Δολοφονία Καραϊβάζ: Πού και πότε θα γίνει κηδεία του αδικοχαμένου δημοσιογράφου

Δολοφονία Καραϊβάζ: Πού και πότε θα γίνει κηδεία του αδικοχαμένου δημοσιογράφου

Πυρετώδεις είναι οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. για τον εντοπισμό των δραστών της άγριας δολοφονίας του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ, μέρα μεσημέρι έξω από το σπίτι του στον Άλιμο – Τα νεότερα στοιχεία για το έγκλημα που σόκαρε το πανελλήνιο – Τι έδειξε η ιατροδικαστική εξέταση – Πού και πότε θα γίνει κηδεία του

Αύριο, Κυριακή στις 15:00 θα τελεστει η κηδεία του Γιώργου Καραϊβάζ – Η εξόδιος ακολουθία θα γίνει στο χωριό του, την Καλλίφυτο Δράμας, εκεί όπου γεννήθηκε.

Τι έδειξε η ιατροδικαστική εξέταση – Δέχτηκε 10 σφαίρες

Τα αποτελέσματα της ιατροδικαστικής εξέτασης στη σορό του Γιώργου Καραϊβάζ ήρθαν στο «φως» το μεσημέρι του Σαββάτου.

Οι δράστες τον «γάζωσαν»…

Όπως έδειξε η νεκροτομή, ο άτυχος δημοσιογράφος δέχτηκε συνολικά 10 σφαίρες, 6 στον θώρακα, δυο στο κεφάλι, μία στο λαιμό, και μία στην αριστερή παλάμη.

Οικονόμου: Οργανωμένο έγκλημα δείχνουν τα στοιχεία

Μιλώντας στην εκπομπή «ΕΠΤΑ» της ΕΡΤ, ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Λευτέρης Οικονόμου, συνέδεσε τη δολοφονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ με το οργανωμένο έγκλημα τονίζοντας ότι υπάρχει μία σειρά δολοφονιών την τελευταία τριετία που καταδεικνύει ότι είναι σε εξέλιξη ένας «ανοικτός πόλεμος».

Παράλληλα, δήλωσε πως από την πλευρά της Ελληνικής Αστυνομίας καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε οι έρευνες να είναι εντατικές σε βάθος με τη συνεργασία όλων των αρμοδίων υπηρεσιών που απαιτείται ούτως ώστε να μπορέσουμε να τον σύντομο χρονικό διάστημα να έχουμε αποτελέσματα θετικά να εξιχνιαστεί αυτό το αποτρόπαιο έγκλημα και να παραδοθούν οι δράστες στη δικαιοσύνη.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο κ. Οικονόμου, «είμαστε πολύ γρήγορα ακόμη για να δώσουμε με ασφάλεια τα κίνητρα του εγκλήματος. Ερευνούμε διάφορα θέματα με τα οποία κατά καιρούς υπήρχε μία ενασχόλησή του από διάφορες πλευρές. Η ώρα αυτή είναι για δουλειά από την πλευρά να συνεχίσουμε όσο το δυνατόν να συλλέξουμε περισσότερα στοιχεία».

«Είναι αναμφισβήτητα από τις δύσκολες υποθέσεις διότι και ο τρόπος με τον οποίον έγινε αυτή η στυγερή δολοφονία αλλά και αυτές που έχουμε καταγράψει και έχουν συμβεί ειδικά θα έλεγα την τελευταία τριετία δείχνουν ότι είναι από συμβόλαια θανάτου, είναι από οργανωμένες εγκληματικές δραστηριότητες οι οποίες αναμφισβήτητα έχουν και έναν συντελεστή θα έλεγα σημαντικής δυσκολίας. Για αυτό είμαστε εδώ, η αποτελεσματικότητα της διεύθυνσης ασφάλειας Αττικής στο θέμα της εξιχνίασης σοβαρών εγκληματικών δραστηριοτήτων είναι γνωστή. Το τμήμα ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής έχει σημαντικές επιτυχίες στο ενεργητικό του. Απαρτίζεται από πολύ έμπειρους αξιωματικούς πάνω σε αυτό το θέμα και όπως προανέφερα συνεργάζεται και με άλλες συναρμόδιες υπηρεσίες όπου χρειάζεται και με τα εγκληματολογικά εργαστήρια ως προς την αξιολόγηση και διερεύνηση των ευρημάτων», πρόσθεσε.

Στο «μικροσκόπιο των Αρχών βίντεο και κινητά»

«Πρόκειται για οργανωμένη εκτέλεση από επαγγελματίες δολοφόνους», εκτιμούν τα στελέχη της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής που ερευνούν την εκτέλεση του Γιώργου Καραϊβάζ έξω από το σπίτι του στον Άλιμο, το μεσημέρι της Παρασκευής.

Από τις 8 το πρωί του Σαββάτου, κλιμάκια αστυνομικών του τμήματος Δίωξης Ανθρωποκτονιών αναζητούν βίντεο από κάμερες ασφαλείας και μαρτυρίες αυτοπτών κατά μήκος της διαδρομής που ακολούθησε ο δημοσιογράφος από τον τηλεοπτικό σταθμό STAR μέχρι το σπίτι του στον Άλιμο.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, το 9άρι όπλο που χρησιμοποίησαν οι δράστες της άγριας δολοφονίας του Γιώργου Καραϊβάζ είναι «καθαρό» και δεν έχει χρησιμοποιηθεί σε άλλη εγκληματική ενέργεια.

