Δολοφονία Γραικού: «Οι λάκκοι είχαν ανοιχτεί δύο ημέρες πριν»

Δολοφονία Γραικού: «Οι λάκκοι είχαν ανοιχτεί δύο ημέρες πριν»

Στις δικαστικές αρχές μαζί με τα παιδιά της η χήρα του επιχειρηματία

Στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης έφτασε λίγο πριν τις 10 το πρωί της Πέμπτης η Δέσποινα Γραικού με τα παιδιά της, συνοδευόμενη από τον συνήγορο υπεράσπισής της οικογένειας, Αλέξη Κούγια.

Η χήρα του δολοφονημένου επιχειρηματία Δημήτρη Γραικού, βρέθηκε στα δικαστήρια προκειμένου να συνεννοηθεί με την ανακρίτρια ποια μέρα η οικογένεια θα καταθέσει όλα όσα γνωρίζει για την υπόθεση.

Η Δέσποινα Γραικού δεν έκρυψε πως έχει υποστεί οικονομική καταστροφή από την όλη υπόθεση, περνώντας 2,5 πολύ δύσκολα χρόνια μέχρι να ομολογήσει ο κατηγορούμενος και να αποκαλυφθεί τι είχε συμβεί με τον σύζυγό της.

Ο δικηγόρος της, Αλέξης Κούγιας, τόνισε ότι ακόμα δεν έχει ακούσει «ούτε μία συγγνώμη για το κακό που έχει υποστεί αυτή η οικογένεια».

Επικαλούμενος στοιχεία, είπε πως δύο λάκκοι είχαν ανοιχτεί στη μάντρα του δράστη δύο μέρες πριν εξαφανιστεί ο επιχειρηματίας.

«Δεν το έχω διαπιστώσει ο ίδιος αλλά έχω πληροφορηθεί ότι ο δράστης είχε προετοιμάσει το έγκλημα αυτό γιατί από επιστημονικά ευρήματα, οι λάκκοι είχαν ανοιχτεί δύο ημέρες πριν, που σημαίνει ότι έχουμε να κάνουμε με ένα στυγερό έγκλημα που δεν έχει κανένα από τα χαρακτηριστικά του απροόπτου εγκλήματος».

Παράλληλα κράτησε μία επιφύλαξη για το «αν ο δράστης ήταν μόνος ή είχε και συνεργό», εξηγώντας πως «η ιατροδικαστική έκθεση αφήνει περιθώρια για τη συμμετοχή άλλου ατόμου. Αφήνει το περιθώριο το θύμα να ήταν ζωντανό όταν ετάφη».

Στη συνέχεια ο Αλέξης Κούγιας αναφέρθηκε και στις οικονομικές συναλλαγές που είχε το θύμα με τον φερόμενο ως δράστη, μιλώντας γηια ένα μεγάλο ποσό που όφειλε ο κατηγορούμενος στο θύμα.

«Οι συναλλαγές αυτές όπως καταλαβαίνετε γίνονταν και με μαύρα χρήματα πολλές φορές. Αυτή είναι μία αλήθεια που πήρε μαζί του το θύμα. Ο μόνος που γνώριζε πραγματικά» εξήγησε ο Αλέξης Κούγιας.

Η συνάντηση της Δέσποινας Γραικού με τον κατηγορούμενο

«Δεν τον γνώριζα. Τον είδα μόνο μία φορά στα σφαγεία όταν έτυχε να πάω με έναν δημοσιογράφο της τηλεόρασης και τον πήραν τηλέφωνο, ήρθε εκεί και τον γνώρισα.Το μόνο που του είπα είναι ότι “ξέρω πως μας οφείλετε κάποια χρήματα από τα στοιχεία που είχε γραμμένα ο σύζυγος”. Μου είπε “μην ανησυχείτε, δεν πρόκειται να σας αδικήσω, ό,τι σας χρωστάω θα το πάρετε”».

Τέλος τόνισε πως ο κατηγορούμενος «με είχε πάρει τηλέφωνο να μάθει πώς πάνε οι έρευνες για τον “φίλο” του τον Δημήτρη».

Όλο το χρονικό της υπόθεσης εδώ

star.gr
vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.