανήλικους επιτέθηκαν με μαχαίρια και καδρόνια σε ώρα απαγόρευσης κυκλοφορίας. Ο ίδιος ο δικηγόρος επαναφέρει τα επεισόδια που είχαν καταγραφεί έξω απο δημοτικό σχολείο του Ωραιοκάστρου , όπου κάτοικοι αρνούνταν την φοίτηση προσφυγόπουλων με κύριο λόγο άρνησης τον μη εμβολιασμό αυτών των παιδιών,πριν περίπου 4 χρόνια.

Απο την άλλη αναφορές κατοίκων της περιοχής καταγράφουν ως μαρτυρία ότι στην συγκεκριμένη δομή φιλοξενίας δεν διαμένουν ανήλικα αλλά ενήλικες άνδρες, οι οποίοι νωρίς το βράδυ στις 26.12.20, περίπου στις 20:30 στο κέντρο φιλοξενίας ανηλίκων υπήρξε μια διαμάχη με αποτέλεσμα οι φιλοξενούμενοι αλλοδαποί να πετάνε αντικείμενα και τσιμεντόλιθους στο δρόμο, βρίζοντας και φωνάζοντας. 

Οι κάτοικοι της περιοχής έχουν στείλει επιστολή στον δήμο και σε όλους τους αρμόδιους που εμπλέκονται με τη δομή απο τις 11.5.20 ζητώντας να μάθουν τι σχεδιάζεται να γίνει στην περιοχή και εκφράζονται τις αντιρρήσεις τους.

Δείτε αναλυτικά την επιστολή των κατοίκων παρακάτω.

Απο πλευράς του δήμου μέχρι στιγμής δεν υπάρχει καμία επίσημη ενημέρωση για το γεγονός παρά μόνο ένα ποστ στο προφίλ του δημάρχου Παντελή Τσακίρη το οποίο αναφέρει:

Με αφορμή το περιστατικό στη δομή φιλοξενίας ασυνόδευτων προσφύγων στο Παλαιόκαστρο έχω να δηλώσω τα εξής: η βία καταδικάζεται από όπου και αν προέρχεται. Κανένας μα κανένας δεν έχει το δικαίωμα να διαταράξει την ευταξία της περιοχής μας.
Αναμένω από του αρμόδιους της ΕΛ.ΑΣ. να μας ενημερώσουν επίσημα τι πραγματικά συνέβη ύστερα από έρευνα που προφανώς διεξήγαγαν και να μην αφήσουν το περιστατικό να περάσει ως ένα τυχαίο περιστατικό.
Η Δημοτική Αρχή από την πρώτη ημέρα της ανάληψης των καθηκόντων της, έχει παράσχει μεγάλη στήριξη στα τοπικά αστυνομικά τμήματα, κυρίως σε υλικοτεχνική υποδομή.
Έχω υποβάλλει αίτημα για παραχώρηση δημοτικού κτιρίου στην ΕΛ.ΑΣ. με σκοπό τη μεταφορά κλιμακίου της μάχιμης υπηρεσίας ΟΠΚΕ, αλλά δεν εισακουστήκαμε. Για τον σκοπό αυτό επισκέφθηκα και έθεσα το θέμα στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη.
Αύριο Δευτέρα 28.12 θα επικοινωνήσω για ακόμα μια φορά με τους αρμόδιους φορείς και θα τους καλέσω να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να μας ακούσουν επιτέλους για το τι πραγματικά συμβαίνει στον τόπο μας.

Μέλη του τοπικού συμβουλίου Ωραιοκάστρου είχαν ζητήσει πλήρη ενημέρωση για την δομή στις 17.6.2020. Ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου βρέθηκε στο τοπικό συμβούλιο και ενημέρωσε τα παρακάτω:

Η επιστολή των κατοίκων:

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.