Δολοφονία Άλκη: Σοκάρουν τα νέα στοιχεία και η μαρτυρία του φίλου του – Φωτογραφίες ντοκουμέντο

Δολοφονία Άλκη: Σοκάρουν τα νέα στοιχεία και η μαρτυρία του φίλου του – Φωτογραφίες ντοκουμέντο

Το “φως” της δημοσιότητας βλέπουν νέα στοιχεία για το πώς έδρασαν οι χούλιγκαν στη φονική επίθεση κατά του Άλκη στη Θεσσαλονίκη. Η ΕΡΤ και ο ρεπόρτερ Αλέξανδρος Καλαφάτης εξασφάλισαν φωτογραφίες από την αυτοψία που πραγματοποίησε η Αστυνομία στον χώρο του εγκλήματος και οι οποίες οδήγησαν στην ταυτοποίηση των δραστών.

Ωστόσο, αυτό που συγκλονίζει είναι η περιγραφή του φίλου του Άλκη στους αστυνομικούς από τα δραματικά λεπτά την ώρα που δέχονταν τα τυφλά χτυπήματα, αλλά και τις τραγικές στιγμές που ακολούθησαν.

«Την ώρα που άρχισαν να μας χτυπούν, έβαλα τα χέρια μου στο ύψος των πλευρών και προσπαθούσα να προστατευτώ. Αυτός με το μαχαίρι μάς κάρφωνε στα πόδια. Άκουσα τον Άλκη να ουρλιάζει “βοήθεια, δεν μπορώ, πονάω”. Τότε γύρισα και τον είδα πεσμένο στο πεζοδρόμιο και από πάνω του να τον χτυπάνε τέσσερις. Προσπάθησα να πηδήξω πάνω από τα σκαλιά πάνω στον Άλκη για να τον σώσω από τα χτυπήματα προστατεύοντάς τον με το σώμα μου» είπε μεταξύ άλλων ο νεαρός περιγράφοντας πώς προσπάθησε να σώσει τον κολλητό του φίλο.

(ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ/ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ)

Εκείνη την ώρα που προσπαθούσε να προστατεύσει τον Άλκη, τον ίδιο τον κράτησαν τρία άτομα. Θυμάται πως τότε δέχτηκε ένα πολύ δυνατό χτύπημα με ρόπαλο στο κεφάλι με αποτέλεσμα, όπως χαρακτηριστικά λέει, να κοντέψει να λιποθυμήσει. Αμέσως μετά τον καρφώνει ξανά ένας από τους δράστες με μαχαίρι και τότε άρχισαν να αποχωρούν.

Αξίζει να σημειωθεί πως σε Έλληνα ανήκει το αποτύπωμα που εντοπίστηκε στο αναδιπλούμενο δρεπάνι που χρησιμοποιήθηκε στη φονική επίθεση, όπως προκύπτει από τη δικογραφία. Σήμερα, απολογούνται οι πρώτοι δύο από τους οκτώ συλληφθέντες. Προθεσμία για να απολογηθεί την Παρασκευή πήρε ο καταζητούμενος 25χρονος, που παραδόθηκε χθες.

Εν τω μεταξύ, στο αλβανικό υπουργείο Δημόσιας Τάξης έφτασε το διεθνές ένταλμα για τη σύλληψη του νεαρού 20χρονου από την Αλβανία που διαφεύγει τη σύλληψη.

Οι φωτογραφίες από την αυτοψία της αστυνομίας στον τόπο του εγκλήματος μαρτυρούν την αγριότητα της επίθεσης. Υπάρχει αίμα παντού. Στο χώρο βρέθηκαν ένα μαχαίρι, κλειδιά, γάντια, κράνος, ένα ρόπαλο κι ένα κουτάκι αναψυκτικού. Τα αντικείμενα συνέβαλλαν στην ταυτοποίηση των δραστών.

(ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ/ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ)

Όλοι όσοι συμμετείχαν στη δολοφονική επίθεση με θύμα τον 19χρονο Άλκη Καμπανό στη Θεσσαλονίκη είχαν ευθύνη και θα αντιμετωπίσουν ποινές κακουργηματικού χαρακτήρα τόνισε ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, αρμόδιος για την Αντεγκληματική Πολιτική, Λευτέρης Οικονόμου, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και στην εκπομπή «Απολύτως Σχετικό» με τον Ανδρέα Παπασταματίου.

«Να γίνουν οι κατάλληλες προανακριτικές διαδικασίες, γιατί έχει χωριστεί η δικογραφία με τα όπλα που βρέθηκαν στη γιάφκα, ενώ θα έπρεπε να είναι μια η δικογραφία» επισήμανε μιλώντας στην ΕΡΤ ο Αλέξης Κούγιας συνήγορος της οικογένειας του 19χρονου Άλκη.

Σε πολύ σοβαρές καταγγελίες για την εμπλοκή παραγόντων ΠΑΕ, οι οποίοι παρείχαν νομική βοήθεια σε χούλιγκαν που συλλαμβάνονταν, προχώρησε ο πρώην αστυνομικός διευθυντής Βασίλης Μωυσίδης μιλώντας στην ΕΡΤ και την εκπομπή «Από τις Έξι». «Την περίοδο που διετέλεσα αστυνομικός διευθυντής, στο αστυνομικό Μέγαρο υπήρχαν πάντα παρεμβάσεις και πιέσεις από τις διάφορες ΠΑΕ. Έστελναν πάντα νομικούς σύμβουλους εκεί. Βέβαια είχαν το δικαίωμα να το κάνουν. Τους έστελναν για να μπορέσουν οι συλλαμβανόμενοι “να πέσουν στα πιο μαλακά”. Βεβαίως εγώ δεν υπέκυψα σε τέτοιες πιέσεις» αποκάλυψε ο ίδιος.

Την ίδια ώρα, απέναντι σε ολόκληρο οπλοστάσιο βρέθηκαν οι αστυνομικοί στην οδό Μενάνδρου στην Ομόνοια μετά την σφράγιση του συνδέσμου οπαδών του ΠΑΟΚ. Βρέθηκαν μαχαίρια τσεκούρια μεταλλικά και ξύλινα καδρόνια βρήκανε λοστούς  που υπήρχαν πάνω βίδες τα καρφιά,  ναυτικές φωτοβολίδες καπνογόνα, σπρέι. Μετά από αυτή την έρευνα όλα τα ευρήματα παραδόθηκαν σε μεγάλες μαύρες σακούλες στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών η οποία διεξάγει την έρευνα και οποία κατέληξε πως  ο συγκεκριμένος σύνδεσμος  λειτουργούσε και χωρίς άδεια.

(ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ / MOTION TEAM)

Νέο περιστατικό οπαδικής βίας

Ακόμα ένα περιστατικό τυφλής οπαδικής βίας σημειώθηκε τον περασμένο Δεκέμβριο στη Θεσσαλονίκη, με θύμα έναν 17χρονο που έπαιζε στην ομάδα νέων του Άρη και ο οποίος, σύμφωνα με τις καταγγελίες του πατέρα του, ξυλοκοπήθηκε άγρια από χούλιγκαν.

Όλα ξεκίνησαν όταν έπειτα από ντέρμπι Άρης-ΠΑΟΚ της ομάδας κάτω των 19 ετών ο 17χρονος σκόραρε, πήγε στον τηλεοπτικό φακό και φίλησε τη φανέλα. Λίγες ημέρες αργότερα οργανώθηκε επιχείρηση για να τον “τιμωρήσουν”.

Την ίδια στιγμή, σε πέντε συλλήψεις οπαδών του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού προχώρησε η ασφάλεια στη Χαλκίδα για την εμπλοκή τους σε δύο ξεχωριστά περιστατικά οπαδικής βίας, που συνέβησαν με διαφορά λίγων ωρών το ένα από το άλλο, τα οποία έφερε στο φως χθες η ΕΡΤ. Τα ευρήματα στα σπίτια των συλληφθέντων τούς «καίνε». Πρόκειται για τρεις οπαδούς του Παναθηναϊκού και δύο του Ολυμπιακού.

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.