Οι άνδρες του τμήματος ανθρωποκτονιών της ασφάλειας Αττικής που έχουν αναλάβει την υπόθεση εξετάζουν όλα τα πιθανά σενάρια. Ωστόσο το επικρατέστερο από αυτά τους οδηγεί στο συμπέρασμα ότι πίσω από το έγκλημα βρίσκονται επαγγελματίες δολοφόνοι.

Το χρονικό του στυγερού εγκλήματος

Ήταν περίπου δυο το μεσημέρι της Παρασκευής. Ο δημοσιογράφος, Γιώργος Καραϊβάζ στάθμευσε το αυτοκίνητό του σε ένα παρκάκι έξω από το σπίτι του. Τη στιγμή που αποβιβάστηκε από το όχημά του οι δύο δράστες, που επέβαιναν σε ένα σκούτερ σκούρου χρώματος, πλησίασαν και άρχισαν να τον γαζώνουν.

Ο οδηγός του σκούτερ φορούσε κράνος και ο συνεπιβάτης ένα στρατιωτικού τύπου, χακί τζάκετ με κουκούλα, χειρουργική μάσκα και γυαλιά ηλίου.

Ο συνεπιβάτης του σκούτερ, ο εκτελεστής, άρχισε να πυροβολεί τον Γιώργο Καραϊβάζ πριν το μηχανάκι ακινητοποιηθεί πλήρως. Στη συνέχεια, ο οδηγός παρέμεινε στη μοτοσικλέτα και ο συνεπιβάτης κατέβηκε και του έδωσε τη χαριστική βολή στα μάτια.

Στο σημείο της άγριας δολοφονίας βρέθηκαν 13 κάλυκες διαμετρήματος 9 mm, με τον δημοσιογράφο να δέχεται 10 σφαίρες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο σημείο της δολοφονίας, την ώρα της εκτέλεσης υπήρχαν υπάλληλοι του Δήμου, που είδαν τη σκηνή τη σοκαριστική σκηνή.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. είναι πιθανό στο σημείο να υπήρχε ομάδα υποστήριξης, κάτι που μένει να αποδειχθεί από τα βίντεο και λοιπά ευρήματα που θα συλλέξει η ΕΛ.ΑΣ..

Συνάντηση Μητσοτάκη – Χρυσοχοΐδη: Να εξιχνιαστεί γρήγορα, ζήτησε ο Πρωθυπουργός

Από την πρώτη στιγμή ο Πρωθυπουργός ήταν σε συνεχή επικοινωνία με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, με τον οποίο είχε συνάντηση στις 10:30 στο γραφείο του στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ζήτησε από τον Υπουργό την γρήγορη εξιχνίαση της υπόθεσης της δολοφονίας του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ.

Ο κ. Χρυσοχοϊδης εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου έκανε λόγο για ένα ειδεχθές έγκλημα σημειώνοντας πως με εντολή του πρωθυπουργού οι έρευνες για την εξιχνίαση της υπόθεσης θα επισπευσθούν. Παράλληλα ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη εξέφρασε θερμά και ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένεια του Γιώργου Καραϊβάζ.

Ολόκληρη η δήλωσή του:

«Η δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ είναι έγκλημα ειδεχθές. Η δημοσιογραφική ιδιότητα του θύματος προσδίδει ιδιαίτερο βάρος στην υπόθεση. Μόλις συναντήθηκα και ενημέρωσα τον πρωθυπουργό. Με ρητή εντολή του, οι έρευνες θα επισπευσθούν στο μέγιστο. Η Ελλάδα έχει, με κάθε στατιστική, πολύ μικρό αριθμό ανθρωποκτονιών στην Ευρώπη. Είναι ασφαλής και ήσυχη χώρα. Η Ελληνική πολιτεία λειτουργεί με μέγιστο σεβασμό στην ελευθεροτυπία και την προστασία των δικαιωμάτων. Η Ελληνική Αστυνομία θα εργαστεί με τη μέγιστη επιμέλεια, όπως κάνει πάντα, για να βρει τους ενόχους και να τους παραδώσει στην ελληνική δικαιοσύνη για να επιληφθεί. Εκφράζω βαθιά και ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένειά του».

Μητσοτάκης: Έχει σοκάρει όλη την κοινωνία, τα συλλυπητήριά μου στη οικογένεια

Μήνυμα για την δολοφονία του δημοσιογράφου, Γιώργου Καραϊβάζ ανήρτησε στα social media, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Η εν ψυχρώ δολοφονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ έχει σοκάρει όλη την κοινωνία. Συνάντησα τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη προκειμένου να ζητήσω τη γρήγορη εξιχνίαση της υπόθεσης. Με διαβεβαίωσε πως η Ελληνική Αστυνομία καταβάλλει κάθε προσπάθεια ώστε να βρεθούν οι ένοχοι. Στην οικογένειά του εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια».

newsbomb.gr
vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.