Δολοφονία Γραικού: Με σημαντικές καταθέσεις μαρτύρων συνεχίζεται η δίκη

Με σημαντικές καταθέσεις μαρτύρων συνεχίστηκε στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης η εκδίκαση της πολύκροτης υπόθεσης δολοφονίας του Γραικού

Ο διευθυντής της κτηνιατρικής υπηρεσίας, Στέφανος Μωραΐτης, προσκόμισε στο δικαστήριο έγγραφα ελέγχων προστίμων και υποστήριξε πως ο κατηγορούμενος είχε προβεί σε πληθώρα παραβάσεων όσον αφορά στην εκτροφή των ζώων του. Όπως κατέθεσε, τα πρόστιμα που του είχαν επιβληθεί ξεπερνούσαν τις 40.000 ευρώ.

Συναισθηματικά φορτισμένα, τα αδέλφια του άτυχου επιχειρηματία απευθύνθηκαν προς τον κατηγορούμενο:
«Τι έκανες στον αδελφό μας, πού είναι ο άνθρωπός μας;»

Η ιατροδικαστής – πραγματογνώμονας Ελένη Ζαγγελίδου, δήλωσε με βεβαιότητα πως το θύμα υπέστη κατάγματα όσο ήταν εν ζωή. Κατέθεσε πως η σορός έφερε κάταγμα στο αριστερό ζυγωματικό οστό, μια σοβαρή κάκωση στο ίδιο σημείο, κάταγμα στο στέρνο και ένα εκτεταμένο, σαπωνοποιημένο αιμάτωμα στο θώρακα.

Σύμφωνα με την κα Ζαγγελίδου, το σώμα του 46χρονου υπέστη «υπέρμετρη βία με θλων όργανο».

Ερωτηθείσα από την υπεράσπιση για το αν θα μπορούσαν τα τραύματα αυτά να είχαν προκληθεί από την πτώση του κατηγορούμενου πάνω στο θύμα, η ιατροδικαστής απάντησε:

«Μόνο αν έπαιρνε φορά από διακόσια μέτρα και έπεφτε πάνω του θα μπορούσε να τον σκοτώσει.»

Σημείωσε ακόμη πως χρησιμοποιήθηκε κάποιο αιχμηρό αντικείμενο από τον κατηγορούμενο καθώς «δεν μπορεί να προκάλεσε τόσο σοβαρά κατάγματα μόνο με γροθιές».

Η δίκη θα συνεχισθεί στις 8 Οκτωβρίου με την απολογία του κατηγορούμενου.

Φως στο τούνελ 

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.